Gönderen Konu: Domuz eti  (Okunma sayısı 9961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Beyondparadise

• Global Moderator
  • Hero Member
Ynt: Domuz eti
« Yanıtla #30 : 15 Nisan 2013, 16:47:05 »
   Müslüman olun veya olmayın o hayvanın bulaştığı hiç bir ürünü tüketmeyin ....

Domuzun vücudunda diğer hayvanlara ve insana oranla çok yüksek dozda büyüme hormonu üretilir  GDO tehlikesi için kuran ı kerim bizi yıllar önce uyarmıştır
her ne kadar temiz çiftliklerde, bakımlı ortamlarda yetiştirilirse yetiştirilsin, kendi pisliğini yiyen bir hayvandır. Gerek pislikle beslenmesi gerekse biyolojik yapısı nedeniyle domuzun bünyesi diğer hayvanlara oranla çok fazla miktarlarda antikor üretir bunun yanı sıra domuz eti çok yüksek oranlarda kolesterol ve lipid içerir
yendiği zaman bu yağ kana geçer ve bu kandaki yağ atardamarların sertleşmesine kalp infektusuna sebep olur.
Ayrıca domuz yağı içerisinde sutoksin denilen zehir bulunmaktadı buna lenf bezlerimizin çom fazla çalışmasına sebep olur özellikle lenf iltihabına yol açar.
Ve en iğrenci trişin kurtçuklar mide bağırsak yoluyla kana geçer ve bütün vucuda yayılır.
Aslında bütün hayvanlar  Allah'ın c.c yaratdığı birer mahlûk dur ve hepsi de insan için yaratılmışdır. Her birinin yeryüzünde bir vazîfesi ve tabîatdaki dengenin sağlanmasında önemli rolleri vardır ama nasılki yaptığınız yemeğin içeriğini en iyi siz bilirseniz allah c.c da domuzun yaratanı olarak en iyi bilip bize yememizi yasaklamıştir.

Çevrimdışı aylean

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #31 : 15 Nisan 2013, 16:59:43 »
Dinimizin ne kadar yüce olduğunu tekrar tekrar görmek çok hoşuma gidiyor.Bilimsel araştırmalar yapmadan Kuranı Kerime bu asırlar önce yazılmış.Halamın yazlık komşusu bir Fransız.Domuz eti yemiyor.Sen neden yemiyorsun diye sorduk.sağlık açısından yararlı bulmadığını söyledi.Elin Fransızı bu şekilde düşünüyor.Ona dinen emredilen bir yasak yok.
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2013, 17:01:10 Gönderen: aylean »
Kül kadar etkisi olmayan insanların,kendisini ateş sanması ne garip...

Çevrimdışı drosera

• Usta Kampanyacı
  • şans ben sana güldüm sende bana gül:))))))
« Yanıtla #32 : 15 Nisan 2013, 20:04:13 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
yıllar önce bir mail aldım bir çok firma hakkında iddalı yazı vardı marka ve satılan yerler konusunda birde carrefour du. o günden beri salam sosis yemedim çok çok canım istediğinde sucuklu yumurta bilinen kasaplardan alarak tükettik (çok sık olmadan).

çok bilindik markada çalışmış komşumuzun sucukları son kullanma tarihleri gelip geçince marketlerden toplayıp, önce salam onların tarihleri dolunca sosis yaptıklarını öğrendim. marka ismide geçen yıl ki açıklananlardan biriydi. %100 dana diyip beyaz et çıkan firma...

dışarda yediğim yemeklerde en azından karışmamıştır diye genelde tavuk etli yemekler yemeğe çalışırım. kendimce aldığım önlem her mekanda uygulayamazsamda yıllar oldu pizza yemeyeli izmir kumru yu :) ama yemicem kararlıyım :P
o firma hangisi?bizde salam sosis yemiyoz,sucuğuda en çok bilinen marka olarak yiyoruz..

pınar

bu markanın neler yaptığını bende duydum.bizzat yerinde çalışanlardan hem de.pınarın merkezi izmir Pınarbaşı.o yüzden etrafımda çalışanlar var.kendileri bile çoğu ürünlerini yemiyorlar.eritme peyniri kaşarı alırken iki kere düşünün

Çevrimdışı mavigül

• Usta Kampanyacı
  • Hayırlısından versin Rabbim...Amin
« Yanıtla #33 : 15 Nisan 2013, 22:54:30 »
   Müslüman olun veya olmayın o hayvanın bulaştığı hiç bir ürünü tüketmeyin ....

