Gönderen Konu: Epidural Anestezi Konusunda Bilgi  (Okunma sayısı 8261 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LiYaBu

• Usta Kampanyacı
  • Edepli Edebinden Susar Edepsiz de Susturdum Sanar
Epidural Anestezi Konusunda Bilgi
« : 16 Şubat 2012, 23:33:41 »
Arkadaşlar kısmet olursa haftaya doğum gerçekleşecek sezeryan olarak ama genel anestezi verilecekti fakat 1 haftadır grip oldugum icin ve gececek gibi görünmüyor epidural yaparız dedi doktorum biraz araştırdım geneli aslında memnun epidural olanların ama bazılarında cok başagrısı falan yapıyormuş eger epidural ile doğum yapan varsa bilgi verirse cok sevinirim ilk dogumum genel anestezi ileydi ama hicbirseyin farkına varmadım kızımı bile 1 gün sonra görebilmiştim eger aynıysa zaten herşeyi genel olarak epidural isticem bilgi verirseniz sevinirim
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı selgu

• Usta Kampanyacı
Ynt: Epidural Anestezi Konusunda Bilgi
« Yanıtla #1 : 16 Şubat 2012, 23:44:58 »
cnım ben oldum bel ağrısı ve baş ağrısı kaldı 4 sene olcak hala belimde ağrı var.ben uyuşmadım doktora  dediğimhalde yok sen uyuştun deyip devam etti sonra çığlık çılığa kaldım nasıl canım yndı anlatamam paniklediler hemen uyuttular sonra dikerken yine uyandım ne acılar cektim anlatam.ama ynı doktor  arkadaşlarımıda aynı yöntemle epidural le doğum yaptı ama cok memnun kaldılar bazen bu tur sorunlarlar oluyormuş oda benibuldu  :'( :'( :'( ama uyutma olmadığı için dha rahat bir sürec  oluyor hemen bebeğini alıyorsun emziriyorsun sende umarım sorunsuz bi şekilde bebeğini alırsın kucağına allah kolaylık versin canım

Çevrimdışı fatosmurat

• Usta Kampanyacı
  • duble anne :)
« Yanıtla #2 : 16 Şubat 2012, 23:47:47 »
öncelikle sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah..

ben epidural oldum... kızlarımı ilk ben görmek istedim... ağrı eşiğim yüksek olduğu için canımın acımasından korkmadım hiç... alında çok . zor bir işlem değil.... herşeyi duyuyorsunuz kesilirken gıdıklanır gibi hissediyorsunuz o kadar.. 1. dakikada bebeklerinizin çıktığını kendiniz görüyorsunuz.... benim doğumum kızlarımdan birisi çıkana kadar normaldi.. 2. kızımın plesentası rahime yapıştığı için başka bir operasyon daha olmam gerektiği için genel anesteziye çevirdiler... ikisinide yaşamış oldum yani.....
ben hiç ama hiç baş ağrısı hissetmedim ama boynum ağrıdı çok.. 1 ay kadar sürdü.......

imkanınız varsa genel olun geçin derim ben çünkü boyun ağrısı da çok kötü oluyor zaten 2 saate bir emzirmek için kalkıyorsunuz geceleri zorluyor..
"Ben O'na ne yaptım?" sorusuna yanıt arama.
Muhtemelen iyilik yapmışsındır...

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #3 : 16 Şubat 2012, 23:49:45 »
belinden 2 tane sakinleştirici- ağrı hissetmeyici iğne oluyorsun, damardan da (kol) veriyorlar ama uyumuyorsun sadece sakinleştiriyor ve ağrı duymuyorsun dogum yaparken
bir de bazen bebek gelmiyor, geçikiyor çıkması
onun içinde doğumu başlatıcı ve hızlandırıcı başka bir iğne var onu yapıyorlar
korkacak bişi yok... şimdiden tebriklerrr

Çevrimdışı seldahalil007

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #4 : 17 Şubat 2012, 01:07:45 »
belinden 2 tane sakinleştirici- ağrı hissetmeyici iğne oluyorsun, damardan da (kol) veriyorlar ama uyumuyorsun sadece sakinleştiriyor ve ağrı duymuyorsun dogum yaparken
bir de bazen bebek gelmiyor, geçikiyor çıkması
onun içinde doğumu başlatıcı ve hızlandırıcı başka bir iğne var onu yapıyorlar
korkacak bişi yok... şimdiden tebriklerrr
senin söylediğin epidural anestezi normal doğum bir de epidural anestezi sezeryan var. kesinlikle doğum yaparken epidural anestezi normal doğum istiyorum. ama ben epidural anestezi oldum 2 kez ameliyat oldum doğum değil. ama süper ötesi bir durum.her hastahane yapmıyor zaten kaliteli yerlerde var anestezi uzman doktoru beline önce küçük bir uyuşturucu iğne yapıyor sonra uyuşunca diğer önemli iğne devreye giriyor. resmen açıklayıcı olmak gerekirse belinden altın felç olmuş gibi oluyor ayağını kıpırdatmak isteyipde kıpırdatamamanın ne olduğunu anladım. biraz garip bişey en son ayak parmakların uyuşuyor ve ilk  ayak parmaklarını hareket ettirerek iğnenin etkisi geçiyor ben 8 saatte normal yürüyebilecek pozisyona geldim. çok menun kaldım ve 2. ameliyatımdada bu yöntemi seçtim. komplikasyon oluşmadı ben çok memnunum kısacası :D doğum yapacak olursam 1 seneden beri araştırıyorum en iyi yöntem epidural normal doğum. bunuda bilmeni tavsiye ederim. her bıçak altına yattığında bir risk vardır ama genel anestezide risk daha fazla çünkü bayılıyorsun kısacası.. bu arada hayırlı doğumlar
bugün bana yarın SANA UNUTMA !

