Gönderen Konu: Epidural Anestezi Konusunda Bilgi  (Okunma sayısı 8585 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ozlemce108

• Usta Kampanyacı
Ynt: Epidural Anestezi Konusunda Bilgi
« Yanıtla #10 : 17 Şubat 2012, 02:01:52 »
Anestezi doktoruna güveniyorsan hiç düşnmeden epidural ol derim,ben her anı yaşadım,kızımı bu sayede ilk an gördüm gözlerini kocaman açmış bana bakıyordu:) Ama  zayıf olduğum için olsa gerek bana iğnedeki ilacın çok az kısmını verdiler ve pek uyuştuğum söylenemez ama sezreryan olsaydım doğumdan sonra kaçgün daha bebeğimi istediğim gibi kucağıma alamayacaktım. Omurilikten iğne yapılırken eşim ve kayınvalidem yanımdaydı,kayınvalidem dayanamayarak odadan dışarı çıktı,eşimin yüzü bembeyaz oldu, bana sonradan anlattılar nasıl birşey olduğunu:) Ama bugün doğum yapacak olsam kesinlikle yine epidurali tercih ederdim.

Çevrimdışı biolog

• Usta Kampanyacı
  • Bağımsız Üye
    • lonesome cowboy
« Yanıtla #11 : 17 Şubat 2012, 03:57:38 »
Korkutmayın insanı yav..Normal normal doğurun işte.  :-\

Beş dakikada değişir bütün işler.

Çevrimdışı nil1299

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #12 : 17 Şubat 2012, 07:21:26 »
öncelikle allah kurtarsın kolaylıkla saglıkla kucagına alırsın inş
bende normal dogumdan tırsdıgım için sezaryen olcakdım zamanında bende çok araştırdım
çok ikilemde kaldım ama kesin karar verip epidural sezaryen oldum özel bi hastanede dr ve hastane önemli bence
basdab söylim eger biraz panikli biriysen hiç seçme epidurali çünkü çogu basda epidural deyip an panik yapıp tekrar narkoz verip genel anestezi oluyormuş böyle her ikisi birden daha kötü
 o an acı hissetmiyorsun ama dokunusları hissediyorsun bebegimi çıkarırken geliyor dedim içimden birşe çıkarıldıgını hissettim bu çok güzel bi duygu oan herseye deger oldugunu anladım onun ilk sesi ilk görmek bambaska bi duygu oan kendini tutamıyorsun zaten allahım herkeze yasatsın yanımda bebegin içini temizlediler sardılar yanıma getirdiler gösterdiler yukarı çıkardılar bebegi
anestezi uzmanına senle sürekli muhabbet ediyor hatta anestezi uzmanına felç kalırmıyım sizce diye sormuşdum öyle birşey olsa benim bunu yapma cesaretim olmaz dı demişdi sen felç olsan ben hapse girerim demişdi ne benim hapse girmeye niyetim var nede seni felç bırakmaya bunları düşünme demişdi çokda güler yüzlü bi bayandı neyse dikildiğimide hissetim dikiş yapılıyor dedim gülmüşlerdi ve bunların hepsi 15 dk oldu bitti :))
sabah 9 da epidural oldum gece 12 ayaga kaldırdılar ilk o an çok kötü ama sonra yavaş yavaş ayaklanıyorusn zaten sorun olmuyor ama allaha çok şukur ne baş agrısı ne bel nede boynum hiç agrımadı ben çok memnun kaldım sorunsuz oldu tekrar dogum yapsam gene aynısı tercih ederim çok güzel bi duygu tavsiye ederim haa buarada unutmadan söylim
kamera almayıda unutma sakın ameliyatı kameraya aldır çok güzel bi anı kalıyor sakın unutma :)))

Çevrimdışı mavilim

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #13 : 17 Şubat 2012, 08:24:36 »
epidural sezeryandan korkunuz olmasın hiç
herkes kendi isteğiyle seçiyor bu yöntemi. bazı kişilerde birkaç gün baş ağrısı yapıyor ama bünyeye göre değişiyor tabi. her yöntemin belli zorlukları var, en kolayı epidural.
allah kolaylık versin, sorunsuz geçer inşallah.

Çevrimdışı darkinangel

• Usta Kampanyacı
  • SAHİP OLDUĞUN GÜCÜ ASLA GÖSTERME...!!!
« Yanıtla #14 : 17 Şubat 2012, 09:20:26 »
Bende epidural sezaryen oldum çünkü bizim ufaklık 2 gün gecikti dünyaya gelmek istemedi galiba :) mecburen sezaryenle almak gerekti bende epidural seçtim zaten en başından da istiyordum. Doktorum işlemleri uygularken saniye saniye anlattı neler olacağını hangi iğneleri yaptığını. yavaş yavaş uyuşacaksın dedi ama sadece belden aşağı kollarım haraketliydi :D

Operasyona başladıktan ( tabi bu arada şarkı söylüyordu hem kesti hem söyledi :D ) 5 dk sonra bak şimdi sana bişi gösterem dedi birden kızımı kaldırdı yukarı hemen sesi geldi zaten sardılar, önce bir kere koklattılar bana, sonra yanımdaki masada onuda temizlediler her anını gördüm ve yaşadım.

