2 gündür forumu dikkatli takip etmedim bu konu gözümden kaçmış,en azından gülümser facebookun benim alanım olduğunu sen biliyorsun keşke haber verseydin.
Gel gelelim ilk mesajtaki konuya.
Yüzde 99.9 konuyu açan kişinin şifresini almışlar.Nasıl aldıklarını anlatayım kısaca.Bir arkadaşınızın ismiyle veya herhangi bir isimle bu videoyu senmi yükledin,aa burdaki senmisin vs gibi mesajlar atıyorlar.Oradaki linke tıkladığınızda Facebook'un sahte giriş sayfası açılıyor.Oraya mail ve şifrenizi girdiğiniz an bilgileriniz karşı tarafın eline geçiyor.
Sahte facebook giriş adresleri şuna benzer çogu zaman. wwww.facebook.com Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin gibi dikkat etmeniz gereken küçük harf oyunları vardır.
Her neyse konuyu açan kişinin mail ve şifresini çalanlar karşılarına binden fazla arkadaşlı hesap gördükleri zaman(Muhtemelen konuyu açanın 500 den fazla arkadaşı varmıştır)o facebook profilini sayfaya çeviriyorlar.
Şu adrese girdiğiniz zaman
Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapinFacebook profillerini sayfaya çevirebiliyorsunuz.Sonra açılan sayfadaki üyeleride kendi büyük sayfalarına transfer ediyorlar.Siz profilinize girdiğiniz zaman içi boş bir facebook hesabıyla karşılaşıyorsunuz.
Peki eski profilimize nasıl ulaşacağız.İşe yarar mı bilmiyorum ama şu adresten facebook'a ulaşıp profilinizin yanlışlıkla sayfaya çevrildiğini ve tekrardan profile çevrilmesini isteyebiliyorsunuz.Fakat profilinizin hangi sayfaya çevrildiğini bilemediğiniz için burdan da sonuç almak çok zor.
Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapinKısacası profiliniz sizin için çok önemliyse savcılığa suç duyurusunda bulunmaktan başka bir çareniz yok.Bazıları diycek madem şifremiz çalındı neden şifremiz değişmemiş.Adamların tek derdi sizin arkadaş listenizi çalmak o yüzden şifrenizi değiştirmiyorlar.Profilinizi sayfaya çevirip bırakıyorlar,sizde facebookta sorun var sanıp uzun süre sessizce bekliyorsunuz böylece olay sessizce kapanıyor.
Not:Bu kadar şeyi nerden biliyorum,ben de facebookta sayfa yönetiyorum,doğal olarak bu tip gelişmeleri yakından takip ediyorum çünkü benim de sayfalarım çalınıyor bazen:)