İki gündür yazılanları okumuyordum oyuna dalmışlıktan, biraz kelam ben de edeyim dedim. Uzun olacak, ancak paylaşırsanız ne mutlu bana.
HİLE ile TAKTİK'in ayrımını yapalım.
Eğer siz bir oyunda bilgisayar teknikleriyle oynuyor ve süreyi durduruyor ya da yavaşlatıyorsanız BU HİLEDİR.
Siz bilgisayardan bir program aracılığıyla otomatik tıklama v.s. yapıyorsanız evet bu da HİLEDİR.
kimse burada ben bu programı öğrenmek için ne kadar yıllarımı verdim diyemez, bunlar HİLEDİR.
Ancak; birinden "OYUN KURALLARI DAHİLİNDE" yardım alıyorsanız bu taktiktir. Adamlar basbas bağıra bağıra ORTACI, SOLA ATar - YATAR yazmış, hiç tanımadığınız birine şut atarken orada yazana göre çekiyorsunuz, ancak bunu herkes yapabiliği için bu Hile değil TAKTİKTİR.
Gerek bu oyunda, gerekse FAVORİ tarzı oylama oyunlarında oyunverenlerin (sunucuların) da direkt istediği diyemesek de teşvik ettiği bu zaten. Adamlar arkadaşlarınızı çağırın sizi oylasın diyorsa, bu elbette tanıdığı çok olanın kazanacağı bir TAKTİK yarışına dönüşür. Onlara batan bir şey yok, nasılsa ödülü verecek, bu sırada ne kadar çok kişiye hitap ederse onun kârına.
Burada ise bu tip taktikler hileye dönüşmesin diye, herkese açık bir şekilde SONUNUCUYA da ödül vermişler ki, bir iki tane sahte hesapla (illa aynı kişiye olmasına gerek yok) kimse diğerlerini geliştirmesin diye, sona kalana da ödül verilmiş.
Taktikle hileyi karıştırmayın, ancak bu tip bir taktik çok hoş gelmiyor ve uygulamıyor olabilirsiniz, o da sizin DÜRÜSTLÜĞÜNÜZ ve ERDEMİNİZDİR. Ama kimseye de direkt hileci diye laf atamazsınız.