Gönderen Konu: Diş teli taktıracağım :\  (Okunma sayısı 8109 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı burcu84

• Usta Kampanyacı
    • Renkli Bahçem
Ynt: Diş teli taktıracağım :\
« Yanıtla #10 : 23 Kasım 2011, 23:22:05 »
malesef değilimm  aslında kişiden kişiye  değişiyormuş  kısa zamanda çıkan da oluyo çok uzun süren kişilerde oluyormuş 
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı uydurbisey

• Deneyimli Kampanyacı
« Yanıtla #11 : 23 Kasım 2011, 23:27:56 »
hiç süreye takma kafanı bence dişlerinden rahatsız oluyosan bir an önce taktır kurtul çıkınca çok güzel oluyo
bana balık verme, balık tutmayı da öğretme. şöyle az kenara çekil, yeter. Hem nerden çıktı ki ben balık mı istedim senden?

Çevrimdışı petunya

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #12 : 24 Kasım 2011, 00:07:08 »
ben de 3 yıl önce tel taktırmıştım ve tedavim 8 ayda sonuçlandı sonuçtan da memnunum , tedavi sürecinde elbette sıkıntı oluyor ama sonuç için değer bence  ;)

Çevrimdışı gulsevdam

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #13 : 24 Kasım 2011, 09:45:29 »
4 sene sıra bekledim, 2,5 sene taktım yaşım 29 bu sene 13 ocakta çıktı telim:) sonuç mükemmel...
benim bir dişim diğerlerine oranla 3 kat daha gerideydi ön dişim olduğu için çok rahatsız ediciydi...
çenem dardı bence ağzımdaki tek sorun o dişti ama doktorlar öyle düşünmedi :) 20 lik dişler aşağı değilde yana bakıyordu diş etime vida filan takıp lastiklerle düzelttiler dişim aşağıya baktı telleri sonra taktılar ağızda yer olmadığı için dişlerim yontuldu küçültüldü vs. :) şimdi şeffaf bir aparat takıyorum üst dişlerimin tamamına dişimin kaılıba göre aynen o aparatı takmazsam öne çekilen dişim bir gecede tekrar geri kaçıyor arkaya, birazcık hızadan çıkıyor :) zor ve acılı bir süreç yaşınız kaç bilmiyorum tedavi olan çocukların yaşları küçük temizliğine filan dikkat edemiyorlar süreç ondan uzuyor siz iyice temizlerseniz bakımını güzel yaparsanız ağzınızda benimki gibi başka sorunlar yoksa dişlerinizin arası seyrekse yer varsa teller takıldıktan sonra hareket bir gecede başlıyor bir haftada boşluklar kapanıyor aslında:) korkmayın diyemem acıya dayanıklı olmanız lazım hele başlangıçta kalıp filan almalr foto çekmeler resmen işkence ama tedavi süreci ve sonuç buna değer... yaşıda hiç sorun etmeyin :) ben 45 yaşında bir teyzenin bile tel taktırdığına şahidim her yaşta takılabilir:)
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2011, 09:50:17 Gönderen: gulsevdam »
...

Çevrimdışı burcu84

• Usta Kampanyacı
    • Renkli Bahçem
« Yanıtla #14 : 24 Kasım 2011, 11:46:25 »
yaşım 27  daha erken yaptırsam daha iyi olurdu ama tel olunca  kötü durur falan diye erteledim ama yine taktırmaya kadar geldim malesef çok kötü değil dişlerim aslında çenem dar malesf onu açacaklar arka dişlere takacaklarmışş onun için ayrıca tel. tedavi süresi uzarsa diye korkuyorum malum evlilik olabilir 1- 1,5 seney sonra bu 2  - 2,5 seneye uzarsa diş telli bi gelin olmak istemiyom :) acısına dayanmam gerekecek artık yapcak bişey yok  :-\

Çevrimdışı uydurbisey

• Deneyimli Kampanyacı
« Yanıtla #15 : 24 Kasım 2011, 12:09:17 »
benim de damak genişlemişti 6-8 ay kadar onu takıyosun görünmüyor  o sonra 8 ay kadar da tel takıyosun
bana balık verme, balık tutmayı da öğretme. şöyle az kenara çekil, yeter. Hem nerden çıktı ki ben balık mı istedim senden?

Çevrimdışı burcu84

• Usta Kampanyacı
    • Renkli Bahçem
« Yanıtla #16 : 24 Kasım 2011, 12:33:29 »
ayrı ayrımı takıyolar ikisini bir takmıyolar mı?

Çevrimdışı sunayaren

• Acemi Kampanyacı
  • **
  • Şans,hazırlıkla fırsatın karşılaştığı köşe başıdır
« Yanıtla #17 : 24 Kasım 2011, 13:23:19 »
hiç vakit kaybetmezsen 1,5 sene nedir ki hemen geçer eğer ufukta düğün yoksa tabi :) :)
her güneş batışında bir parçan eksilir...

Çevrimdışı uydurbisey

• Deneyimli Kampanyacı
« Yanıtla #18 : 24 Kasım 2011, 14:41:47 »
ilk önce damağa tel takıyorlar o hiç dışardan belli olmuyor 6-8 ay o duruyor damak genişledikten sonra onu çıkarıp dişlere tel takıyolar

Çevrimdışı burcu84

• Usta Kampanyacı
    • Renkli Bahçem
« Yanıtla #19 : 24 Kasım 2011, 14:44:33 »
ilk önce damağa tel takıyorlar o hiç dışardan belli olmuyor 6-8 ay o duruyor damak genişledikten sonra onu çıkarıp dişlere tel takıyolar

anladım e o zaman daha da uzayacak mı demek oluyor bu :\ toplam 1  - 1,5 sene dedi 2 seneyi geçmez sennki dedi ama yaptırcam  koydum kafaya