Gönderen Konu: ParaCarddan Sinema Gözlüğü Hediye  (Okunma sayısı 85838 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı venüsger

• Usta Kampanyacı
    • Kadına Dair
Ynt: ParaCarddan Sinema Gözlüğü Hediye
« Yanıtla #530 : 27 Ekim 2010, 14:06:46 »
Yakın bir akrabam bana bir gün bu kadar hediye kazanıyorsun,hiç rahatsız olmuyormusun bedevadan hediye kazamaktan dedi.Önce şaşırdım,sinirlendim,o an onunla tartışmak istedim ama sonra burada yaşadıklarım aklıma geldi, sakin bir şekilde yoo dedim.Uğraşıyorum,emek veriyorum,kazanıyorum dedim,gülümsedim. :)
Kendisi de çok uğraştı kazanmak için ama kendi beceriksizliğini bana sataşarak örtbas etmeye çalıştı.Üstelik kendime fazladan ne kazandıysam birini mutlaka ona vermiştim.Hatta onun adına bir çok şey kazandım,adresine göndertirdim..Yine de onun kıskançlığını bastıramadım...
Burada yaşadığım tecrübeler olmasa belki de o an,onunla tartışmaya girmiştim.Ama biliyorum ki bu,onun içindeki kıskançlığın oluşturduğu bir cümleydi.Çünkü aynı şeyleri bu forumda yaşadım ve yaşayanlara şahit oldum.Zaten o kişiyle de yine kıskançlığının getirdiği başka bir nedenden dolayı şu anda görüşmüyorum.
Şu an da ne mi yapıyorum.Kazandığım hediyeleri özellikle face de yayınlıyorum ya da bir şekilde kazandığımı onun öğrenmesini sağlıyorum.Böyle daha eğlenceli oluyor. :)
Kıskançlık çok kötü birşey,insanı yer bitirir ve her türlü yanlışı yaptırır.Bir kere yakalandın mı ondan kurtulmak da çok zordur.Allah içinde fesatlık barındıran insanların yardımcısı olsun ve onlardan bizi korusun. :)
Hak ettiğin kadarını,hak ettiğin vakitte alırsın...

Çevrimdışı Scorpion

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #531 : 27 Ekim 2010, 14:08:36 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Anlattığım şeyi anlamamış olmanız çok üzücü... Kıskançlık yapmıyorum sadece aynı kişilerin kazanmasına kızıyorum. Artık bazıları bu işi meslek edinmiş ona kızıyorum. Hiçbir çaba olmadan birkaç yüz lira değerindeki hediyelerden birkaç tane kazanılmasına kızıyorum. Daha sonra bunları internette görüyoruz üçer beşer tane kazanılmış ilan verilmiş burdan para kazanmaya uğraşıyorlar. Hiçbir çaba olmadan dedim diye biz pc başında bekliyoruz şu kadar saat... gibisinden savunmalarda bulunmayın lütfen. 2 kere mouse a tıklayarak ödül kazanılıyor, bu kişilerin de dünyaya en ufak bir faydası yok ve bu ödülü de şirket reklam yapmak için veriyor ama bazıları bu olayı suistimal ediyor. Bir öğretmen günde 7-8 saat boyunca öğrencilerine ders anlatıyor böyle kutsal böyle güzel bir iş yapıyor ama aldığı para günlük 50-60 lira... Ama bazı kişiler hala biz emek ediyoruz gibi cümleler kuruyorlar...
Kesinlikle kıskandığım için söylemiyorum bunları, ben de daha önce güzel hediye veren bir yarışmanın püf noktasını buldum ve 1. oldum ilk 40 kişiye hediye veriliyordu. İstesem 40 kişiyide akrabalarımdan yazıp 40 hediye alabilirdim ama almadım. 1 tane kazandım ve mutlu oldum bu yeter fazlasına gerek yok.

Kıskançlık yapmıyorum diyosun ama yazdıklarında gizli kıskançlık seziyorum. İnsan Psikolojisinden anlarım biraz ;D Sana 1 tane kazanmak yetiyo olabilir bize yetmiyo. Ben hayatımı sana göremi şekillendireyim? Aaa Sinyil'e bak 1 tane kazanmak yetiyomuş adama bende 1 tane kazanayım yetsin diyelim o zaman ;D Saçma sapan konusmayı bırakın. Kimseye sen kazanma demiyolar herkes eşit şartlarda yarısıyo. Bazen bilgi bazen beceri bazen hız. Bu üçü sende yoksa kazanamazsın.  Senin mantıgınla hareket edersek mesleki hayattada yükselmeyelim o zaman, atıyorum müdür yardımcısı olmuşsun ama müdür olabilecek kadar bilgin tecrüben var ama sen 'bana müdür yardımcısı olmak yeter başkalarının hakkını yemiyeyim başkaları müdür olsun' dermisin?  Gerçekçi olun, mantıklı konusun biraz.
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2010, 14:16:01 Gönderen: Scorpion »
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz, bırakın dostlarınız sizi geçsin... La Rochefoucauld

