Gönderen Konu: çamaşır makinanızın suyunu ne yapıyorsunuz?  (Okunma sayısı 11231 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı glh_n

• Moderator
  • Usta Kampanyacı
  • Blogumdaki kampanyalar sizi beklerrr :D
Ynt: çamaşır makinanızın suyunu ne yapıyorsunuz?
« Yanıtla #30 : 09 Ekim 2009, 22:06:36 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
benim makınenın suyuda gıdere gider  bende ugrasamam oyle yerımde yok zaten ama kayıvalıdem ve cevremde bıkac kısıye rastladım kullandıklarını ustelık ne olursa olsun beyazları 90 da ve on yıkamalı olarak yıkarım her zaman ama utuleyemem okadarda uzunboylu deıl ugrasamam valla arkadaslar oyle tutumlu ev hanımlar varkı bı komsum var evdekı su vanasını kısmıs tanzikli akmıyor oyle harıl harıl su faturası daha az gelıyormus  saatı cevırmıyormus bulasık durulama suyunu ayırıp balkon yıkayanda var  ;D hatta bi komsum gene  banyodakı kuvetın ıcıne kovayı koyuyormus çesmeyıde cok azcık tek tek damlıcak kadar acıyormus kova doluncada balkonda evde kullanıyormus o suyu saatı döndürmuyormus off bana gore deıl ugrasamam allahın suyu akıyor harcıyoruz sonrada paşa paşa  foturayı ödüyoruz bi arkadas gece ütü yapın demıs arkadasım buda akıllı saatler ıcın gecerlı ütu çamaşır bulasık makınasını gece akllı saatler ıcın elkt ucuz ama ben  oyle yaptıgım halde elkt faturasının önene gecemıyorum  off ne cok yazmısım
aynen ya katılıyorum valla tam benliksin sende zaten ben ne kadar dikkat etmeye çalışsamda eşim suyu bi açıo kapamak bilmio hatta bazen açık bile bırakıo o zaman kızıyorum tabi çevreye daha duyarlı ol die ama nerde  dediğin gibi paşa paşa ödüoz
YENİ FACEBOOK SAYFAMI BEĞENİRMİSİNİZ :)

medilayn

• Ziyaretçi
« Yanıtla #31 : 09 Ekim 2009, 22:34:46 »
ben çamaşır makinesinin suyu borusunu wc ye atıyorum  ;D
su ile yıkanıyor sonra da kendim sonrasında temizliyom
ön su değil ama arkadan gelen ikinci yıkama sular temiz oluyo

Çevrimdışı pLnLp

• Forum Moderatörü
  • Usta Kampanyacı
  • Tek arkadaşı "üzüm" :)
« Yanıtla #32 : 09 Ekim 2009, 22:37:08 »
bizim su nereye gidiyo bilmiyorum  :D hiç gormedim suu aktıgını  :D  :D 
Twitter:Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
İnstagram:Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Teklife Bir Tık Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

fostage

• Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : 09 Ekim 2009, 22:38:49 »
bizim su nereye gidiyo bilmiyorum  :D hiç gormedim suu aktıgını  :D  :D 

En GüzeLi Buydu  ;D ;D

maniko

• Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : 09 Ekim 2009, 22:45:23 »
medilayn tebrikler bu arada.

taşındığımda mutlaka yapıcam ben vallahi çamaşır makinasının suyunu doldurucam büyük bir kovaya tuvalete falan dökücem. ben faturalara gereksiz ödeme yapmak istemiyorum artık! sağlıklı bir şekilde yapılabilicek şeyleri yapmak istiyorum. şu an ev müsayit değil. olsa hemen yaparım.

ayrıca vanaları kısmak bence güzel. özellikle çocuklu evlerde. eltim yapıyor onu da. mutfak değil ama tuvalet lavabosunda uygun bence.çocuklar bayağı en sonuna kadar açıyor genelde ne kadar uyarılsalarda çünkü.işlerimizi halletmemize yeticek kadar kısmalıyız tabii ki.

valla ben saldım çayıra mevlam kayıra taraftarı değilim arkadaşlar çok geliyo faturalar %200 toplam zam yaptılar nerdeyse. yazık günah hem ödediğimiz paraya hem de sulara..paramızı kurtaralım derken bir nebzede olsa doğaya katkımız olur belki!
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2009, 22:49:31 Gönderen: maniko »