Çevrimdışı LiYaBu

• Usta Kampanyacı
  • Edepli Edebinden Susar Edepsiz de Susturdum Sanar
« Yanıtla #5 : 17 Şubat 2012, 01:17:38 »
çok saolun arkadaşlar bilgileriniz icin biraz panik olmuştum acıkcası biraz daha rahatladım gibi cünki bu gribi atlatamıcam sanırım internette falanda araştırdım ama ilk ağızdan duymak herzaman daha iyi oluyor

Çevrimdışı madımak

• Usta Kampanyacı
  • KÖMÜR GÖZLÜ OĞLUM
« Yanıtla #6 : 17 Şubat 2012, 01:43:20 »
bende oğlumu epidural sezeryanla dunyaya getırdım normal dogum ıstıyodum gunu gectıgı ve kılosu cok oldugu için mümkün olmadı .bende madem sezeryan olcak barı komple uyutun dedım ama bana bebeğin epiduralden narkozdan daha az etkılenecegı ve herseyı yasayabılecegımı soyledıler tamam dedım.belınden uyusturuyolar biraz cakır keyıf oluyosun ve senı kestıklerını bıldıgın ıcın bıraz tırsıyosun ama hıc canın acımıyoo anestesiztler zaten senı lafa tutuyolar korkudan heyecandan meraktan cenen dusuyo konusuyosunda konusuyosun ama aklın hep bebekte aslında.sonra karnında azcık bı basınc hıssedıyosun sonra sana bebegını gosterıyolar ve sasırıyosun oldumu dogdumu bu omu dıye aglamaya baslıyosun..sonra senı odaya goturular bebegıde az sonra getrıp ilk emzırmeyı gerceklestırıyosunuz bu arada sen hala cakır keyıfsın ama herseyınde farkındasın agrın yok bebegı kucagına verıp yattıgın yerden emzırmenı saglamaya calısıyolar felen derken sen sızıp kalıyosun.sonra uyandığında bıraz agrı oluyo wc felan gıderken bas donmesı bırazcık.gece bırazcık zor gecıyo ama bıraz.sonrası zaten ailenın ve esının destegı olursa sorunsuz gecer kı ınsallah oyle olur.bende Allah asukur bas agrısı ve bel agrısı kalmadı ama malesef gobek kaldı
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2012, 01:46:10 Gönderen: madımak »

Çevrimdışı sonay_27

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #7 : 17 Şubat 2012, 01:46:13 »
bende aynı şekilde epidural anestezi ile doğum yaptım.her 2 doğumumdada kendi isteğimle öyle olmasını istedim.tabi başlı başına sezeryan olmasını değil.normal doğum şansım olsaydı onu tercih ederdim.vel hasıl ikisindede hiç bir sıkıntı yaşamadım.doğumdan sonra sadece bacaklarınızda his kaybı oluyor.oda aynı günün akşamına düzelmiş oluyor.herhangi bi ağrı acı hissetmedim sonrasında Allaha şükür.yine olsa yine aynı yöntemi tercih ederdim.bebeğinin o ilk çığlığını duyup mis kokusuyla başucuna getirmeleri dünyalara değer... :'( :'(

Çevrimdışı oyaylali

• Deneyimli Kampanyacı
« Yanıtla #8 : 17 Şubat 2012, 01:49:43 »
Bir bilgim yok sadece Allah kurtasrsın seni. inş. hayırlı ve güzel bir doğum olur.
Özlem'in Güncesi

Çevrimdışı tuanatugba1984

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #9 : 17 Şubat 2012, 01:50:27 »
bende ilk dogumumu genel anestezi yapmıştım ikinci epidural oldu doktorum özeldi ve cok güveniyodum ona bende cok korkuyodum ya felç kalırsam gibi kötü konuşan cok insan vardı ama cok rahat gecti benmkide ama hiç başı agrımayan bende bile baş agrısı kaldı malesef inşallah saglıklı sıhhatli gecirirsiniz dogumunuzu :)