Çevrimdışı sibelert

• Forum Moderatörü
  • Hero Member
« Yanıtla #532 : 27 Ekim 2010, 14:28:56 »
ya bırakın arkadaşlar acaba kazandık mı bugün  :D önemli olan bu. niye gerilelim , olur yada olmaz ne diyelim. ama bana olursa fena da olmaz  :D
psikolojik scom benim  :)

Çevrimdışı sinyil

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #533 : 27 Ekim 2010, 15:01:02 »
Dediğim gibi kıskanç olsaydım eğer püf noktasını bulduğum o yarışmada diğer 39 kişiyi kıskanır onlara kazandırmaz ben alırdım diğer hediyeleri de. Kişilik meselesi... Söylediklerinize sadece gülüyorum. Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az...

Çevrimdışı sinyil

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #534 : 27 Ekim 2010, 15:04:10 »
Psikolojiden anlaşılan hiçbirşey anlamıyorsun scorpion. Biraz daha gayret gösterirsen belki birşeyler anlamaya başlayabilirsin...

Çevrimdışı Scorpion

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #535 : 27 Ekim 2010, 15:09:42 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Psikolojiden anlaşılan hiçbirşey anlamıyorsun scorpion. Biraz daha gayret gösterirsen belki birşeyler anlamaya başlayabilirsin...

Ben çok iyi anlıyorum demedim biraz anlıyorum dedim. Biraz anlayan herkeste senin kıskanclık yaptıgını farketti sen rahat ol. Liseliler gibi tartışıyosun zaten, sus artık parası neyse verelim ;D
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz, bırakın dostlarınız sizi geçsin... La Rochefoucauld

Çevrimdışı sinyil

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #536 : 27 Ekim 2010, 15:10:56 »
Venüsger keşke insanlığa faydalı olan işler yapsan da emek etmenin çalışmanın başarmanın gerçekte nasıl birşey olduğunu öğrenebilsen...
Mutualizm, kommensalizm, parazitlik... düşün bakalım senin yaşamın hangisine daha yakın   ;)

Çevrimdışı sinyil

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #537 : 27 Ekim 2010, 15:12:54 »

Ben çok iyi anlıyorum demedim biraz anlıyorum dedim. Biraz anlayan herkeste senin kıskanclık yaptıgını farketti sen rahat ol. Liseliler gibi tartışıyosun zaten, sus artık parası neyse verelim ;D
[/quote]

Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az...

Çevrimdışı biolog

• Usta Kampanyacı
  • Bağımsız Üye
    • lonesome cowboy
« Yanıtla #538 : 27 Ekim 2010, 15:14:10 »
Sanki Ramazan çadırında evsizlere pide dağıtıyorlar.Herkes 1 tane alacakmış.Etiyopya mı burası?Birisi 3 tane kazanınca bir başkası yatağa aç mı giriyor.
Hımm o zaman ben de şöyle diyorum.Garanti bankasında hesabı ve kredi kartı olmayanlar yarışmaya katılıp benim hakkımı yemesin.Bu banka benden her sene 40 lira kart 25 lira hesap ücreti alıyor.Bu yarışmada yarışmak benim hakkım.
Var mı böyle bir şey.?!
Arkadaş sanırım etik kurallar konusunda kavram karmaşası yaşıyor.Kimse bir başkasının bir şeyini çalmıyor hakkını gasp etmiyor.
Yani bu şu demek oluyor"Ben hediye kazananlar kadar hızlı ve becerikli olamıyorum bu gün hediye kazananlar yarışmasın"
Hediye kazanandan ver o hediye benim demek ne kadar saçmaysa bu söylemde o kadar saçma ve haksızdır.
Kendince hak ararken haksızlık etmek ve karşı tarafın şansını ve hakkını gasp etmek bu olsa gerek.Ama gerçekten biri çıkıp lütfen bu gün benim kazanmam lazım hayat memat meselesi kiramı ödeyemedim su ve elektrik faturamı yatıramadım,kömür alamadım gibi bir şey söylerse bak işte o zaman kazandığım hediyeyi bile çıkartır veririm.Bu başka bir şeydir o başka.

Bu şekilde düşünenleri aklı selim olmaya davet ediyorum.

Saygılarımla.
Beş dakikada değişir bütün işler.

Çevrimdışı cilekrecelii

• Hero Member
« Yanıtla #539 : 27 Ekim 2010, 15:15:41 »
sinyill sanırım artık yorumların haddini aşmaya başladı !!!!
burası bir forum ona göre dikkatli konuş