Gönderen Konu: bankadan dosya masrafını geri alma  (Okunma sayısı 2925 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı aylean

• Usta Kampanyacı
bankadan dosya masrafını geri alma
« : 27 Haziran 2014, 15:50:38 »
Arkadaşlar bugün annemin komşusunu gördüm.Aynur abla benim telefonuma bankamızdan çektiğiniz dosya masrafınızı hesabınıza yatırdık diye mesaj geldi dedi.5-6 önce başvurmuş.Banka çok korkutmuş başvuruken sizin yaraınızada bizim yararımızada çıkabilir demiş.Diğer çektiği krediler içinde olumlu cevaplar gelip dosya masraflarını yatırmışlar.Bende başvurmak istiyorum.Tam yapılması gereken nedir?O bana bankadan dekontlarını alıp tüketici hakları derneğinde form dolduracaksın dedi.Bilgisi olanlar yazabilir mi?
Kül kadar etkisi olmayan insanların,kendisini ateş sanması ne garip...

Çevrimdışı nuray.uzunc

• Usta Kampanyacı
Ynt: bankadan dosya masrafını geri alma
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2014, 16:57:48 »
Ben Ocak 31 de Tüketici heyetine başvurdum bir dilekçe ve çektiğim kredilerin masraflarını gösterir belge ile. Garanti bankasından 4 kredi çekmiştim 2007 den bu yana. 2007 den bu yana olan hesap extrelerimi dilekçe ekine koydum. Zaten kredi çektiğimde kredi diye hesaba yatmış peşindende dosya masrafı olarak hesaptan çekilmişti. Tüketici heyetinden 25 martta sonuç çıktı olumlu olarak bana ve bankaya tebliğ edildi. 15 gün itiraz süresi var bankanın dava açabiliyor. Ben bekledim 15 günün geçmesini bankadan ses yok. Sonra Garanti Bankasına şikayet yazdım şikayet cevabı olarak tebliği istediler biraz araştırdılar falan 13 haziranda bankaya çağırıp taahhütname imzalattılar parayı aldıktan sonra faiz için başvurmayayım diye ve dünde 728 tl ödediler hesabıma. Tüketici heyeti oturduğunuz yerde kim bakıyorsa oraya verilecek matbu dilekçeleri var ekindede dediğim gibi dosya masrafı çekildiğine dair ispatlatıcı belge :)

Çevrimdışı nuray.uzunc

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #2 : 27 Haziran 2014, 16:58:20 »
Tabi ben 5 ay bekledim sonuçlanmasını

Çevrimdışı aylean

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #3 : 27 Haziran 2014, 17:00:53 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Tabi ben 5 ay bekledim sonuçlanmasını
Önce bankadan dekontlarımı almak gerekiyor.Birde internette şunu buldum.
Kredi masrafının alınması için aşağıdaki yol haritasının takip edilmesi yeterlidir.

1. Aşama: Kredi kullanmış olduğunuz banka genel müdürlüğüne hitaben bir mektup yazarak ödediğiniz dosya masrafının iadesini talep edilmelidir. Bu mektup iadeli taahhütlü olarak yollanmalıdır. Mektup örneği için  Tıklayınız

Bankanın kredi dosya masrafını iade etmesi durumunda sorun kalmayacaktır. Ancak bankanın iadeyi gerçekleştirmemesi durumunda ikinci aşamaya geçilmelidir.

2. Aşama: Bankanın dosya masrafını ödemeyi kabul etmemesi üzerine
a- Dosya masrafı miktarı 1.161,67.-TL'nin altında ise bulunduğunuz ilçenin Tüketici Hakem Heyetine dilekçe ile başvurunuz. Dilekçe örneği için Tıklayınız.

b- Dosya masrafı 1.161,67.-TL'nin üstünde ise doğrudan Tüketici Mahkemelerine dava açılmalıdır. Tüketici mahkemesi bulunmayan yerlerde Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurulması yeterlidir.

BANKAYA GÖNDERİLECEK DİLEKÇE ÖRNEĞİ

………………………….. Bankası ……………………… ili …………………………… şube müdürlüğüne

Konu: Kredi masrafları iadesi.

