Gönderen Konu: LCD tv yi açamıyorum yardım  (Okunma sayısı 10253 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gizemlitosbaga

• Forum Moderatörü
  • Hero Member
  • ...Şans cesurdan yanadır...
Ynt: LCD tv yi açamıyorum yardım
« Yanıtla #50 : 27 Ocak 2011, 11:15:10 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
zaten televizyon ilk bozuldu eşim gönderdi tamir etmek için.
eşime demişki bu televizyon çok büyük sen bana 850 den sat bir kahvehane istiyor ona vereyim. :)
eşim yok diyince herhalde parçalarını tek tek alıp tv oluşturmaya karar verdi  ;D
durmadan tamirde :D

vay uyanık vay ;D
...İster kum tanesi olsun ister kaya, ikisi de aynı şekilde batar suya (OldBoy)...

Çevrimdışı Scorpion

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #51 : 27 Ocak 2011, 11:46:13 »
yeter artık biolog,heryerde sizin avatarı görüyorum konsantrem bozuldu sayende tüm kampanyaları kaçırıyorum ;D avatarın beynimi yıkadı mı nedir nereye baksam onu görüyorum geçenlerde etinin facebook kampanyasında Ali haylaz diye biri(sizin avatara benziyor nasıl olmuşsa ;D) haribo istemiş diye gördüm.bu kaçıncı kare artık gözümde hep aynı kare canlanıyor ilkönce şarışın kadın ardında sizin avatar :D

Gizli bir silah geliştiriyorum hepinizin işini bitiricem.Fıstık gibi kampanyalar olacak ama siz hiç bir şey yapamayacaksınız.

Eliniz ayağınız donacak. ;)

rca dediğin bu muydu ::) tanışıyoruz biz kendisiyle, adını bilmiyormuşum :)
benim konum hakkında fikri olan yok galiba :(
Ali Haylaz niirdesiiinnn?

Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla büyük bir ihtimal tv nin trafosu yanmış.

Şimdi anneni ara tv nin arkasını açsın ölçü aleti ile trafonun bacaklarını kontrol etsin.

sırayla 12v-16v-32- çıkması lazım.Çıkmıyorsa trafoyu söksün yenisini alıp taksın.

valla helal olsun be bio.
tamirci de aynını söyledi. trafo yanmış :(
100 TL istiyo, ne dersin? yaptırayım mı?

Çok demiş.Yani çok derken trafonun malzemeciden alınışı 15-20 lira takması işçilik için 30 alsa eder 50 lira.
Hadi gelen müşteri anlamaz bu işlerden bir 20 lirada öyle koy üzerine etti 80 lira.

Bence 50 liradan fazla vermeyin hadi 10 daha çıkayım 60 lira.Yok mok gık mık derse valla bu kadar paramız var eğer
olur dersen yap yoksa karfura gidip taksitle tv alıcam 55 ekran tvleri 200 liraya veriyorlar hemde regal marka,,almayanı tokatlıyorlar deyin.Olmaz der inat ederse basın tokatı yüzüne yüzüne.

Trafonun yanında transistör de telef olmuş. O da değişti. Valla bayıldım 100 TL yi, içimin yağları eridi :(
Amma velakin ekstradan, öğrenciliğimden kalma bi 37 ekran TV vardı odamda, anten girişinde temassızlık vardı şeffaf bantla sarıp anten kablosunun ucundaki zımbırtıyı idare ediyordum, dedim bunu da yapacaksın uleeen madem bu kadar para veriyorum bu da bonus olacak dedim. Pekü abla dedi ;D
Cehalet kötü bişey yahu, anten kablosunun ucunun adını bile bilmiyorum, bu yüzden kendisinden zımbırtı diye bahsettim umarım alınmaz :P
Bu arada,adamceğizi tokatlamakla tehdit edecektim dediğin gibi velakin  karfurcuktan regal almayanı tokatlıyorlarmış ya, kendisi bu teklifi benden önce verince birşey diyemedim üstüne. Yerinde olsam yaptırmam, gider karfurdan alırım yeni bi tv dedi ;D repliğimi çalıyorsun dedim ;D dolayısıyla, benim hamlemi önceden görüp, atak davranarak gerçeği yüzüme tokat gibi çarpınca şah-mat oldum anında. Biiyur sana 100 TL dedim, akşam da ceza olarak Muhteşem Yüzyıl izledim. Hala kendimde değilim ;D ;D

Harika bi anlatım olmuş ;D
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz, bırakın dostlarınız sizi geçsin... La Rochefoucauld

Çevrimdışı gizemlitosbaga

• Forum Moderatörü
  • Hero Member
  • ...Şans cesurdan yanadır...
« Yanıtla #52 : 27 Ocak 2011, 11:46:56 »
mersii sco teveccühün ;D
bu bir ekip çalışması :P
...İster kum tanesi olsun ister kaya, ikisi de aynı şekilde batar suya (OldBoy)...

