0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kaynana Çaydanlık gibidir,fokur fokur kaynar,Gelin Demlik gibidir, çaydanlık fokurdadıkça demlenir,Oğlan Çay Bardağıdır, biraz gelin doldurur biraz da kaynana..Görümce Kaşık gibidir, gelir biraz karıştırır gider,Çocuklar ise şekerdir, tat verir..Kayın baba da, Bardak altlığı gibidir, dökülenleri toplar..
dünyanın en kötü kaynanası benim başımda Allah bana sabır versin kanserin bile çaresi var ama bu derdin çaresi yok arkadaşlar
Birde kaynanayı duymak lazım.
Küçük Ahmet büyükannesine sormuş:-Büyükanne siz dedemle çok iyi geçiniyorsunuz hiç kavga ettiğinizi görmedim demiş.Dedesi hemen atılmış:-Bak sana bunun sırrını anlatayım. Ben büyükanneni uzak bir köyden gelin getirdim.Onu almaya gittiğimde eşyalarımızı bir at arabasına yükleyip köyümüze doğru yola çıktık. Yolda atın ayağı tökezledi bu biir dedim, biraz daha gittik atın ayağı bir daha tökezledi bu ikii dedim, biraz daha yol almıştık ki atın ayağı bir daha tökezledi bu üüç dedim ve silahı çekip atı vurdum. Büyükannen söylenmeye başladı:- Atı neden vurdun, şimdi bu eşyaları köye nasıl götüreceğiz.Ben:- Bu biir dedim. Ogün bu gündür hiç kavga etmeden geçiniyoruz
ben kayinvalidemi cok severim, Patoşum o benim. Hayatta bana bulaşık bile yıkatmaz. Zorla mutfaktan onu kovup yıkıyordum. Akşam yatmadan önce hep sorar sabah kahvaltıya canın ne çekiyor kızım. şimdi biz başka şehirdeyiz. yine erişte pekmez baklava sarma hepsini kendisi yapıp gönderiyor. meleğim benim yaaaaa. Allah uzun omurler versin Tontişim