Gönderen Konu: Domuz eti  (Okunma sayısı 9925 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
Ynt: Domuz eti
« Yanıtla #20 : 14 Nisan 2013, 18:33:52 »
dışarda yeri geliyor yemiyormuyuz dönerdir kebaptır pizzadır vs.
hangimiz araştırıyor ki ne eti karışmış onların içine diye

günahı hazırlayanların olsun ne diyeyim...

Çevrimdışı cloves

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #21 : 14 Nisan 2013, 19:33:13 »
malesef zamanında eşek etide yedirdiler at etide ama hepside yakalandı cezaevine girdi.Şimdi domuz etini serbest yatılar büyük marketlerde yasal olarak satılıyor.
Yurtdışında yanlışlıkla domuz etide attım ağzıma ama istense dahi yenebilecek bir et değil çok kokuyor.Çoğu ülkede otelde sabah kahvaltısında açık büfede janbon ve salam olarak domuz eti veriliyor nasıl yiyorlar bilemiyorum,hata brezilyada kavurma şekilnde vardı.

Çevrimdışı pembe

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #22 : 14 Nisan 2013, 21:08:30 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Geçenlerde bir alış veriş merkezinde jambon aldım.Kasaya geldim.Kasadaki bayan ne aldığınıza eminmisiniz dedi.Anlayamadım.Baktım etikette domuz jambon yazıyor.Ben bunu alırken kimse bana birşey söylemedi.Eğer kasadaki bayan söylemeseydi ben onun etiketine bakmadan yiyebilirdim.Adını vermek istemiyordum ama yazacağım.Carfur.Lütfen çok dikkat edin.Etiketli domuz ürünleride satılıyor.
karfura öyle şeyler sokmamaları lazım. bidaha karfura giderim çok beklerler,şikayet maili yazıcan aslında...birde bazı çikolatalar oluyor karfura yabancı ülkede üretilmiş içinde domuz yağı vs. vardır diye almıyorum...

Çevrimdışı drosera

• Usta Kampanyacı
  • şans ben sana güldüm sende bana gül:))))))
« Yanıtla #23 : 14 Nisan 2013, 21:50:06 »
Konu çok güzel olmuş.bende et alırken dikkat ederim.ama çok fazlada almam,güvenemiyorum.salam sosis vs. Hiç evime sokmadım.sucuğuda hafta sonları bildiğim güvendiğim markalardan alırım.ama illaki bilmeden neler yedik rabbim affetsin.ben bide içki olayına giricem.buda dinimizde haram ama anlatamuyorsun kimseye.sırf bu yüzden geçen hafta Bi arkadaşımla ters düştüm.ablası hacıdan gelmiş.bizede zemzem suyu getirmiş içtik.kendi içmedi.sordum sen neden içmiyon die içki falan içersem günah olur dedi.bende zaten içkiyi içmem başlı başına günah Bi yudum zemzem içte içki içmekten  vazgeç dedim.sürekli kılıf uydurdu içmedi.,.kırk gün aldığınız abdest kabul olmuyor içki içince.arkadaşımı uyardım çokta kızdım.hatta ona durumu iyi değil die bir fksiğini alıcaklardı sırf bu muhabbetten dolayı ben katılmadım.onada söyledim.sen önce rızkını bereketini kaçıracak şeylerden uzak dur günahına kılıf arama die,güzel bir dille anlattım.şimdi ban trip atıyo konuşmuyor.....

Çevrimdışı halehan

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #24 : 14 Nisan 2013, 21:55:10 »
evet ya lanet olsun.ülkemizde çok rahat bir şeklde satılıyor domuz eti.annemler istanbulda güneşlide oturuyorlar.semt pazarında bile satılıyor çok rahat bir şekilde.son yıllarda ülkemize gelen göçmen türklerin çoğu tüketiyor domuz etini ve karşı çıkıncada kavgaya girişiyorlar.sanane işine bak diye..ben 1 keresinde pazarda alışveriş yaparken bir göçmen vatandaş geldi yan tezgahtakine eline salam tarzı bi ürün almış abe be ya tek tırnakmıdır çift tırnakmıdır felan bişiler sorup duruyor.dikkatimi çekti.gidip baktım ki lanet olsun dedim yaa yuhh olsun.hemde kaç tezgahta satılıyordu.üj bej lerde alıp ohbeaa diyerek yiyolardı.
kısmet te varsa gelir YEMEN den,kısmet te yoksa ne gelir elden.