Ameliyattan 1 saat sonra ayak uçlarımdan his gelmeye başladı ve parmaklarımı kıpırdatabiliyordum , akşamada yürümeye başllattılar zaten. Bence sende epidural seç canım sonrasında herhangi bir baş ağrısı vs kalmadı. O kişiden kişiye değişiyor ve doktor çok önemli. Omuriliğinden verilen ilacın etkisi çok önemli. Tabi en önemlisi bebeğinde sağlığı inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın Allah kolay doğum nasip etsin ;)
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2012, 09:21:23 Gönderen: darkinangel »

Çevrimdışı nursen

• Usta Kampanyacı
    • bloğum
« Yanıtla #15 : 17 Şubat 2012, 09:22:03 »
ben genel anesteziyle sezaryen oldum valla şimdide öyle olurum epidural her dokrora guvenılmez bence felç kalma riskin var şiddetli baş ağrısı yapıyor ben 2 gun yattım o kadar 3. gun evımın butun ıslerını yapıyordum valla sezeryan olmama rağmen güvenecegın doktorsa epidural ol canım bence tehlıklı ben hastanede calısıyorum hıc kotu bır sey duymadım bu konuda ama ınsanı korkutuyor yınede
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin bloğuma ve kampanyalarıma herkesi beklerim İZLEYİN BENİ

Çevrimdışı aylean

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #16 : 17 Şubat 2012, 09:27:51 »
Benim bir arkadaşım epidural anastezi ile doğum yaptı.Bir ay ayağa kalkamadı.Sürekli acile gitti.Nedeni yapılan iğnenin çok ufak bir miktarı beyine gitmiş.Ayağa kalktığında sürekli baş dönmesi ve mide bulantısı yaşadı.Taki beyine kaçan o miktar silinene kadar.Anlaşılan doktor iğneyi gerektiği gibi yapamamış.Bu iş biraz riskli
Kül kadar etkisi olmayan insanların,kendisini ateş sanması ne garip...

Çevrimdışı esrauz

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #17 : 17 Şubat 2012, 10:11:47 »
hayırlı doğumların olsun inşallah..Spinal anestezi ile sezeryan oldum ben de,belden iğne yapmışlardı çok kısa süre baygın kaldım kızım doğduğunda görebildim.ilk başta bir kaşıntı oldu sadece geçti sonrasında bir süre baş ağrısı yaşadım ama bence uykusuzluktandı..Hangi şekil olursa olsun hayırlısı olsun inşallah..

bio bey tabiki normal doğum en sağlıklısı şartlarınız elveriyorsa(bebek doğum pozisyonundaysa,iri değilse,baş çevresi geniş değilse..vs)

insan kalbinin sesini de dinlemeli,kızım en son 3200kg çıkıyordu,doktorum normal doğurabilirsin diyordu sezeryanı tercih ettim,iyiki de etmişim çünkü 3910 kg ve 34 cmlik baş çevresiyle dünyaya geldi. dr.zaten normal doğuramazmışsın dedi.5 kg doğan kadından 3 kiloluk bebek bekledi. :-X
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2012, 10:13:29 Gönderen: esrauz »
moustache pig :D

Çevrimdışı czerkinli

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #18 : 17 Şubat 2012, 10:24:21 »
bende 15 ay önce epidural sezeryan ile doğum yaptım. bu kadar konforlu olurdu diyorum. doktorun ve ekibin çok büyük önemi var (Ankaranın en iyi doktoru ve ekibine gittim )öncelikle. doktora güvenirsen herşey yolunda gidiyor.

riskli gebeliğim vardı, ve ayrıca kalp yetmezliğim var. eğer kısaca anlatmak gerekirse, ameliyathaneye anestezi ekibi bekliyor. incecik uçlu bir igneyi belden vuruyorlar.hissetmedim bile. 2-3 dakıkaya bacakların ısınır dedi. dediği gibide oldu. daha sonra kadın doğumcu geliyor.sohbet muhabett derken birde baktım ecenaz çıkmış :) kızımı gördükten sonra benı uyutun dedim. yarım saat kırkbeş dakika uyudum ama hayatımdaki en güzel uykuydu.sonra hemşirenin sesiyle uyandım.odama çıkardılar . bende sizin gibi griptim.sürekli hapşuruyor ve öksürüyordum.elbet birinci gün sıkıntı çektim kalkmakta doğrulmakta. evimize geldik ertesi gün , bütün işlerimi kendim yapabiliyordum.

Ne kadar rahat olursanız o kadar kolay olur herşey.Korkarsanız başınıza gelir.Hayırlı doğumlar dilerim.
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

devam eden kampanyalarıma bekliyorum

Çevrimdışı sanko86

• Usta Kampanyacı
  • Şükürler olsun....
« Yanıtla #19 : 17 Şubat 2012, 10:34:26 »
Eşim epudural doğum yaptı. Gayet memnun ama ekip çok önemli bazen başağrısı oluyormuş.
Ne kadar yükselirsen, uçmayı bilmeyenlere o kadar küçük görünürsün.
 Nietzche