Gönderen Konu: karar verdim üniversite okuycam yeniden...  (Okunma sayısı 7944 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sonay_27

• Usta Kampanyacı
karar verdim üniversite okuycam yeniden...
« : 30 Ekim 2010, 17:46:25 »
 ??? ??? ???

sizce geç kalmış sayılırmıyım arkadaşlar.28 yaşındayım 1 tane çocuğum var.sağlık meslek lisesi mezunuyum ve lise biter bitmez gittiğim önlisans bölümünü çeşitli sebeplerden dolayı yarıda bırakmak zorunda kalmıştım.ve yeniden öğrenci olup bir meslek sahibi olmak istiyorum.aslında kpss ye felanda girdim ama yok olmuyor benim bölümümden yapılan atamalardaki son yerleştirme puanı çok yükseklerde kalıyor bana sıra bile gelmiyor. :-\ :-\

biliyorum aramızda okumakta olan biçok genç arkadaş var bana destek olmasını istiyorum.beni bu kararımdan sonra neler bekliyor?çünkü çok sıkıldım ev hanımlığından eşimin eline bakmaktan.bi iş bulup çalışsam bu şartlarda en fazla alacağım asgari ücret bile değil.çocuğumu kime emanet edeyim o ayrı bi konu.bilmiyorum kafam çok karışık.fikirlerinize ihtiyacım var. yada başka türlü ne öneriniz olabilir her türlü yoruma açığım.yeter ki mantıklı biçözüm yolu olsun.

Çevrimdışı Scorpion

• Acemi Kampanyacı
  • **
Ynt: karar verdim üniversite okuycam yeniden...
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2010, 17:53:36 »
Bence çok gec kalmıssın, 4 senelik okusan 33 yasında mezun olursun. Genelde iş ilanlarında 30 yaşını aşmamış personel arıyolar. Biliyosun işsizlik var okuduktan sonra boşta kalma ihtimalin çok fazla. Çocuk açısındanda sıkıntı olur. Emanet edecek biri yoksa mecburen bakacak birini bulacaksın bütün kazandıgın parayıda bakıcıya verirsin. Hiç bulaşma derim bu yaştan sonra..
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz, bırakın dostlarınız sizi geçsin... La Rochefoucauld

Çevrimdışı glh_n

• Moderator
  • Usta Kampanyacı
  • Blogumdaki kampanyalar sizi beklerrr :D
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2010, 18:07:15 »
Benim bildiğim bi işe heveslenmiş birine daha çok cesaret verilir kafasındakileri hayata daha hızlı geçirebilsin diye ama scorpion saolsun çok yardımcı olmuş bu konuda  :)
Ben hayatta hiçbirşey için geç kalınmadığını düşünüyorum ayrıca 30undan büyüklere de hayatı bitmiş gözüyle bakmıyorum  :)
Çocuk ilk zamanlarda biraz sıkıntı olabilir belki fakat halledilemeyecek birşeyde değil kazandığının yarısı bakıcıya gitse bile en azından birşeylerle meşgul olmanın çalışmanın mutluluğu bu açığı kapatır bence ya da aileden anneanne , babaanne falan hayattaysa seve seve bakarlar diye tahmin ediyorum. Hem meslek lisesi çıkışlı olduğun için 2 yıllık bir bölüme direk girebiliyosun yanlış bilmiyosam  :)
YENİ FACEBOOK SAYFAMI BEĞENİRMİSİNİZ :)
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı Scorpion

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #3 : 30 Ekim 2010, 18:21:02 »
Polyannacılık oynamayı sevmediğim için olabilir... Bizden düşüncelerimizi istemiş bende düşüncelerimi yazdım. Seninle aynı fikirde olmak zorunda değilim..  30 yasından büyüklere hayatı bitmiş gözüyle bakıyorum demedim, iş ilanlarını açıp bakabilirsin 30 yasını gecmemiş eleman arıyolar hep.. Üni bitirmiş milyonlarca genç işsiz varken ben üniyi bitireyim hemen iş bulurum diye düşünmek ne kadar dogru..  Üni okumakta artık tek basına hiçbir işe yaramıyo herkes üni okuyo artık, başka özelliklerde gerek.. Çocuğu eğer küçükse o yaslardaki bi çocuk anne sevgisine muhtaçtır. Belki anne açısından olmaz ama çocuk açısından sıkıntı olabilir. Bu benim fikrimdir.

