Gönderen Konu: vanda 6 büyüklünde deprem  (Okunma sayısı 24952 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mavilim

• Usta Kampanyacı
Ynt: vanda 6 büyüklünde deprem
« Yanıtla #110 : 24 Ekim 2011, 09:59:25 »
bebek maması, bebek bezi lazımmış
tabi çok şey lazım da
büyükler idare eder de bebek bezi olmadan, mama olmadan nasıl idare edilir bebekler, çocuklar
allahım yardım et
nasıl gönderilir bilen varmı?

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #111 : 24 Ekim 2011, 10:00:03 »
an için öncelikli gereksinimler: İçme suyu, çocuk maması, battaniye, kuru gıda, katalitik soba, kışlık giysiler, bebek bezi

Van kriz masasi yetkililerinin cep telefonu numaraları: 0505 605 93 18 /
... 0535 319 21 68 / 0532 231 09 23 / 0532 409 70 80
Lütfen Yardım edecekler arasın...
...
Erciş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı: 0-432-351-59-06

Kızılay Yardım Hattı: 0312-245-45-00 0312-430-18-14.

AKUT: 2930'a AKUT yazan bir SMS mesaj ile AKUT'a 5TL katkıda bulunabilirsiniz.

Şişli Belediyesi (0212 288 75 76) Mavi Masa ile yarın sabah bir yardım daha çıkaracak.

Evini depremzedelere açmak isteyenler Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin adresine bilgilerini mail atabilir!

Yardım için otobüs firmaları bitlis taç: 444 1313 vangölü 444 65 65 best van 444 00 65 her ilden arayabilirsiniz

İzmir Best Van Turizm'in İzmir'den tek otobüsü öğle 14.00'de kalkacak

Şişli bölgesinde oturanlar... Su, yiyecek, battaniye gibi yardimlar için Şişli Belediyesi sabah araç kaldırıyor...

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #112 : 24 Ekim 2011, 10:00:43 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
bebek maması, bebek bezi lazımmış
tabi çok şey lazım da
büyükler idare eder de bebek bezi olmadan, mama olmadan nasıl idare edilir bebekler, çocuklar
allahım yardım et
nasıl gönderilir bilen varmı?

Ptt Kargo, Yurtiçi Kargo, Aras Kargo ve MNG Kargo Van 'a gönderilecek yardımlardan kargo ücreti almıyor!

Ayrıca Kızılay'a 5 TL yardım için 2868 e boş sms göndebilirsiniz...

Çevrimdışı petunya

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #113 : 24 Ekim 2011, 10:05:01 »
Merak eden soran arkadaşlarıma öncelikle çok teşekkür ederim. Şükürler olsun kazasız belasız atlattık depremi, dün gecede sabaha kadar sallandık, evlerimiz bayağı hasar oldu işallah yeni bir deprem gelmez artık Rabbim hepimizi felaketlerden korusun

çok büyük geçmiş olsun , Allah hepinize yardımcı olsun  :(

Çevrimdışı balca

• Usta Kampanyacı
  • ömer ali-meltem hazan
    • blogum:=)))
« Yanıtla #114 : 24 Ekim 2011, 10:09:02 »
Merak eden soran arkadaşlarıma öncelikle çok teşekkür ederim. Şükürler olsun kazasız belasız atlattık depremi, dün gecede sabaha kadar sallandık, evlerimiz bayağı hasar oldu işallah yeni bir deprem gelmez artık Rabbim hepimizi felaketlerden korusun

Rabbım korumus sızı...gecmısler olsun...kuzenım benım hala Erzurum a ulasmaya calısıyor...onlarda da ev dıye hıc bısey kalmadı...okullarda tatıl edıldıgınden Ankara ya getırmeye calısıyoruz,sanırım psıkolojısı cok bozuk...sag salım cıktı ya gerısını sonra dusunuruz dedık bızde...
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin tıklasanız yeter

Çevrimdışı kirnak58

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #115 : 24 Ekim 2011, 10:09:56 »
Bizler uzakta olmamıza ragmen çok şiddetli sallandık Vanı düşünemiyorum Allah yardımcıları olsun çok büyük geçmiş olsun...

