Gönderen Konu: grip aşısı  (Okunma sayısı 6610 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı simge87

• Forum Moderatörü
  • Usta Kampanyacı
Ynt: grip aşısı
« Yanıtla #10 : 11 Ekim 2009, 13:07:40 »
atlarla ilgisi yok canım yumurtadan yapılıyo ;)

Çevrimdışı a1ONEboy

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #11 : 11 Ekim 2009, 13:10:21 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
ben geçen yıl 1 kez hasta oldum sadece. aşıyla çok ilgisi yok bence. kendinize dikkat edin yeter.
toplu yerlerde bulunuyorsan okul,sınıf,toplu çalışma mekanı,vs. bu mümkün olmuyor işte ..
YGS , LYS ve benzeri sınavlardan dolayı kapalıyız !

fostage

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 11 Ekim 2009, 13:10:52 »
atlarla ilgisi yok canım yumurtadan yapılıyo ;)

Öyleymiş :)
Ayrıca bu linktede aşının bilinmeyen boyutları anlatılmış : Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #13 : 11 Ekim 2009, 13:12:26 »
Bu aşı olayını 5 senedir denedim aralıklarla. Hangi sene aşı olduysam salya sümük dolaştım .Aşı olmadığım seneler ise ne girip nede bir soğuk algınlığı vakası oldu. Zaten Bildiğim Kadarıyla aşının içeriğide atlardan alınan bir tür virus. Bunu vucüda enjekte ediyorlar ki böyle bir virüs sizin bünyenize girdiğinde bağışılık sistemini dirençli hale getirmek için. Ben bir faydasını görmedim . Benlki bünyeden bünyeye değişiyordur bilemeyeceğim ama dahada olmam grip aşısı. Sağlıkçı arkadaşlarımız varsa aramızda onlar daha iyi bilgi verecekler umarım .
Durduk yere vucuduma ne üdüğü belirsiz maddeleri enjekte ettireyim bu benim şahsi firimdir!

ben de bundan tırsıyorum iştr, olsak 1 türlü olmasan 2 türlü,

kızları yaptıralım en azından, biz büyükler daha çabuk iyileşebiliriz

Çevrimdışı a1ONEboy

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #14 : 11 Ekim 2009, 13:14:33 »
aşının işe yarama oranı 3/863 müş ;D
YGS , LYS ve benzeri sınavlardan dolayı kapalıyız !

maniko

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 11 Ekim 2009, 13:16:23 »
bildiğim kadarıyla sinüziti olanlar yaptırmamalıymış grip aşısı. asinüzit akmadığı için baş ağrısı yapıyormuş.

jodi

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 11 Ekim 2009, 13:19:18 »
Ben de 1 yıl aşı oldum, aşı olmadığım yıllardan daha çok grip oldum o yıl. Bir işe yaramadı bende. Bir daha da olmadım zaten.

Çevrimdışı diazem

• Global Moderator
  • Hero Member
« Yanıtla #17 : 11 Ekim 2009, 13:32:17 »
Ben her sene grip aşısı olurum... Ama şimdi bu milliyet teki yazıyı okuyunca fena kıllandım..

Grip aşısı hersene yenilenir onu çok iyi biliyorum ve bu seneye kadar da faydasını gördüm aslında ama bu yazı çok kafamı bulandırdı  :(
Kuzu büyüsün görürsünüz siz...

Çevrimdışı conglomera

• Usta Kampanyacı
  • Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır.
« Yanıtla #18 : 11 Ekim 2009, 17:13:18 »
Grip aşısından sonra hafif bir grip olunması çok normal çünkü aşı zaten etkisi azaltılmış mikroptur. Yani ilgili olan hastalığın mikrobunun yada virüsünün (ikiside aynı kelime hangisini kullanıyorsanız) baskınlığı azaltılarak vücüda enjekte edilmesidir. Bu sayede hafif bir grip atlatırsınız ve vücut ona karşı bağışıklık kazanır ve bir daha o virüs girse bile vücuda etkisi olmaz. (Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde iş değişir tabiki)  Gribe yakalanmamak tamamen kendinizi korumayla alakalı. Zaten aşılar hep bir önceki senenin virüsünden elde edilen bilgiler dahilinde yapılır.Nasılki bizler her sene farklı grip aşıları üretiyorsak mikroplarda her sene farklılaşırlar ve kendilerini geliştirirler. Dolayısıyla bir önceki yılın virüsüne göre üretilen bir aşının açıkçası çokta faydası olmaz. Hele ki bazı eczanelerde eskiden kalma aşılar oluyor bunların hiç faydası olmaz.

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #19 : 11 Ekim 2009, 17:30:44 »
aşıyı olunca 1 sene boyunca %100 grip olmayacaksın deseler, hemen olurum hiç düşünmem ama aşının da garantisi yok...
artık 1 hafta antibiyotikle, ilaçlarla geçirecegiz napalıımm, o da ilaç bu da ilaç