Gönderen Konu: Domuz eti  (Okunma sayısı 9897 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ysr86

• Usta Kampanyacı
Domuz eti
« : 13 Nisan 2013, 10:21:44 »
Bi konuda beni rahatsız eden doğrusunu yazmazsam vebal altına gireceğimi düşündüğüm bi mesele oluştu. Konuda domuz etinin Kuranda haram olduğu yazmıyor denilmişti. Maksatını aşdığı için konudaki mesajları sildim. İnsanlar yanlış yönlendirilmiş olabilir düşüncesiylede Kuran da domuz etinin yasak olduğunu belirten ayetleri paylaşmak istedim.

Eğer ki müslümansak bunlar bizim için geçerli olan sözlerdir. Aksini söylemek şirktir. Ulu orta yazdıklarımıza dikkat edelim.

O, size ölüyü (leşi)- kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı. Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla (ölmeyecek oranda yiyebilir), ona bir günah yoktur. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (2/173)

Ölü eti, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına kesilen, boğulmuş, vurulmuş, yüksek bir yerden düşmüş, boynuzlanmış yırtıcı hayvan tarafından yenmiş, -(henüz canlıyken yetişip) kestikleriniz hariç,- dikili taşlar üzerine boğazlanan (hayvanlar) ve fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. Bunlar fısktır (günahla yoldan sapmadır.) Bugün inkâra sapanlar, sizin dininizden (dininizi yıkmaktan) umut kesmişlerdir. Bugün size dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam'ı seçip-beğendim. Kim 'şiddetli bir açlıkta kaçınılmaz bir ihtiyaçla karşı karşıya kalırsa' -günaha eğilim göstermeksizin- (bu haram saydıklarımızdan yetecek kadar yiyebilir.) Çünkü Allah bağışlayandır, esirgeyendir. (5/3)

De ki: "Allah katında, 'kesinleşmiş bir ceza olarak' bundan daha kötüsünü haber vereyim mi? Allah'ın kendisine lanet ettiği, ona karşı gazablandığı ve onlardan maymunlar ve domuzlar kıldığı ile tağuta tapanlar; işte bunlar, yerleri daha kötü ve dümdüz yoldan daha çok sapmışlardır." (5/60)

De ki: "Bana vahyolunanlar içinde, yiyen bir kimsenin yiyeceği (şeyler) için, ölü eti, dökülen kan, domuz eti -ki bu gerçekten murdardır- ya da Allah'tan başkası adına kesilmiş bir fısk dışında, haram kılınmış bir şey bulmuyorum. Kim kaçınılmaz bir ihtiyaçla karşı karşıya kalırsa, -saldırmamak ve haddi aşmamak şartıyla- (bu sayılanlardan ölmeyecek kadar yiyebilir). Şüphesiz senin Rabbin bağışlayandır, esirgeyendir. (6/145)

O, size ancak ölüyü, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı haram kıldı. Fakat kim mecbur kalırsa, saldırmamak ve sınırı aşmamak üzere (yiyebilir). Çünkü gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (16/115)

Çevrimdışı sanko86

• Usta Kampanyacı
  • Şükürler olsun....
Ynt: Domuz eti
« Yanıtla #1 : 13 Nisan 2013, 10:33:42 »
Olaylar gerçek açık ve mantıklı düşünüldüğünde çözmek gayet basit. Fakat kanıt isteyenler için iyi bir kaynak olmuş elinize sağlık.

Ne kadar yükselirsen, uçmayı bilmeyenlere o kadar küçük görünürsün.
 Nietzche

Çevrimdışı pembe

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #2 : 13 Nisan 2013, 10:36:00 »
biz bilmedende olsa domuz,at eti yemişizdir :(

Çevrimdışı sanko86

• Usta Kampanyacı
  • Şükürler olsun....
« Yanıtla #3 : 13 Nisan 2013, 10:41:48 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Bilmeden yaptıklarımızdan sorumlu değiliz ama bilerek yapılırsa sonu vahim.
 Nietzche