Her heveslenene cesaret verilseydi neler olurdu neler  :o
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz, bırakın dostlarınız sizi geçsin... La Rochefoucauld

Çevrimdışı K0LeRa

• Usta Kampanyacı
  • in every job there is a no :) :)
« Yanıtla #4 : 30 Ekim 2010, 18:28:48 »
Scorpion doğru söylüyor. 4 yıllık okusan 33 yaşında iş bulman gerçekten çok zor. Ama illede okuycam diyorsan:  Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı musido

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #5 : 30 Ekim 2010, 19:18:15 »
sizden destek beklerken siz icini karartmışsınız oku arkadaşım her zaman destekcinim hic bir şey icin gec degil

Çevrimdışı gunes

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #6 : 30 Ekim 2010, 19:19:09 »
artık af var bıraktığınız bölümü toparlayıp okursanız sağlık alanı en fazla alımıın yapıldığı alan, şansınız devam eder 30 da bu iş biter önlisans mezun olabilecek durumdada girebilrisiniz kpss ye mezunda olabilirisniz belki diğer kpss ye kadar.

28 in geç olduğunu düşünmüyorum. nereden dönülürse kar bence elde hazır çocuk bile var, çalışmaya başlanıp zaman bulamayıp çocuk yapamam demek için bahanede yok . çalışırsanız zaten onun geleceğinede katkınız olucak çocuğun anneye ihtiyacı muhakka ki var hayatı boyuncada olucak ama geleceğe bence daha çok ihtiyacı var...

son iki yılda af la dönen o kadar çok kişi oldu ki işinize mutluka yarar, en azından lise mezunu olarak deneyin şansınızı siz istemedikçe iş size gelmez...
Adwin referans kodu: sVwMvijpJG

Çevrimdışı glh_n

• Moderator
  • Usta Kampanyacı
  • Blogumdaki kampanyalar sizi beklerrr :D
« Yanıtla #7 : 30 Ekim 2010, 20:19:53 »
Tabi ki hepimiz aynı fikirde olmak zorunda değiliz ama bence yüreklendirmekle polyannacılık oynamak arasında çok büyük bir fark var :) Belli ki sonay_27 birşeylere karar verme aşamasında ve birazda kafası karışık.Hiç başlamadan başarısızlıkla sonuçlarır diyip geri çekilmeyi yanlış buluyorum sadece ve buda benim düşüncem  :)
YENİ FACEBOOK SAYFAMI BEĞENİRMİSİNİZ :)
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı sonay_27

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #8 : 30 Ekim 2010, 20:30:27 »
hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim.ilk mesajımdada zaten bu yüzden belirttim her türlü yoruma açığım diye.olumlu olumsuz hepinizin fikrine saygı duyarım sonuçta.

emre evet haklısın belki o yaştan sonra iş bulmam açısından zorluklar yaşayabilirim ama ne bileyim hani açıköğretim olarak bi çocuk gelişimi felan okuyup kreşlerde iş bulsam oda yetecek bana.ama bunun içinde lisede o bölümden mezun olmam mı gerekiyor açıkçası bilmiyorum.eğer ki öyle bi şart varsa en azından sağlık alanında bi bölümü okurum yeter ki kafama koyduğumu yapabileyim.hadi okudum hiç iş bulamadım diyelim zor da olsa onada göz yumarım yeterki elimde imkanım vardı değerlendirmedim diye ilerde üzülmeyeyim.

evet gülhan öyle bi karışık durumdayım ki artık kendim yeterli düşünemediğimi anladığım için burdanda fikir almak istedim.

hayırlısı olsun bakalım araştırıp sınava giricem bu sene.kafama koydum artık.

Çevrimdışı petunya

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #9 : 30 Ekim 2010, 20:44:30 »
bence önemli olan senin kendi kararın sen kararlıysan mutlaka üstesinden gelirsin arkadaşım ve okumanın da yaşı yoktur , ben de evlendikten sonra okudum üniyi , 25 yaşındaydım ve oğlum henüz 2 yaşındaydı üniye başladığımda , üstelik evli ve çocuklu olup okuyan birsürü de arkadaşım vardı okulda..
bekar olup okuyanlara göre sorumluluklarınız biraz daha fazla oluyor ama o da üstesinden gelinmeyecek birşey değil ,ilerde pişmanlık duymaktansa okuyup şansını dene derim..