Çevrimdışı mavigül

• Usta Kampanyacı
  • Hayırlısından versin Rabbim...Amin
« Yanıtla #25 : 15 Nisan 2013, 13:28:24 »
bunların hepsi nefsimizle imtihan aslında nereye gidersek orada bulabilir bizi herşey yeterki DİKKAT ETMEK İSTEYELİM...paylaşım için ve sayfayı açan arkadaşada teşekkürler

birde son zamanlarda cemaatlerin, diyanetinde dahil olduğu kermesleri oluyor inanın okadar mutlu oluyorumki, iç rahatlığı ve huzuru ile oralardan alışverişimi yapıyor, sucuğumu stokluyorum inş. bozulmadan daim olur
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2013, 14:17:18 Gönderen: ysr86 »

Çevrimdışı ysr86

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #26 : 15 Nisan 2013, 14:17:35 »
Sağlık Bakanlığının yaptığı marka açıklamaları dışında burada marka yazmayalım lütfen.

Çevrimdışı gunes

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #27 : 15 Nisan 2013, 15:56:47 »
yıllar önce bir mail aldım bir çok firma hakkında iddalı yazı vardı marka ve satılan yerler konusunda birde carrefour du. o günden beri salam sosis yemedim çok çok canım istediğinde sucuklu yumurta bilinen kasaplardan alarak tükettik (çok sık olmadan).

çok bilindik markada çalışmış komşumuzun sucukları son kullanma tarihleri gelip geçince marketlerden toplayıp, önce salam onların tarihleri dolunca sosis yaptıklarını öğrendim. marka ismide geçen yıl ki açıklananlardan biriydi. %100 dana diyip beyaz et çıkan firma...

dışarda yediğim yemeklerde en azından karışmamıştır diye genelde tavuk etli yemekler yemeğe çalışırım. kendimce aldığım önlem her mekanda uygulayamazsamda yıllar oldu pizza yemeyeli izmir kumru yu :) ama yemicem kararlıyım :P
Adwin referans kodu: sVwMvijpJG

Çevrimdışı pembe

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #28 : 15 Nisan 2013, 16:17:53 »
yıllar önce bir mail aldım bir çok firma hakkında iddalı yazı vardı marka ve satılan yerler konusunda birde carrefour du. o günden beri salam sosis yemedim çok çok canım istediğinde sucuklu yumurta bilinen kasaplardan alarak tükettik (çok sık olmadan).

çok bilindik markada çalışmış komşumuzun sucukları son kullanma tarihleri gelip geçince marketlerden toplayıp, önce salam onların tarihleri dolunca sosis yaptıklarını öğrendim. marka ismide geçen yıl ki açıklananlardan biriydi. %100 dana diyip beyaz et çıkan firma...

dışarda yediğim yemeklerde en azından karışmamıştır diye genelde tavuk etli yemekler yemeğe çalışırım. kendimce aldığım önlem her mekanda uygulayamazsamda yıllar oldu pizza yemeyeli izmir kumru yu :) ama yemicem kararlıyım :P
o firma hangisi?bizde salam sosis yemiyoz,sucuğuda en çok bilinen marka olarak yiyoruz..

Çevrimdışı gunes

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #29 : 15 Nisan 2013, 16:45:56 »

o firma hangisi?bizde salam sosis yemiyoz,sucuğuda en çok bilinen marka olarak yiyoruz..

pınar
Adwin referans kodu: sVwMvijpJG