Malum,burada herkes birşeyler kazanmak için çaba sarfediyor.Bazısı harçlığını çıkarmak ,bazısı ev ekonomisine katkıda bulunmak vs. amaçlıyordur.Onlarca çekiliş ve yarışma var.
MPI onaylı çekilişlerde çok sıkıntı olmasa da şöyle bir durum gözüme çarpıyor.
Bazı kişiler açma halkası,kahve ambalajı vs. tarzında kendi kullanmadığı binlerce ürün topluyor ve çekilişlere katılım yaparak şanslarını epey yükseltiyorlar.Bu durum bir nevi kampanya düzenleyen markanın gerçek tüketicilerinin şansını azaltıyor.
Bir diğer durum ise yarışmalarda,bu tarz kampanyalarda ise durumun daha karışık olduğunu düşünüyorum.Zaten hile yapanları saymıyorum.Beğenili kampanyalarda hiçbir zaman gerçekten beğenilen değil fazla arkadaşı olanın kazandığını hepimiz biliyoruz.
Jüri yarışmalarında ise belli kişiler tarafından çekilişlerde bahsettiğim gibi bir durum söz konusu oluyor.Şöyle ki en yaratıcı mesajı yazma yarışması var diyelim bir kişi geliyor yüzlerce mesaj atıyor.Jüri seçse dahi seçilme şansı yükseliyor,diğer taraftan sadece öylesine haberdar olup birkaç mesaj yazan kişinin mesajının arada kaybolmasına ve şansının azalmasına yol açabiliyorlar.
Ayrıca Jürili yarışmalarda şöylede bir durum var.Etaplı yarışmalarda ilk etapta hediye kazanan kişi diğer etaplarda da hediye kazanmak için var gücüyle uğraşıyor.Ve ailesinden herkesin ismiyle katılım yaparak 5 tane hediye varsa alabildiği kadarını almaya uğraşıyor.Bir tane ile tatmin olmayıp kazanabildiği kadar kazanmayı hırs haline getiriyor.
Yazı uzun oldu aslında ama tüm yazacaklarımın yarısını bile yazmadım.
Sizin bu konular ile alakalı düşünceleriniz nedir.Doğru mu yanlış mı buluyorsunuz.Yanlış veya doğru bulduğunuz noktalar nelerdir.
Saydığım durumları hep düşünürüm sizinde ne düşündüğünüzü merak ettim.