Çevrimdışı sahaneyedili

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #116 : 24 Ekim 2011, 10:11:03 »
van için neler yapabiliriz...

bugün meydana gelen depremdeki acı tabloları gerek televizyon kanallarından gerek de internet aracılığıyla hepimiz gördük. bilanço ağır. insanlar elektriksiz, telefonlar kesik. ulaşabilecekleri, yapabilecekleri kısıtlı? bizim yapacaklarımız onları ayakta tutabilir ancak. kızılay, akut bölgede çalışmalara devam ediyor. ama ne yazık ki bunlarla sınırlı değil olan biten. evsiz kalan insanların bir çok ihtiyacı var ve bunları karşılamak için çalışmalar yetersiz.
van?daki ihtiyaçlar:
-su
-katı yiyecekler
-bebek maması/bezi
-giyecek
-battaniye
-temizlik malzemeleri
-çadır
peki biz neler yapabiliriz?

*istanbul?dan yardım için:
şişli belediyesi yarın bir yardım gönderimi daha yapacak. yarın sabaha kadar yardımlarınız için mavi masa ile görüşebilirsiniz.
ayrıntılı bilgi için:
0212 288 75 76

best van turizm?den ibrahim bey?e ulaşarak yarın sabah saat 11.00?a kadar yardımlarınızı gönderebilirsiniz.
ibrahim bey?e ulaşmak için:
0530 400 01 54

yildiz teknik üniversitesi yardımlarınızı topluyor. yarın saat 10.00?da davutpaşa kampüsü kafe park?a yardımlarınızı ulaştırabilirsiniz.

*ankara?dan yardım için:
ankara barosu, giyecek yardımları topluyor. yardımlarınızı adliye binasının 5. katına ulaştırabilirsiniz.
ankara il afet ve acil yardım müdürlüğü?de yardımlarınız konusunda destek oluyor.
ayrıntılı bilgi için:
0312 252 59 79 / 0312 252 59 80

*izmir?den yardım için:
bornova belediyesi, yardım için gönderilecek malzemeleri bornova büyük park içindeki uğur mumcu kültür merkezi?nde topluyor.
ayrıntılı bilgi için:
0232 388 29 64

*akut aracılığıyla yardım için:
2930?a akut yazıp gönderebilir ve akut?a 5 tl?lik katkıda bulunabilirsiniz.

*kizilay aracılığıyla yardım için:
kızılay yardım hattı : 0312 245 45 00, 0 312 430 18 14
çağrı merkezi: 168
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin adresinden sağ kısımdaki bağış ana sayfasından katkıda bulunabilirsiniz.
ayrıca 2868?e boş mesaj atarak kızılay?a 5 tl?lik katkıda bulunabilirsiniz.

*diğer illerden yardımlar için:
best van tur: 444 00 65
van gölü turizm: 444 65 65
van kriz masasi: 0432 214 83 81
insan haklari derneği: 0554 653 27 02 / 0539 582 71 41
erciş sosyal dayanişma ve yardimlaşma vakfi: 0432 351 59 06
yukarıdaki numaralarla irtibata geçerek yardımları ulaştırmak konusunda ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
ayrıca şehir dışından gelen yardımları karşılamak için 0505 605 83 18 numaralı telefonu arayarak abdurrahman doğar ile görüşebilirsiniz.
bu yapabileceklerinizin dışında büyük su firmaları, giyecek firmaları gibi markaların çağrı merkezlerine ulaşarak van?a yardım yollaması konusunda talepte bulunabilirsiniz.
lütfen duyarsız kalmayın.

Çevrimdışı nermdil

• Usta Kampanyacı
  • İbrahim
« Yanıtla #117 : 24 Ekim 2011, 10:14:46 »
Deprem Sırasında Araba Kullanırken Ne Yapmalısınız?