Çevrimdışı eyefive

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #4 : 13 Nisan 2013, 10:58:45 »
dün aynı şeyi bende düşündüğüm için link attım..eğer link atıp yazmasaydım ALLAH ( Celle Cellahu ) beni sorumlu tutardı. lakin ben insanlarımızı suçlayamıyorum. günümüzde bazı hocalar çıkıyorki domuz eti yemek haram değildir.içkiyi su ile karıştırırsan haram değildir bunun gibi bir çok konuda saçma sapan yorumlarla malaesef bazı sözde hocalar insanın aklını karıştırıyor.

adam çıkmış televizyona canlı yayında manken kıza asılıyor ama bu adam türkiyede en çok rağbet gören sözde hocaların içinde. bir tanesi çıkıyor 4 manken gibi kızla dini program yapıyor buda sözde hoca konumunda.

dini programları seyrediyorum maneviyat kazanalım diye.sen kalk kameraman stüdyonun içinden güzel kızları tespit et çek canlı yayıda. tam elimi açmış dua edeceğim yapılacak şeymi bu. bunu dindarlığıyla geçinen bir kanal yaparsa halk ne yapmaz.

yani konu domuz eti meselesi değil aslında dinimizi malesef bazı sözde hocalar yüzünden yanlış yönlendiriyorlar.ve bunlara itibar eden kişi sayısı çok fazla.

ben o yüzden kimseye suç bulmuyorum.
DÜNYA-AHİRET MADDİ-MANEVİ BOL RIZIK İÇİN  TESPİH:LA İLAHE İLLA ENTE YA HANNAN YA MENNAN YA BEDİAS SEMAVATİ VEL ARDI YA ZEL CELALİ VEL İKRAM

Çevrimdışı cembik

• Usta Kampanyacı
  • yaşadığının farkında mısın?
« Yanıtla #5 : 13 Nisan 2013, 11:13:57 »
herkes kafasına göre fetva verir oldu, kuran ışığınız olsun arkadaşlar. milyonların peşinden gittiği bir cemaat lideri bile kuran müslümanlığı diye bir safsata çıktı diyor. o yüzden kulağınızı tıkayın böyle şeylere elbette ki hadis ve ayetleri yaşadığımız çağa uygun olup olmadığına bakmalıyız ancak bu onları değiştirmeye çalışacağız anlamında değil.

At eti konusunda ise, avmlerde halen burger kıng in önünde sıra bekleyenleri görmek beni çok şaşırtıyor  :o yanlarından geçerken at sizi çağırıyor diyorum.

Çevrimdışı pembe

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #6 : 13 Nisan 2013, 14:32:33 »
Bilmeden yaptıklarımızdan sorumlu değiliz ama bilerek yapılırsa sonu vahim.
ayy Allah Korusun..Güvenilir markaları evimize sokuyoruz çünkü güveniyoruz.

Çevrimdışı simonbolivar

• Forum Moderatörü
  • Usta Kampanyacı
« Yanıtla #7 : 13 Nisan 2013, 15:19:53 »
herkes kafasına göre fetva verir oldu, kuran ışığınız olsun arkadaşlar. milyonların peşinden gittiği bir cemaat lideri bile kuran müslümanlığı diye bir safsata çıktı diyor. o yüzden kulağınızı tıkayın böyle şeylere elbette ki hadis ve ayetleri yaşadığımız çağa uygun olup olmadığına bakmalıyız ancak bu onları değiştirmeye çalışacağız anlamında değil.

At eti konusunda ise, avmlerde halen burger kıng in önünde sıra bekleyenleri görmek beni çok şaşırtıyor  :o yanlarından geçerken at sizi çağırıyor diyorum.

Peki at eti haram mı????

Çevrimdışı ysr86

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #8 : 13 Nisan 2013, 16:13:52 »

Peki at eti haram mı????
At eti haram değil. Bazı din adamlarına göre mekruh deniyor ama haram değil. Ayrıca sütüde içiliyor bildiğim kadarıyla.

Çevrimdışı sanko86

• Usta Kampanyacı
  • Şükürler olsun....
« Yanıtla #9 : 13 Nisan 2013, 20:08:18 »
At eti haram değil ama bazı mesheplere göre mekruh yani tüketilmesi hoş olmayandır.

Ayrıca bu konularda konular açarak dinimize hizmet eden herkesten Allah razı olsun.
 Nietzche