Gönderen Konu: karar verdim üniversite okuycam yeniden...  (Okunma sayısı 7993 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı gülmerşen

• Usta Kampanyacı
Ynt: karar verdim üniversite okuycam yeniden...
« Yanıtla #10 : 30 Ekim 2010, 21:12:00 »
şu an bizim sınıfta 45 yaşlarında bir abiyle :) beraber okuyoruz abimiz bizden hevesli ayrıca sınıfımızın en çalışkan erkek üyesi oda çok mutlu bizde ayrıca bir alt sınıfda da evli ve çocuğu olan 30 yaşlarında bir bayan arkadaş var ayrıca fakültede pek çok evli çocuklu bay bayan arkadaşımız var
üstelik bizim bölüm devamlılık ve çok çalışmayı gerektiren bir bölüm sen çocuğunu aileni ihmal etmeden devam edebilirim diyorsan hiç birşey için geç değil  :-*
O şimdi Aşık  ♥♥♥♥♥

Çevrimdışı bastat

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #11 : 30 Ekim 2010, 21:17:29 »
Selam
Herşeyden önce okumanın yaşı yoktur.Üniversite mezunu olmama rağmen 34 yaşından sonra tekrar üniversite sınavına girdim o sırada 2 çocuğum  vardı ve bir işte çalışıyordum.Aynı yıl kazandım ve 4 yıl sonra inşaat mühendisi olarak mezun oldum.Eğer maddi desteğim olsaydı 3. üniversiteyide bitirmeye niyetlenirdim.Biraz zor oluyor ama 4 yıl dediğin hemen geçer. Başarılar dilerim

Çevrimdışı a.sena.a

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #12 : 30 Ekim 2010, 21:29:49 »
songülcüm aynı durum bende de var
okuyamadığım için çok pişmanım elimde fırsat varken bunu değerlendiremedim
şimdide o pişmanlığımı bastırabilmek için kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum
bende üni. sınavına birçok kez girmek istedim sonra da başaramam diye vazgeçtim yaşım çok genç girmek istesem yine girerim ama ev çocuk eş bazı sorumluluklar bu fikrimden beni vazgeçiriyor
eğer başaracağına inanıyorsan kesinlikle sınava gir ben gözümde çok fazla büyütüyorum bence yaşıda sorun etme senin daha bir tane çocuğun var tanıdığım varı 3 çocukla okudu şimdi öğretmen ve görevini yapıyor 1 sene de boşa geçmesin başlayacaksan bu işe bu sene başla.
oy istemek için lütfen mesaj atmayınız geri dönüş yapamıyorum sizin de vaktiniz ve mesaj hakkınız boşa gitmesin.

Çevrimdışı gulsevdam

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #13 : 31 Ekim 2010, 00:05:27 »
"kreşlerde iş bulsam oda yetecek bana.ama bunun içinde lisede o bölümden mezun olmam mı gerekiyor açıkçası bilmiyorum..."

evet lisenin ilgili bölüm mezunu olman şartı var kreşlerde öğretmenlik için, yardımcı ablalıkta yok ama tercihen ilgili lise mezunu ararlar hep...

bölüm mezunu olursan müdürlük açısından 4 yıllık diploma şartı olduğu için kreşler yana döne 4 yıllık diploması olan müdür arıyorlar iyide para veriyorlar, açık öğretimden de olsa mutlaka okul öncesi ya da çocuk gelişimi bölümleri varsa okumanızı öneririm... özelde en ihtiyaç duyulan 2 bölüm şuan...
...

Çevrimdışı aaabbb

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #14 : 31 Ekim 2010, 01:08:39 »
oku oku..diploma her zaman artı puan getirir. ne iş yaparsan yap maaşın senle aynı işi yapan lise mezunundan fazla olur. al bir diploma bulunsun;)

Çevrimdışı esackes

• Deneyimli Kampanyacı
« Yanıtla #15 : 31 Ekim 2010, 02:28:19 »
merhaba

bir ihtimalden bahsetmek isterim belki bu ihtimal hedefiniz olur, belki de okumaya başlatıp sizi farklı imkanlar çıkarır karşınıza bilemem ama yazmak istedim:

