Gönderen Konu: Bankaların dosya masraflarını iade etmesi  (Okunma sayısı 2675 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sarılacivert

• Acemi Kampanyacı
  • **
Bankaların dosya masraflarını iade etmesi
« : 10 Ağustos 2014, 12:42:42 »
öncelikle merhaba..geçen gün arkadaşımın dediğine göre ... bankadan 2 yıl önce kullandığı tüketici kredisinden banka tarafından alınan dosya masrafı olarak gösterilen 280 tl yi geri aldığını söyledi..internettede araştırdım..böyle bir hakkımız varmış..hatta sadece dosya masrafı değil..kredi kartı aidatları v.b şeylerin de iadesi oluyormuş
aramızda bu hakkını kullanıp alan var mıdır acaba?

Çevrimdışı meltem2780

• Usta Kampanyacı
  • prenseslerim
Ynt: Bankaların dosya masraflarını iade etmesi
« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2014, 13:18:01 »
evet alıyorlar bende bir arkadaştan duydum gidip bankadan dekont istedim bir banka 20 tl dekont ücreti istedi ödedim diğeri 5 tl istedi diğer banka ücretsiz verdi aldığım dekontlarla ve ödediğim 20 tl +5 tl lik makbuzuda ekleyip kaymakamlıkta bulunan tüketici hakem heyetine gittim orda hazır dilekçeler var bankalara ait onları doldurup teslim ettim şimdi eve zarf gelmesini bekliyorum ben ordayken alan kişiler başka alacaklarını almak için gelmişti gidişatı sordum mahkemeden yazı gelince 10 gün bekleyip bankaya gidiyormuşuz eğer orda hesabınız varsa hesabınıza yatırılıyor yada elden veriliyormuş şimdi bizde bekliyoruz ama alacağız inşlh yalnız 1.500 üzerine hakem heyeti değil mahkemler bakıyor 1.500 derken tek bankaya ait 1.500 ise ayrı ayrı banka tutarları 1.500 yada 2000 olabilir sizde mutlaka müracat edin alırsınız bizim hak edişimiz 2010 yılından bu yana 2.750
Tecrübe, bir insanın başından geçenler değil, başından geçenlerin bıraktığı izlerdir

Çevrimdışı meltem2780

• Usta Kampanyacı
  • prenseslerim
« Yanıtla #2 : 10 Ağustos 2014, 13:19:24 »
ayrıca kredi kartı aidatlarını şikayet var coma yazarsanız en geç 2 hafta içerisinde extrenize tekrar yatırıyorlar 3 yıldır hiç bir bankaya aidat ödemedik hepsini bir sonraki extrede iade ettiler
Tecrübe, bir insanın başından geçenler değil, başından geçenlerin bıraktığı izlerdir

Çevrimdışı ufuk911

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #3 : 11 Ağustos 2014, 13:08:18 »
Tüketici kredilerinden alınan masrafları almak için toplamda 2000tl ye kadar olan miktarlar için Tüketici hakem heyetine,2000-3000 tl arası için İl hakem heyetine (Ticaret il Md. bünyesinde) 3000tl üzeri için Tüketici mahkemelerine başvurmak gerekiyor. basit bir başvuruya eklediğiniz alınan paraya ait dekontlarla başvuruyu başlatıp paranızı geri alabiliyorsunuz. dosya-istihbarat masrafı, ekspertiz parası, ipotek fekki gibi ücretlerde alınabiliyor.

Çevrimdışı nur_568

• Deneyimli Kampanyacı
« Yanıtla #4 : 11 Ağustos 2014, 13:26:18 »
Kredi kart ücretinde bana 120 tl gelmiş. Aradım Akbank'ı ödemek istemiyorum dedim . Tamam silincek dediler. Silmişler. Bence taktik yapıyorlar. İlgilenmeyen itiraz etmeyenlerden bu parayı alıyorlar. Tam soyguncular...

Çevrimdışı mavilim

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #5 : 11 Ağustos 2014, 13:45:33 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı herbiseyvar

• Yeni Kampanyacı
  • *
  • herbişeyvar.com | herkes için birşey var
    • herbişeyvar.com
« Yanıtla #6 : 22 Ağustos 2014, 19:13:02 »
Dikkatli olun imzaladığınız sözleşmeyi tam okumadan başvuru yapmayın, sözleşmede ücret alabilir diye bir madde varsa haksız durumu düşersiniz ve banka size dava açar...
herbişeyvar.com | herkes için birşey var

Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapinşeyvar.com

Çevrimdışı azurya

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #7 : 22 Ağustos 2014, 22:34:52 »
her sözleşmede yazıyor banka destan gibi herşeyi yazıp tek taraflı dikte ettiriyor yargıtay kararı var 3000 lira krediye 300 lira dosya parası alıyorlar ayrıca katmerli ödüyorsunuz  dosya paraları kart paraları dilekçe yazın çatır çatır alın banka kuruşunu bırakmaz icra yollar 1 gününüzü alır o kadar da uğraşın artık

Çevrimdışı azurya

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #8 : 22 Ağustos 2014, 22:50:59 »
arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varsa yazsın lütfen kredi  ve kredi kartı dosya aidat yıllık kart ücreti işlemleri için izlenecek yol nedir?

Çevrimdışı Beyondparadise

• Global Moderator
  • Hero Member
« Yanıtla #9 : 22 Ağustos 2014, 23:06:49 »
öğrenim kredisine dosya masrafı ödedikmi?