Depremden sonra pek çok kişi arabasına atlayıp yola çıkacaktır. Yoğun bir trafik sıkışıklığı olması kaçınılmazdır. Peki deprem anında ne yapılmalı?

Ancak unutmayın ki, gereksiz yere trafiği işgal eden her araç, ambulans, itfaiye, sivil savunma ve arama-kurtarma aracı gibi can kurtarmak için yola çıkan ekiplerin gecikmesine neden olur.

Deprem anında trafikte iseniz kaza ve çarpmalara dikkat edin ve önlemeye çalışın. İlk anda yavaş yavaş sağa yanaşıp durun. Motoru durdurun, kontak anahtarı yerinde kalsın, pencereleri kapatın ve kapıları kilitlemeden çıkın. Bu sizin zarar görmeniz halinde araçların trafiği engellenmemesi için önemli bir tedbirdir. Özellikle İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde deprem ve acil durum yolları oluşturulmuştur. Bu yolları gereksiz yere işgal etmeyin.

Otoyol veya şehirlerarası yollarda, yoldaki ve yanından geçtiğiniz yerleşim birimlerindeki anormal durum, yangınları cep telefonu veya yol kenarındaki acil telefonlarla ilgililere haber verin. Eğer otoyolda iseniz yolun kenarındaki aydınlatma direklerine, trafik işaretlerine, varsa ses yalıtım duvarlarına dikkat edin devrilebilir. Büyük kamyon ve tankerlerden uzak durun. Tünel giriş ve çıkış yakınlarında durmayın, park etmeyin. Buralarda yamaç kaymaları, kaya düşmeleri yaşanabilir. Viyadük, üst geçit veya köprülerin büyük bir depremde yıkılma tehlikesi olduğunu unutmayın. Buralarda park etmeyin, yol güvenliği ilgili bilgi almadan hareket etmeyin. Radyonuzu açın deprem hasarları ve yol durumuyla ilgili bilgi almaya çalışın.
bizi bilmeyen ne bilsin
bilenlere selam olsun.

Çevrimdışı balca

• Usta Kampanyacı
  • ömer ali-meltem hazan
    • blogum:=)))
« Yanıtla #118 : 24 Ekim 2011, 10:16:50 »

Ankara Unıversıtesı yardımı...ayrıca Gazı de alıyormus bugun...dun twıtter da Ankara ılı ıcınde yardım olmayacakmı dıye sövup sayanlar vardı...e buyrun o zaman...
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin tıklasanız yeter

Çevrimdışı hitex

• Usta Kampanyacı
    • Gezginnerede
« Yanıtla #119 : 24 Ekim 2011, 10:19:51 »
Bugün merkezi Van'ın Erciş ilçesi olmak üzere meydana gelen depremde zarar gören ailelere yardım edilmesi için sosyal ortamda pek çok hesap numaraları yayınlanıyor. Ancak paylaşılan bazı hesap ve telefon numaralarının PKK ya lojistik destek veren vakıflara ait olduğu ortaya çıktı.Yani depremden zarar gören insanlarımıza yardım etmek isterken, eli kanlı terör örgütüne  bilmeden yardım ediyor olabilirsiniz.

Yardımlarınız için Türk Kızılayı ve Başbakanlık Acil Koordinasyon Merkezi tarafından açıklanan hesap numaralarını kullanabilir ve telefonlarından bilgi alabilirsiniz:

Bakanlık Kriz Masası'nın telefon, faks ve e-posta irtibat numaraları/adresleri şöyle:

Telefon: 0312-248 7000 (10 hat)

Faks: 0312-292 2751

e-posta: Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin, Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin, Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin, Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin, Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin, Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin, Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin, Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin"

Dışişleri Bakanlığı Çağrı Merkezi'ne gelecek telefonların da kriz masasına yönlendirileceği bildirildi.

Gezginnerede Güncel kültür sanat haberleri ücretsiz etkinlikleri yeni mekanları sizin icin paylasır. Sanattan hayattan haberiniz olsun.