Bankanızın ……… numaralı kredi müşterisiyim. Her kredi işleminde bankanıza, anılan krediye ait kredi masrafını ödemekteyim. Ancak, çeşitli mahkemeler ve Yargıtay kararlarıyla “Kredi masraflarının haksız şart niteliğinde ve tüketicilerden tahsilinin haksız olduğu sabitlenmiştir.” Bu çerçevede;

1- Şimdiye kadar bankanıza yaptığım tüm kredi masrafları ücretlerinin on yıl geriye dönük dökümünün bir listesinin verilmesini,

2- On yıl geriye dönük olarak kesilen masraf ücretlerinin toplamının yasal faizi ile tarafıma iadesini,

Aksi taktirde alacağımın faiziyle birlikte tahsili için her türlü mahkeme masrafları ve avukatlık ücretlerini bankanızdan tahsil etmek üzere yasal yollara başvuracağımı bildiririm.

Saygılarımla,

…./…../2013

Ad, soyad,Adres:                                                                                                                             İMZA

27 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

Çevrimdışı OzleminO

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #4 : 27 Haziran 2014, 17:01:56 »
benim bi arkadaş mahkemeye verdi sonucu bilare yazarım
✿✿✿(◠‿◠)✿✿✿

Çevrimdışı numberone2000

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #5 : 27 Haziran 2014, 17:03:40 »
- Bankadan üzerinde dosya masrafı yazılı olan dekontu alın.
- Bulunduğunuz ilçenin kaymakamlık binasındaki tüketici hakem heyetine giderek form dolrurun.
- Size verilecek olan formlardan birini iadeli teahhütlü olarak bankaya gönderin.

Tüketici hakem heyeti lehinizde karar verecek ve bankaya ücretin iade etmesi konusunda mektub gönderecektir (Yaklaşık 5 aylık bir süreç)
Banka oldu efenim hemen verelim demeyip tüketici mahkemesine size karşı dava açacaktır.
Davanın sonuçlanması ortalama 1 yılı buluyor. Şimdi çok yoğun olduğu için dahada uzun sürüyor.
Bölüşürsek tok oluruz, Bölünürsek yok oluruz.

Çevrimdışı aylean

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #6 : 27 Haziran 2014, 17:06:03 »
- Bankadan üzerinde dosya masrafı yazılı olan dekontu alın.
- Bulunduğunuz ilçenin kaymakamlık binasındaki tüketici hakem heyetine giderek form dolrurun.
- Size verilecek olan formlardan birini iadeli teahhütlü olarak bankaya gönderin.

Tüketici hakem heyeti lehinizde karar verecek ve bankaya ücretin iade etmesi konusunda mektub gönderecektir (Yaklaşık 5 aylık bir süreç)
Banka oldu efenim hemen verelim demeyip tüketici mahkemesine size karşı dava açacaktır.
Davanın sonuçlanması ortalama 1 yılı buluyor. Şimdi çok yoğun olduğu için dahada uzun sürüyor.
Ama benim konuştuğum kişi 5 aylık bir süreç oldu dedi.Çokda uğraşmamış.Birde banka mesaj yollamış.Paranızı hesabınıza yatırdık diye

Çevrimdışı numberone2000

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #7 : 27 Haziran 2014, 17:07:01 »
Genelde devlet bankaları yatırıyor. Vakıfbank, ziraat gibi. Ben 2 yıl önce 3 celsede alabildim.

Çevrimdışı aylean

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #8 : 27 Haziran 2014, 17:08:29 »
Genelde devlet bankaları yatırıyor. Vakıfbank, ziraat gibi. Ben 2 yıl önce 3 celsede alabildim.
Evet buda ziraat bankasıymış.Bu mahkeme süresi içinde bize maddi bir sıkıntı oluyor mu?

Çevrimdışı numberone2000

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #9 : 27 Haziran 2014, 17:12:45 »
Hiç bi sıkıntı olmaz. Verin evrakları sonra bu süreci unutun. 1 yıl sonra felan gelince alır harcarsınız. Ben mahkemeye gittim ama gitmenize bile gerek yok. Sakın avukat felan tutmaklada uğraşmayın.