Domuzun vücudunda diğer hayvanlara ve insana oranla çok yüksek dozda büyüme hormonu üretilir  GDO tehlikesi için kuran ı kerim bizi yıllar önce uyarmıştır
her ne kadar temiz çiftliklerde, bakımlı ortamlarda yetiştirilirse yetiştirilsin, kendi pisliğini yiyen bir hayvandır. Gerek pislikle beslenmesi gerekse biyolojik yapısı nedeniyle domuzun bünyesi diğer hayvanlara oranla çok fazla miktarlarda antikor üretir bunun yanı sıra domuz eti çok yüksek oranlarda kolesterol ve lipid içerir
yendiği zaman bu yağ kana geçer ve bu kandaki yağ atardamarların sertleşmesine kalp infektusuna sebep olur.
Ayrıca domuz yağı içerisinde sutoksin denilen zehir bulunmaktadı buna lenf bezlerimizin çom fazla çalışmasına sebep olur özellikle lenf iltihabına yol açar.
Ve en iğrenci trişin kurtçuklar mide bağırsak yoluyla kana geçer ve bütün vucuda yayılır.
Aslında bütün hayvanlar  Allah'ın c.c yaratdığı birer mahlûk dur ve hepsi de insan için yaratılmışdır. Her birinin yeryüzünde bir vazîfesi ve tabîatdaki dengenin sağlanmasında önemli rolleri vardır ama nasılki yaptığınız yemeğin içeriğini en iyi siz bilirseniz allah c.c da domuzun yaratanı olarak en iyi bilip bize yememizi yasaklamıştir.

bu yazınızı okuyunca insanların araştırmak yerine başkaldırış mahiyetinde bilenlerleçatışmaları geldi aklıma...diyorlarki neden haram? rabbimin hikmetine sual edilmez,

alim zatlardan biri ''temsilde hata olmasın'' hamam böceklerinden nekadar tiksindiğini belirtir ve rabbim bunları neden yaratmışki demektende kendini alamaz ve hikmetten sual eden allahın mertebece yüksek kulu olunca imtihanıda hemen cevap mahiyetinde yapışır üzerine...zatımız amansız bir hastalığa yakalanır ve uzun süren bir araştırmadan sonra şifasının hamam böceklerini ezerek vücuduna sürmekte olduğu söylenir, bunu duyan alim zat ''allahım senin hikmetinden sual edenin sonu ancak bu olsa gerek'' diyerek rabbisine onu affetmesi için tevbelerde bulunur

geçmişten aklımda kalan bir yaşanmışlık eksiğimiz varsa affola...uzun lafın kısası diyeceğim oki domuz eti neden yasak bilimsel açıklamalarıda mevcut amma velakin emir büyük yerden olunca hikmetinden sual edilmez

Çevrimiçi eyefive

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #34 : 15 Nisan 2013, 23:08:55 »
@mavigül o hikaye fok böceğiydi  :) hamam böceğidemi var. ben evde hama böceği görünce öldürmüyorum, her canlının yaşamaya hakkı var prensibimden dolayı  :D annem görmesin diye hamam böceklerini evin dışına atıyorum. evde 1 hamam böceği vardı kocaman. 2 hafta boyuncas ne zaman gece kalkıp namaz kılsam oda ozaman çıkar yanıma gelirdi abartmıyorum hergün benim gece kalkıp namaz kıldığım vakit özellikle çıkardı.

birgün ağzımdan kaçırdım anneme söyledim odamda hamam böceği var hergün onla birlikte ibadet yapıyoruz dedim. hamam böceği ogünden itibaren yok oldu  :D annem öldürmedi ama gitti böcek nereye kaybolduysa artık  ;D
DÜNYA-AHİRET MADDİ-MANEVİ BOL RIZIK İÇİN  TESPİH:LA İLAHE İLLA ENTE YA HANNAN YA MENNAN YA BEDİAS SEMAVATİ VEL ARDI YA ZEL CELALİ VEL İKRAM

