Gönderen Konu: Kampanyacılıkta etik hakkında düşünceleriniz nelerdir?  (Okunma sayısı 2084 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı scr4m

• Acemi Kampanyacı
  • **
Malum,burada herkes birşeyler kazanmak için  çaba sarfediyor.Bazısı harçlığını çıkarmak ,bazısı ev ekonomisine katkıda bulunmak vs. amaçlıyordur.Onlarca çekiliş ve yarışma var.
MPI onaylı çekilişlerde çok sıkıntı olmasa da şöyle bir durum gözüme çarpıyor.
Bazı kişiler açma halkası,kahve ambalajı vs. tarzında kendi kullanmadığı binlerce ürün topluyor ve çekilişlere katılım yaparak şanslarını epey yükseltiyorlar.Bu durum bir nevi kampanya düzenleyen markanın gerçek tüketicilerinin şansını azaltıyor.
Bir diğer durum ise yarışmalarda,bu tarz kampanyalarda ise durumun daha karışık olduğunu düşünüyorum.Zaten hile yapanları saymıyorum.Beğenili kampanyalarda hiçbir zaman gerçekten beğenilen değil fazla arkadaşı olanın kazandığını hepimiz biliyoruz.
Jüri yarışmalarında ise belli kişiler tarafından çekilişlerde bahsettiğim gibi bir durum söz konusu oluyor.Şöyle ki en yaratıcı mesajı yazma yarışması var diyelim bir kişi geliyor yüzlerce mesaj atıyor.Jüri seçse dahi seçilme şansı yükseliyor,diğer taraftan sadece öylesine haberdar olup birkaç mesaj yazan kişinin mesajının arada kaybolmasına ve şansının azalmasına yol açabiliyorlar.
Ayrıca Jürili yarışmalarda şöylede bir durum var.Etaplı yarışmalarda ilk etapta hediye kazanan kişi diğer etaplarda da hediye kazanmak için var gücüyle uğraşıyor.Ve ailesinden herkesin ismiyle katılım yaparak 5 tane hediye varsa alabildiği kadarını almaya uğraşıyor.Bir tane ile tatmin olmayıp kazanabildiği kadar kazanmayı hırs haline getiriyor.
Yazı uzun oldu aslında ama tüm yazacaklarımın yarısını bile yazmadım.
Sizin bu konular ile alakalı düşünceleriniz nedir.Doğru mu yanlış mı buluyorsunuz.Yanlış veya doğru bulduğunuz noktalar nelerdir.
Saydığım durumları hep düşünürüm sizinde ne düşündüğünüzü merak ettim.
« Son Düzenleme: 14 Mart 2014, 01:22:33 Gönderen: scr4m »

Çevrimdışı sanko86

• Usta Kampanyacı
  • Şükürler olsun....
Ynt: Kampanyacılıkta etik hakkında düşünceleriniz nelerdir?
« Yanıtla #1 : 14 Mart 2014, 08:33:42 »
Bu konu siyaset gibi ortak bir nokta bulmak çok zor.
Ne kadar yükselirsen, uçmayı bilmeyenlere o kadar küçük görünürsün.
 Nietzche

Çevrimdışı meryem428

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #2 : 14 Mart 2014, 11:11:11 »
Bu dünyanın öteside var diye düşünüyorum.Sonuçta bu da bir kul hakkı ;) Ve ALLAH karşıma her günahla gelin ama kul hakkı ile gelmeyin diyor. O dehşetli günde herkes kimde neyi varsa almaya çalışacak o zaman ne yapacaklar ? Açgözlülük başka birşey değil.

Çevrimdışı mavilim

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #3 : 14 Mart 2014, 11:41:01 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Bu dünyanın öteside var diye düşünüyorum.Sonuçta bu da bir kul hakkı ;) Ve ALLAH karşıma her günahla gelin ama kul hakkı ile gelmeyin diyor. O dehşetli günde herkes kimde neyi varsa almaya çalışacak o zaman ne yapacaklar ? Açgözlülük başka birşey değil.
yazdıklarınızdan çok saat,dakika,saniye uyumu dikkatimi çekti :)

Çevrimdışı meryem428

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #4 : 14 Mart 2014, 11:54:31 »
haha ALLAHIN işi   ;D   

ozcartman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 14 Mart 2014, 16:53:49 »

dilek tutsaydın hemen :D

Çevrimdışı Ozgurky

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #6 : 14 Mart 2014, 18:43:10 »
Ben kampanyalara eğlence amacıyla katılıyorum ama dediğiniz gibi bazı davranışlar işin tadını kaçırıyor. Bu tür beğenili veya hile ile birinci olunabilecek yarışmalardan uzak durarak canımı sıkmamaya çalışıyorum. Evet kazanan kazandığıyla kalıyor, herhangi bir sıkıntı yaşamıyor şimdilik; hani derler ya "Bal tutan parmağını yalar." misali. Bu tür yarışmalara hiç katılmayarak en azından katılımcı sayısını 1 azaltarak tepkimi koyuyorum ortaya, biliyorum hiçbir etkisi yok ama elimden geleni yapıyorum sadece. :)
Hayat, biz başka şeyler planlamakla meşgulken olagelen şeylerdir.

Çevrimdışı meryem428

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #7 : 14 Mart 2014, 19:46:59 »

dilek tutsaydın hemen :D

Benim kızımın doğum tarihide 11.11 ama sonu tutmadı o 2012 :)) Bu 11de bir sır olabilir.