Çevrimdışı dunyaninnisi

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #53 : 27 Ocak 2011, 12:26:18 »
Emre rca kablosunu taktım fakat görüntü alamadım, nasıl yapıldığını tam söyleyebilecek misin acaba?

Çevrimdışı ozanilgun

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #54 : 27 Ocak 2011, 12:58:59 »
scartın iç yada dış ucu gevşemiştir. Sertçe denediğine göre dış değildir. İçi içinde gidip göstermen yeterdi.

Çevrimdışı dunyaninnisi

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #55 : 27 Ocak 2011, 13:06:28 »
Aradım servisi bu böyle olmucak, yeni scart taktım hala aynı problem var

Adam da artislik yapıyo scart dandiktir diye ölür müsün öldürür müsün

Çevrimdışı Scorpion

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #56 : 27 Ocak 2011, 13:29:27 »
Emre rca kablosunu taktım fakat görüntü alamadım, nasıl yapıldığını tam söyleyebilecek misin acaba?

Tv'nin arkadasında video yazan yere 3 renkten birini tak(sarı), uydu alıcının arkadasında video yazan yere aynı rengi tak (sarı). Kumandadan tv'yi F-AV veya AV'a geçir. Nasıl geçirilecegini bilmiyosan kullanma kılavuzunda vardır. Ses için diğer iki renkten birini audio'ya tak, aynı rengi uydu alıcının arkadasındaki audio yazana tak.
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz, bırakın dostlarınız sizi geçsin... La Rochefoucauld

Çevrimdışı dunyaninnisi

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #57 : 27 Ocak 2011, 14:06:36 »

Tv'nin arkadasında video yazan yere 3 renkten birini tak(sarı), uydu alıcının arkadasında video yazan yere aynı rengi tak (sarı). Kumandadan tv'yi F-AV veya AV'a geçir. Nasıl geçirilecegini bilmiyosan kullanma kılavuzunda vardır. Ses için diğer iki renkten birini audio'ya tak, aynı rengi uydu alıcının arkadasındaki audio yazana tak.

Emre dediklerini yaptım ben ama ekrana hiç görüntü gelmiyor, yani sadece ekranın ışığı var, hiçbir görüntü yok

Sinirimi bozdu tv iyice :/

Çevrimdışı biolog

• Usta Kampanyacı
  • Bağımsız Üye
    • lonesome cowboy
« Yanıtla #58 : 27 Ocak 2011, 18:09:29 »
@ diazem hocam valla bir müşteri çıktı he derse hö deyip sana yönlendireceğim.Gözlük tanrısı Raybenus aşkına duaların benimle olsun.

@bbck

Şunu bilki bir tamirci her zaman müşterisinden bir adım önde olacaktır.Yoksa aç kalır.Diğer tv yi ücretsiz tamir etmene sevindim.Hatta bu gün yarın ki bu 15-20 gün arasında bir zamandır,siman hala tamircinin aklındayken elektronik bir cihaz bozulursa yine ücretsiz yaptıra bilirsin.Tamirciler bir müşterisinin simasını maximum 20 gün hatırlarlar 20.günün sonunda müşterisi babası bile olsa tanımaz tanıyamaz tanımamalı.

@dünyaninnisi

Scart kablosu yani çift scart uçlu kabloyu cihazla tv arasına bağladığında, cihazı açtığında cihaz tv ye küçük bir voltaj göndererek tv yi otomatik olarak A.V kanalına geçirir.
RCA kabloda yani bir ucu tos diğer ucu scart girişli  olan kabloda bu otomatik A.V geçişini sağlayacak bağlantı olmadığı için A.V kanalını tv nin kumadansından kullanıcının açması gerekmektedir.

Verilen bilginin ederi faturaya ek işlem ücreti olarak işlenmiştir.
Beş dakikada değişir bütün işler.