Gönderen Konu: Slogan Sizden Hediyeler Bizden  (Okunma sayısı 40757 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı biolog

• Usta Kampanyacı
  • Bağımsız Üye
    • lonesome cowboy
Ynt: Slogan Sizden Hediyeler Bizden
« Yanıtla #440 : 28 Nisan 2014, 03:09:57 »
"Makrom yapı geleceğinizi karartır." Sloganım bu :D

Aşağıdaki yazı bir siteden alıntıdır.

Sayin dostum, bundan 2,5 yil önce Makrom yapinin Myesgarden projesinden daire almak icin insaat sirketine gittim. Giderken de kredi kartimi yanımda götürdüm, götürmez olaydım. Bana örnek daireyi gezdirdiler göz kamaştırıcıydı. 1000 TL lik kaparo bedelini kredi kartımdan cektiler ve satış sözlesmesini imzaladim. Esenyurtta 143 m2 3+1 bir daire 36 ay sonra teslim. 103500 TL. Üstelik o sırada sahibinden.com ile yapilan bir işbirliği var, sahibinden.com uzerinden alirsan 10.000TL indirim var. Kisaca bana 93.500 TL ye geliyor. Üstelik projede havuzundan tut basket sahasina kadar ne ararsan var.

Neyse, ben eve gelince söyle daha detayli bir inceleme yapiyim dedim. Meger bu Myesgarden projesi Makrom Yapinin henüz ikinci konut projesiymiş. Üstelik ilk konut projesi olan Makrom City yapim aşamasındaymış ve henüz teslim edilmemiş. Bunu öğrenince içime bir sıkıntı düştü. Acaba dedim, satış sözleşmesini iptal mi etsem.
İki-üç gün tereddüt yaşadıktan sonra firmayı aradim. Bana telefonda bu firmanin sektörün köklü firmalarından olduğunu daha önce IS-BA insaat adi altında binlerce konut ürettiklerini Makrom Yapinin sadece daha çağdaş bir isim değişikliği olduğunu söyledi. İstersem sözlesmeyi iptal edebileceklerini ama 1000 TL lik ödediğim kaparo bedelinin geri verilmeyeceğini söyledi. Üstelik lansmana özel sadece 40 konut ayirdiklarini, bu konutlarin tükendiğini ve kalan konutların zamli fiyattan satılacağını, pazartesi günü benim sectiğim daireme 15.000 TL zam geleceğini söylediler.

Bunun üzerine pazartesi günü Esenyurttaki satiş ofisine gittim. Hakikaten tüm fiyat listeleri değişmişti. Benim aldığım konutun fiyatı da 128.000 TL olmuştu. Oradaki satış elemanı bana istersem direkt şirket patronu ile görüşebileceğimi ve kafamdaki sorulari ona sorabileceğimi söyleyerek güven verdi. Ayrica konutlara yabanci talebinin olduğunu sadece o gün üç tane Arab'a yeni fiyatlar üzerinden daire sattığını söyledi. Bazi müşterilerinin benden 10 kat şüpheci olduğunu ruhsatından tut, konulacak malmezelerin markasina kadar incelediklerini, onlarin bile ikna olduklarindan bahsetti. Ben de ikna oldum ve konutuma gelen zam firsatını kacirmamak için o gün mevduattaki paramin vadesini bozup 50.000 TL yi firma hesabina aktardim ve kalanini da senet yaptim.

Sonucta durum şu, Maket üzerinden satın aldığım evin inşaatina 2,5 senedir BAŞLANMADI bile. Üstelik Makrom yapı ilk projesi olan Makrom City de tamamlamadi. Bu süre zarfında 2-3 yeni proje lansmani daha yapti. Bu projelerin birinde reklam filminde Petek Dinçöz oynadi. 6 ay sonra firmanin taahhüt ettiğisüre doluyor ve ben 6 ay sonra ne yapacağımı bile bilmiyorum.