2 yıllık bir okulu bitirip DGS (dikey geçiş sınavı) ile 4 yıllık muadil bir alana geçebilirsiniz. 4 yıllık okulu bitirdiğinizde 2 yıllık bir yüksek lisans ile:
A) meslek yüksek okullarına Öğretim görevlisi olmak için başvurabilirsiniz (haftada 12 saat ders mecburiyeti, fazlası ekders ücretine tabi ve maaşı bu yıl 1700TL civarı)
B) Araştırma Görevlisi başvurusu ve Doktora eğitime başlama (maaşı aynı civarda ama yorucu bir akademik süreç)
C) ÖYP programına başvuru (belli bir üniversiteye kadronuz verilir, seçilebilen üniversitelerden birinde Doktora eğitimine başlarsınız maaşını Araştırma görevlisi maaşı olur ama araştırma görevlisi gibi çalışmaz sadece Doktora eğitime devam edersiniz, doktora bitince kadronuz olan üniversitede Yrd. Doçent olarak atanırsınız)

bunun gibi farklı alternatifler ile karşılaşabilmek için Yüksek lisansa kadar kendiniz okumalısınız...

kararınız ne olursa olsun, yolunuz açık olsun.

Çevrimdışı sozten

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #16 : 31 Ekim 2010, 02:57:44 »
Bence de bu yaştan sonra okuma!! (ancak benim tanıdıgım liseyi bitirip bir de meslek lisesine 28 yaşında tekrardan başlayanlar var (en favorileri de anaokulu ögretmenligi,ancak aldıgı maaşları ve yaptıgı işleri görsen evde kalmak kat be kat iyidir).Ayrıca hayat üni.den ibaret degil,arayan için onlarca fırsat çıkacaktır.Üniye gidecegin yıllar 2 veya 4 yıllık(eger ki hem okuyup hem da çalışmayacaksan) boşa yıllar olacaktır.Ayrıca çalışan kesime bir bakmanı öneririm genel olarak üniversite okuyanlar mı(tanıdık vasıtasıyla bir yere gelen veya gerçekten yetenekli ve şanslı olanlar hariç) yoksa okumayanlar mı daha iyi yerlerde daha yüksek maaş alıyorlar.Sana tavsiyem sor soruştur,araştır biraz sabır cok daha iyi seçenekler bulursun. :)

Çevrimdışı pesimist

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #17 : 31 Ekim 2010, 03:17:55 »
ben 4 yıllık hemşirelik yüksekokulunda 4. sınıfta okuyorum. sende sağlık lisesi mezunusun bence bu yolda okumaya devam et.33 yaşında olsan da bu sektörde iş bulma sorunun olmaz.yaşın bence genç yani okuman taraftarıyım
shopier.com/Yumakyumakorguler

Çevrimdışı burcu84

• Usta Kampanyacı
    • Renkli Bahçem
« Yanıtla #18 : 31 Ekim 2010, 03:20:08 »
Bence OKU!!  Çünkü bende 26 yaşındayımm ve yüksek lisans yapıyorum bunun doktorası da var ee profesörlüğe kadar da gidilirse yaş 35 i geçer ee ondan sonrada hala da çalışılıyor. 35-40 yaşında doktora yapanlar da var hala.Önemli olan yaş değill.. En azında açık öğretim oku !  Evde çalışırsın hem okula gitmene de gerek kalmaz. ve özellikle işletme bölümü diplpmanda anadolu üniversitesi diye de yazar ve kolaylıkla iş bulursun .
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

SüsLü

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 31 Ekim 2010, 05:09:57 »
neden eşinin eline bakmaktan sıkıldın ? bu hayatta herkese bi görev verilmiş eşin seninle evlendiği günden itibaren sana ömür boyu bakmak zorunda böyle düşünmene gerçekten üzüldüm ve eminimki eşine senin eline bakmaktan sıkıldım deseydin oda üzülürdü..kırıcı olmamaya çalışıyorum sadece düşüncelerimi söylemek istedim.evet sen çok geç kalmışsın.çalışmak okumak güzeldir ama bence sen şu hayattaki en değerli şeye sahipsin zaten.çocuğuna...eğer para kazanmak istersende ev hanımları gerçekten harika işler başarıyor.örneğin kampanyalardan kazandıklarını satabilirsin  :) ben öyle yapıyorum bunu gerçekten işe dönüştürdüm ve açıkçası çokta iyi kazanıyorum  :D

bence eşimin eline bakıyorum diye düşünme.Allah ona sağlık sıhhat versin çalışsın sende ona ve çocuğuna qüzel qüzel mamalar hazırla  :) umarım birazda olsa yardımcı olabilmişimdir seni kırmadan  :-*