Çevrimdışı dh

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #35 : 09 Ekim 2009, 22:46:05 »
benim makınenın suyuda gıdere gider  bende ugrasamam oyle yerımde yok zaten ama kayıvalıdem ve cevremde bıkac kısıye rastladım kullandıklarını ustelık ne olursa olsun beyazları 90 da ve on yıkamalı olarak yıkarım her zaman ama utuleyemem okadarda uzunboylu deıl ugrasamam valla arkadaslar oyle tutumlu ev hanımlar varkı bı komsum var evdekı su vanasını kısmıs tanzikli akmıyor oyle harıl harıl su faturası daha az gelıyormus  saatı cevırmıyormus bulasık durulama suyunu ayırıp balkon yıkayanda var  ;D hatta bi komsum gene  banyodakı kuvetın ıcıne kovayı koyuyormus çesmeyıde cok azcık tek tek damlıcak kadar acıyormus kova doluncada balkonda evde kullanıyormus o suyu saatı döndürmuyormus off bana gore deıl ugrasamam allahın suyu akıyor harcıyoruz sonrada paşa paşa  foturayı ödüyoruz bi arkadas gece ütü yapın demıs arkadasım buda akıllı saatler ıcın gecerlı ütu çamaşır bulasık makınasını gece akllı saatler ıcın elkt ucuz ama ben  oyle yaptıgım halde elkt faturasının önene gecemıyorum  off ne cok yazmısım
Okurken bile içim sıkıldı valla!Bilinçli olmak yeterli bence,abartmamak lazım.

Çevrimdışı adavapuru

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #36 : 09 Ekim 2009, 22:49:42 »
her şeyi yerinde ve zamanında kullanırsak çözüm olur bence o makinadan akanlar kadar biz başka alanlarda zaten akıtmıyormuyuz boşa benim giderde nereye gidiyo bilmiyorum ama elimden geldigince dikkat ederim

Çevrimdışı Rawkon

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #37 : 10 Ekim 2009, 04:01:20 »
...beyazlar en az 85 de yıkanması gerekiyor.hem mikroplar ölsün hemde çamaşırlar kar gibi olsun diye...

85 derece mi?
ceyda naaptın sen  ;D

o mikroplar 30-40 derecede de ölür merak etme, makinadan çıkardığın an havadaki mikroplar eşyaların üstüne yapışmaya başlıyo zaten...

Çevrimdışı heidi

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #38 : 10 Ekim 2009, 06:10:46 »
nereye gidiyo bende bilmiyorum ama banyonun lavabosundan ses geliyo sanırım arkada bi yered takılı
ben bulaşık makinasında çamaşır makinasında ne kadar dikkat etsemde
eşim saolsun  banyoda en az yarım saat kalır ::)
elleri buruşur o derece yani :P
ne kadar sölesemde napim oda onun huyu
baş edemiyorum   :-X

medilayn

• Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : 10 Ekim 2009, 10:52:37 »
medilayn tebrikler bu arada.

taşındığımda mutlaka yapıcam ben vallahi çamaşır makinasının suyunu doldurucam büyük bir kovaya tuvalete falan dökücem. ben faturalara gereksiz ödeme yapmak istemiyorum artık! sağlıklı bir şekilde yapılabilicek şeyleri yapmak istiyorum. şu an ev müsayit değil. olsa hemen yaparım.

ayrıca vanaları kısmak bence güzel. özellikle çocuklu evlerde. eltim yapıyor onu da. mutfak değil ama tuvalet lavabosunda uygun bence.çocuklar bayağı en sonuna kadar açıyor genelde ne kadar uyarılsalarda çünkü.işlerimizi halletmemize yeticek kadar kısmalıyız tabii ki.

valla ben saldım çayıra mevlam kayıra taraftarı değilim arkadaşlar çok geliyo faturalar %200 toplam zam yaptılar nerdeyse. yazık günah hem ödediğimiz paraya hem de sulara..paramızı kurtaralım derken bir nebzede olsa doğaya katkımız olur belki!
:) ben tasarrufun t sini bile yapmam ama bizim ev merkezi ve eski tesisat bir kere bu eve geldim eşimtutarken dikkat etmemiş
giden boru dışarı çıkartılıyo madem su akıyo ikinci ücündü dönüşümde ikinci su alımda kosla vs alııyor onun suyunu akıtmıyorum  ;D eriniyorum  :) sonra bir kere geçiyorum yalan olmasın
kayınvalidem bu talzikli su meselesini yapıyor ama haberim var duymuştum ondan  ;D