Keşke sizin ki kadar akıllı olabilseydim ve “ne yapmayalım “ diye bu forumdaki akıllı üstatlarima danıssaydım.

Keşke maketlere kanarak, gözümle görmediğim bir konut için ödeme yapmasaydım.

Keşke o 1000 TL lik kaparo bedelinin yanmasını boşverebilseydim.

Keşke konutuza 15.000 TL lik zam geldi v.s. gibi boş laflara kanmasaydım.

Keşke mevduattaki paramın her ay tıkır tıkır gelen faizini az bulup hor görerek, parami mevduattan çekip batirmasaydim.
Şimdi çok pişmanım…

Başınızı ağrıttıysam özür dilerim. Şeytan detaylarda gizlidir hesabi, yaşadığım acı ve kötü tecrübeyi detayi ile paylaşmak istedim.
Saygılar…
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2014, 03:15:14 Gönderen: biolog »
Beş dakikada değişir bütün işler.

Çevrimdışı zarigan

• Deneyimli Kampanyacı
« Yanıtla #441 : 06 Mayıs 2014, 15:00:37 »

Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Petek Dinçöz'le satılan konut projesine suç duyurusu
Eski kocası Can Tanrıyar ile büyük problem yaşayan Petek Dinçöz'e bir kötü haber de 2 yıl önce oynadığı reklam filminden geldi. 14 kişi ''Maketten 20 milyon TL'lik ev sattılar'' diyerek şirketten ve Petek Dinçöz'den şikayetçi oldular.
  Paylaş     
Cumhuriyet.com.trYayınlanma tarihi: 06 Mayıs 2014 Salı
A+
A-
İstanbul Tuzla Aydınlı mevkiinde yapılacağı iddia edilen ‘Makromtek Tuzla Projesi’nden ev aldıklarını belirten 14 kişi, dolandırıldıklarını ileri sürüp avukatları Aydoğan Ahıakın aracılığıyla Makrom Yapı’dan ve reklam filminde oynayan Petek Dinçöz’den şikâyetçi oldu.

Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre; Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na verilen dilekçede Makrom Yapı ve müteahhit şirket tarafından hazırlanan satış vaadi sözleşmesiyle, tüketicilerden daire bedellerinin bir kısmının nakit, bir kısmının satış ofislerinde banka yoluyla tahsil edildiği belirtildi.

PETEK DİNÇÖZ’LE HAYALİ DAİRE SATIŞI

Dilekçede, sözleşmelerin noterde yapılmadan adi yazılı sözleşmelere imza attırıldığı, reklam filminde oynayan Petek Dinçöz’ün de şirket yetkilileriyle ortak hareket ettiği ileri sürüldü. Tanıtım filmlerinde şirket yetkililerininin, ‘Petek Hanım şirketimizde her konuda yetkilidir’ şeklinde Dinçöz’ün yanında beyanda bulunarak tüketicide güven yaratılmıştır” denildi.

Dilekçede, müteahhit şirketle arsa sahipleri arasında noterde 2012’de kat karşılığı inşaat sözleşmesinin imzanlandığı, bir yıl geçmesine rağmen şirketin inşaat ruhsatını almadığının ortaya çıktığı anlatıldı. Daireleri sattıkları satış ofisininse ruhsatı olmadığı gerekçesiyle yıkıldığı belirtildi. Arsa sahiplerinin, müteahhit şirketi azilnameyle yetkisiz kılmasına rağmen başkasının arsasının kendi arsalarıymış gibi gösterildiği ve hayali ev satışıyla 20 milyon TL toplandığı iddia edildi.

'DOLANDIRICI DEĞİLİZ'

Makrom Yapı yetkililerinden Mazhar Bakırcı, Tuzla Projesi’nde toprak sahibiyle mahkemelik olduklarını ve sorun yaşadıklarını kabul etti. Tuzla Projesi’nde 65 üyelerinin olduğunu belirten Bakırcı, “Çözüm aşamasındayız. Kentsel dönüşüm kapsamında Kartal-Pendik’te yer alan bu proje orada canlanacak. Üyelerimize de buradan yer vereceğiz” dedi.

