Gönderen Konu: grip aşısı  (Okunma sayısı 6600 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
grip aşısı
« : 11 Ekim 2009, 12:40:19 »
arkadaşlar grip aşısı olanlar var mı? tavsiye ediyor musunuz?
yan etkisi oldu mu? aşı olup grip olan oldu mu?
olmanın kasım -aralık ayında ki "domuz gribi" salgınından koruma veya korumama gibi etkileri var mı?

Çevrimdışı simge87

• Forum Moderatörü
  • Usta Kampanyacı
Ynt: grip aşısı
« Yanıtla #1 : 11 Ekim 2009, 12:42:55 »
ben 3 senedir oluyorum olduktan sonra hafif bi grip olup atlatıyosun ama kış içinde çok büyük faydası oluyo bence mutlaka yaptır sanırım domuz gribine faydası olmuyomuş pek bide yumurta alerjin varsa yaptıramıyosun

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #2 : 11 Ekim 2009, 12:44:50 »
yumurta alerjimiz yok,
herkes farklı birşey söylüyor...aşı olsan da grip olursun olmasan da diyen de var....
sizin gibi kesin olun diyen de var?

Çevrimdışı simge87

• Forum Moderatörü
  • Usta Kampanyacı
« Yanıtla #3 : 11 Ekim 2009, 12:46:23 »
özellikle bu sene kesin yaptırmalısınız ama eczacınız yada doktorunuzla görüşseniz daha iyi  çevremdeki bütün herkes yaptırdı benim ;)

Çevrimdışı şansperisi

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #4 : 11 Ekim 2009, 12:46:39 »
grip aşısı her sene yenileniyor. o sene çıkan yeni virüsler ekleniyor içine. domuz gribi ile ilgili bir çalışma yapılmışmıdır bilmiyorum ama ben her sene oluyorum bu aşıyı. ilk olduğum yıllarda herhangi bi yan etkisi olmadı, ama sonraki yıllarda bi hafta süreli aşı bölgesinde şişkinlik, ateş ve ağrı oldu. sonrasında geçiyor. aşı gerçekten etkili. normalde çok ağır bir şekilde geçireceğiniz gribi hafif bi burun akıntısı veya hafif bi halsizlik ile bi kaç günde atlatıyosunuz. ben 4senedir sanırım oluyorum. aşı olduğum yıllarda hiç grip olmadım. arada bi sene aşı olamadım, o sene baya ağır bi grip geçirmiştim. kesinlikle tavsiye ederim. mutlaka olun.

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #5 : 11 Ekim 2009, 12:49:38 »
dr. siz bilirsiniz demişti...sonuçta yaşım genç...

domuz gribi aşılarını zaten devlet yapacakmış, kendi belirlediklerine...

Çevrimdışı simge87

• Forum Moderatörü
  • Usta Kampanyacı
« Yanıtla #6 : 11 Ekim 2009, 12:55:40 »
 bence yaptırın cidden faydalı bu arada domuz gribi aşısını yaptırmakta ben tereddütteyim çünkü yan etkileri açıklanmıyo şuan

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #7 : 11 Ekim 2009, 12:59:24 »
domuz gribini benim bildigim devlet yapacak, yani eczanelerde falan yok
yaşlılar, saglık çalışanları, polis...gibi yapacaklarmış zaten aşı sayısı 30.000 kime yeter ki o kadar aşı?

fostage

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 11 Ekim 2009, 13:02:43 »
Bu aşı olayını 5 senedir denedim aralıklarla. Hangi sene aşı olduysam salya sümük dolaştım .Aşı olmadığım seneler ise ne girip nede bir soğuk algınlığı vakası oldu. Zaten Bildiğim Kadarıyla aşının içeriğide atlardan alınan bir tür virus. Bunu vucüda enjekte ediyorlar ki böyle bir virüs sizin bünyenize girdiğinde bağışılık sistemini dirençli hale getirmek için. Ben bir faydasını görmedim . Benlki bünyeden bünyeye değişiyordur bilemeyeceğim ama dahada olmam grip aşısı. Sağlıkçı arkadaşlarımız varsa aramızda onlar daha iyi bilgi verecekler umarım .
Durduk yere vucuduma ne üdüğü belirsiz maddeleri enjekte ettireyim bu benim şahsi firimdir!

Çevrimdışı didedar

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #9 : 11 Ekim 2009, 13:03:58 »
ben geçen yıl 1 kez hasta oldum sadece. aşıyla çok ilgisi yok bence. kendinize dikkat edin yeter.
Gün Geçtikçe Ö(z)lüyorum Sadece ...