aramızda kalsın hani 100 gramına 4lira verdiğimiz içinede sadece 4 tanecik kurabiye düşen komşu fırının kahveli içi çikolatalı kurabiyesi varya işte o tarif

50 GR TEREMYAĞ GURME KAYMAKLI
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 YUMURTA
YARIM SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERI
1 KAHVE KAŞIĞI YOĞURT
ÇEYREK BARDAK KAKAO
1 KAHVE KAŞIĞI NESCAFE
2 YEMEK KAŞIĞI SICAK SU
1 PAKET VANİLYA
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
YARIM SU BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
ALDIĞI KADAR UN
İÇİNE
BİTTER SARELLE (İKİ ÇEŞİT SARELLE VARYA HANİ ONUN BİTTER OLANI OLMALI)
Margarin,yumurta,pudra şekeri,sıvıyağ,yoğurt, nişasta,kakao,vanilya, kabartma tozu yoğurma kabına koyulur daha sonra ayrı bardakta sıcak suyun içine nescafe koyularak karıştırılır ve malzemelere eklenir bir güzel yoğurulur. Un yavaş yavaş ekleyin ele yapışmayan hamur kıvamı gördüğünüzde olmuştur.biraz yağlı bir görüntüsü olucak pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğurun hamuru.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın elinizde yuvarlayın tezgaha koyun elinizle inceltin. hamurun ortasına çay kaşığı yardımı ile bitter sarelle koyulur(1 çay kaşığı kadar acımayın sarelleye sakın az olmasın) ve elde yuvarlanır.
yağlı kağıt serdiğiniz tepside önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri Çatlayana kadar pişirilir.
yaklaşık 20 dakikada pişiyorlar
püfleri
hamur ince olursa süper oluyor hani tezgahta inceltiyoruzya fazla kalın olmasın
yuvarlarken bastırmayın toparlak şekilde kalsınki çikolata dağılmasın
diğer çikolatalar gibi olmuyor sarelle soğuyunca akışkanlığını kaybetmiyor korkmayın katılaşmaz fırından çıkıp soğuduktan sonra.
ben hem bitter sarelleyle denedim hemde normal sarelleyle bitter akışkanlığını kesinlikle kaybetmedi ama diğeri kristalize oldu sıcaklığı geçince demekki sadece bitter sarelleyle denemek lazım
üzerleri baktığınızda çatlamışsa hepsi kurabiyelerinizin pişmiş demek gözünüze yumuşak gelebilir diil soğuyunca zaten biraz sertleşicek
kesin tarifimdir kime verdiysem tutmama gibi bir sorun yaşamadım.
internette bulmuştum bu tarifi ama bütün nerdeyse herşeyini değiştirdim diyebilirim deneye yanıla
herkese afiyet olsunnn