Çevrimdışı mavigül

• Usta Kampanyacı
  • Hayırlısından versin Rabbim...Amin
« Yanıtla #35 : 15 Nisan 2013, 23:18:52 »
@mavigül o hikaye fok böceğiydi  :) hamam böceğidemi var. ben evde hama böceği görünce öldürmüyorum, her canlının yaşamaya hakkı var prensibimden dolayı  :D annem görmesin diye hamam böceklerini evin dışına atıyorum. evde 1 hamam böceği vardı kocaman. 2 hafta boyuncas ne zaman gece kalkıp namaz kılsam oda ozaman çıkar yanıma gelirdi abartmıyorum hergün benim gece kalkıp namaz kıldığım vakit özellikle çıkardı.

birgün ağzımdan kaçırdım anneme söyledim odamda hamam böceği var hergün onla birlikte ibadet yapıyoruz dedim. hamam böceği ogünden itibaren yok oldu  :D annem öldürmedi ama gitti böcek nereye kaybolduysa artık  ;D

heryerde farklı anlatılıyor doğrudur sizinkide, aynen bende öldürmemek için saatlerce kara sinekleri dışarı çıkarma çabalarımı ve uzun süre ürperdiğimi bilirim ama allah affetsin analık güdüsü ile kaç sivrisinek öldürmüşümdür bilmiyorum...ilahi :D vede maşallah allah kabul etsin...gittiii gittiiiii tüh ah şu dilimiz ah

Çevrimdışı pembe

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #36 : 16 Nisan 2013, 15:18:17 »

Çevrimdışı madımak

• Usta Kampanyacı
  • KÖMÜR GÖZLÜ OĞLUM
« Yanıtla #37 : 16 Nisan 2013, 18:23:40 »
benden size tavsiye dısarda hiç bişey yemeyin heleki büyük marka ve ismlere hiç itibar etmeyin anlatsam ınanmazsınız  ;D

Çevrimdışı halehan

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #38 : 16 Nisan 2013, 19:34:46 »
benden size tavsiye dısarda hiç bişey yemeyin heleki büyük marka ve ismlere hiç itibar etmeyin anlatsam ınanmazsınız  ;D
anlatında öğrenelim.ben ülkemizde bilindik markaların bu tarz şeylere domuz eti ve domuz ürünleri kullandıklarına asla itimat etmiyorum.adamlar boşyeremi ödeme yapıyo okadar gıda mühendislerine.hadi bir mühendis para için susuyor diyelim bir sektör sadece 1 tanemi işci çalıştırıyor.birinden biri muhakkak patlak verir.illaki bir duyum çıkar ortaya.bence sadece firmaların birbirlerine yaptıkları karalama sistemi bu yapılanlar.yani bence bilindik markalar hakkında biraz müsterih olalım.
kısmet te varsa gelir YEMEN den,kısmet te yoksa ne gelir elden.

Çevrimdışı aylean

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #39 : 16 Nisan 2013, 19:39:54 »
anlatında öğrenelim.ben ülkemizde bilindik markaların bu tarz şeylere domuz eti ve domuz ürünleri kullandıklarına asla itimat etmiyorum.adamlar boşyeremi ödeme yapıyo okadar gıda mühendislerine.hadi bir mühendis para için susuyor diyelim bir sektör sadece 1 tanemi işci çalıştırıyor.birinden biri muhakkak patlak verir.illaki bir duyum çıkar ortaya.bence sadece firmaların birbirlerine yaptıkları karalama sistemi bu yapılanlar.yani bence bilindik markalar hakkında biraz müsterih olalım.
Canım arkadaş bildiğim kadarıyla böyle büyük tüketimlerin olduğu bir firmada çalışıyor.Kesin birşeyler görmüştür
Kül kadar etkisi olmayan insanların,kendisini ateş sanması ne garip...