Az önce yaşadığım bir olayı aktarayım. Bir yakınımızın eşi büyük bir fabrikada genel müdür yardımcısı. Genel müdürlüğe geçme durumu varmış. Sanırım bu sebeple bana sordular çalışmak isteyip istemediğimi. Türkiyenin en büyük fabrikalarından biri. Matematikçi olduğum için olmaz demişler. Fabrikada üniversite mezunu yok denecek kadar az. Yüzde 10 diyebilirim üniversite mezunu oranını. Onlar da mühendis ve yönetici kadrosundalar zaten. Acaba bir matematikçi lise mezunun yapabildiği işi yapamaz mı diye sordum kendi kendime haliyle. Sinirlendim de. Fabrikada müdürlerin hemşehrileri diye işe aldığı, 0.2 ile 2 nin aynı sayı olduğunu zanneden insanlar çalışıyorken, benim işe uygun bulunmayışım beni kızdırdı.
8 yıl oldu mezun olalı. Devlet olsun ,memurluktu ,öğretmenlikti derken artık sabır kalmadı bende. Özel ders verdim genelde. Ama büro vs olmadığında zor oluyor özel ders işi. Ücretli öğretmelik desem 800 lira para geçecek elime. yemek ve yol parama yetmez nerdeyse.
Banka istemiyorum. Öğretmenleri sömüren, 1000 liraya haftasonu dahil çalışmamı isteyen özel okulları da istemiyorum.
Sydv ilanlarını takip ediyorum, ya ikamet şartı ya aktif sürücü olma şartı arıyor. O da olmadı.
Kredi yurtlar kurumu yurt yönetim memurluğunda başvurmayı düşündüğüm 2 şehir vardı.birini seçtim. Yedek listede bile yoktum, diğer şehre başvurmuş olsam asil listede olacakmışım

Bunun gibi pek çok yeri denedim, 88 kpss puanım var 2013ten. Kullanabileceğim bir yer yok ama

bu gidişle puanımı satacağım gibi

Fikirlerinizi bekliyorum bu konuda. Önerileriniz kıymetli benim için