Bu tarz kampanyaların amacından saptığını düşünüyorum hem biz katılımcılar için hem de kampanyayı düzenleyen firma için kesinlikle amacına ulaşan kampanyalar değil bunlkar ve maalesef facebook kaynaklı pek çok kampanya bu şekilde düzenleniyor.
Bir firmanın kampanya düzenlemesi reklam içindir tanıtıım içindir hepimizi biliyoruz ki 1000 in üzerinde sahte facebbok adresine sahip insanlar var hatta 2000-3000-4000 facebook hesabına sahip bir kaç kişiyi de biliyorum.
Firma bu şekilde düzenlediği kampanyada yeterli reklamı tanıtımı yapamıyor çünkü katılan beğenen paylaşan kişliler maalesef ki çoğunlukla aynı kişiler ve benim gibi pek çok kampanya sever de bunu bildiği için bu tarz kampanyalara katılmıyoruz.
Yani firma 15.000-20.000 kişi katılmış sanıyor ancak düzenlenen kampanyada gerçek yarışan kişi 15-20 tane bu sahte faceye sahip kişiler..Bu durumda nerde kaldı tanıtım? Nerde kaldı reklam ?
Bu tarz düzenlenen kampanyalar amacına ve halka değil sadece belirli kişilere hizmet ediyor bu kadar basit bunu mail olarak kampanyayı böyle düzenleyen ajansların hepsine göndereceğim