ŞİRKETİN MALI YOK

Sözleşmede 30 Ağustos 2014’te dairelerin teslim edileceği tahahüt edilmesine karşın şirketin, şikâyetçi üyelere senet verdiği ama senetler ödenmeyince başlatılan icra takiplerinde şirketin malı olmadığının öğrenildiği belirtildi. Makrom Yapı’nın müteahhit şirketin sekreteri üzerine kurduğu paravan şirketle mallarını elden çıkardığı ileri sürüldü. Makrom Yapı’nın faaliyet izninin iptali, nitelikli dolandırıcılıktan dava açılması istendi.

Çevrimdışı biolog

• Usta Kampanyacı
  • Bağımsız Üye
    • lonesome cowboy
« Yanıtla #442 : 06 Mayıs 2014, 15:08:46 »
Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre

@Zarigan - Hayati Arıgan

Var mı bir akrabalık ? :)

Çevrimdışı zarigan

• Deneyimli Kampanyacı
« Yanıtla #443 : 06 Mayıs 2014, 15:09:26 »
eşim olur kendileri :)

Çevrimdışı biolog

• Usta Kampanyacı
  • Bağımsız Üye
    • lonesome cowboy
« Yanıtla #444 : 06 Mayıs 2014, 15:10:28 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
eşim olur kendileri :)

Çok pis yakalarım. :D
Mutluluklar dilerim  :)

Çevrimdışı zarigan

• Deneyimli Kampanyacı
« Yanıtla #445 : 06 Mayıs 2014, 15:13:48 »
müthiş dikkat bravo teşekkür ederim

Çevrimdışı mach1

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #446 : 14 Ekim 2014, 08:55:43 »
arkadaşlar bu ev kazanan arkadaş aldımı evini bu üçkağıtçılardan merak ettim

Çevrimdışı zarigan

• Deneyimli Kampanyacı
« Yanıtla #447 : 26 Ağustos 2015, 13:51:39 »
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube Ekipleri bu sabah maket üzerinde konut satışı yapan bir şirketin sahibi ve yöneticilerine yönelik operasyon yaptı. Esenyurt ve Tuzla'da teslim etmesi gerekin yüzlerce konutu bulunan şirketin Makrom Yapı olduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı'nın da olduğu öğrenildi.

Maket üzerinde satışa yapılan konut sayısı 700 olarak ifade ediliyor. Habertürk.com.'da yer alan Nihat Uludağ imzalı haberde göre ise 17 kişinin gözaltına alındığı operasyonda gözaltı kararı verilen kişi sayısı 24.

Şüpheliler projesi bile olmayan evlerin satışını yaparak milyonlarca lira dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor.

MAKROM İNŞAAT MAĞDURLARI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Hurriyet.com.tr'nin edindiği bilgilere göre ise söz konusu operasyon Makrom Yapı Limidet Şirketi'ne yönelik gerçekleştirildi. Şirketin, Esenyurt ve Tuzla'da inşaa ettiği konutlar uzun bir süreden beri tamamlamayı bekliyordu. Makrom Yapı'dan ev alan kişiler geçtiğimiz aylarda savcılıklara suç duyurusunda bulunmuştu.
MAĞDURLAR ŞİKÂYET ETTİ
Bir kısım mağdur adına 4 ay kadar önce Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirten Av. Orhan Boran, söz konusu operasyonun da bu suç duyurusu sonrası yapıldığını kaydetti. Gözaltına alınma kararı bulunan isimler arasında Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı'nın yanı sıra şirket yöneticileri E.T ve A.T. ve arsa sahibi A.K. ile M.K. kardeşlerin de bulunduğu kaydedildi.