Gönderen Konu: Seyahat hediyelerine ne gözle bakıyorsunuz?  (Okunma sayısı 3031 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı scr4m

• Acemi Kampanyacı
  • **
Seyahat hediyelerine ne gözle bakıyorsunuz?
« : 13 Mart 2014, 17:30:01 »
Birçok firma yarışma ve çekilişlerinde seyahat hediyesi veriyor(Yurtiçi-Yurtdışı turları,Dünya kupası,survivor vs. özel organizasyonlar).Hep merak etmişimdir.Acaba bu seyahat hediyelerinin taliplileri bu işten hoşnut mu diye malum tarih uyuşmaması sonucu gidememe,seyahat için ekstra masraflar varsa vergi gibi sıkıntıları var.Sizin bu konudaki düşünceniz nedir ve hiç bu tarz seyahatler kazanıp giden oldu mu?

Ayrıca yurtdışı seyahatleri için pasaport masraflarıda şöyle;

01 Ocak 2014'den itibaren geçerli olan 2014 yılına ait yeni Pasaport Harç Ücretleri aşağıdaki tablodaki gibidir.

Süre          Harç Bedeli   Pasaport Defter Bedeli   Toplam Ücret
6 AY           96.1 TL                  75 TL                                   171.1 TL
1 YIL   1      40.5 TL                  75 TL                                   215.5 TL
2 YIL     229.3 TL                  75 TL                                   304.3 TL
3 YIL           325.5 TL                   75 TL                           400.5 TL
4-10 YIL      458.7 TL           75 TL                           533.7 TL

Çevrimdışı macehh5

• Usta Kampanyacı
Ynt: Seyahat hediyelerine ne gözle bakıyorsunuz?
« Yanıtla #1 : 13 Mart 2014, 19:35:56 »
Çıksa da gitsek....

Çevrimdışı orkide28

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #2 : 13 Mart 2014, 19:39:44 »
Bende tatil hediyelerini takip edenlerdenim.Pasaport masrafı 10 yıl için pek göze batmasa da, Vize işlemleri insanı gerçekten yoruyor ve çok gereksiz olduğunu düşünüyorum.İnşallah bu sene şansıma bir yurt dışı gezisi çıkar  :)
Gayret değil, Niyet önemli.

Çevrimdışı davidof

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #3 : 13 Mart 2014, 20:06:46 »
En sevdiğim hediyelerdir yemek ve seyahat..
Evde yer kaplamıyor  :) :)
İnsan mı paraya bağlı, para mı insana bağlı? Bu, insana bağlı "Özdemir Asaf"

Çevrimdışı adige01

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #4 : 13 Mart 2014, 20:08:49 »
hiç takip etmem bn,gereksz bir ödül diye düşünürdüm demek bekleyenler varmış :)
Kalbini ALLAH bilsin,gerisini salla gitsin..

Çevrimdışı scr4m

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #5 : 13 Mart 2014, 20:35:33 »
Aslında maddi değerleri oldukça yüksek hediyelerdir.
Mesela;
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Yada
bu turun fiyatı seyahat hediyelerinin değeri hakkında az çok bilgi verebilir.Üstelik çekilişlerde verilen turlar genellikle 2 kişilik olur.Bu tarz yurtdışı turlarının fiyatlarıda yazın bu fiyatlardan daha yüksek oluyorlar.Yani standart bir 2 kişilik seyahat turu yaklaşık 4000 tl civarı falan oluyor. :)
Sanırım satılsaydı takip eden sayısında aşırı bir yükseliş olurdu :)

Çevrimdışı blackhawk

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #6 : 13 Mart 2014, 22:01:36 »
Kendim gidemeyeceğim için takip etmiyorum ama şunu merak ettim. Ben kazansam ama kendi yerime anne- babamı göndersem sorun olur mu? Ya da oluyor mu böyle bir şey? Aynı soyadı taşıyoruz o açıdan belki sorun olmaz diye düşündüm ama bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.

kim kazandıysa o kişinin gitmesi gerekiyor veya 2 kişilik seyahatlerde kazanan kişiyle beraber istediği bir kişi gidiyor.Başkasına devredilmiyor diye biliyorum.

Çevrimdışı klewx

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #7 : 14 Mart 2014, 00:30:54 »
yurtici seyahat hediyeleri iyidir,yurtdisi masrafli cogu kazanan kullanmiyor 2004 yilinda
3 ve ya 4 kisiye peugeot veren tofita 2005 yazinda buyuk hediye olarak 10 kisiye ingiltere de
1 ay odenekli dil kursu ve ingiltere gezisi hediyesi verdi cekiliste ilk kazanan benim katilimimdan
kazanan akrabam dogal olarak gitmek istemedi kullanmadik ayni cekiliste nokia telefon ve 100
kisiye lcw ceki verildi kisacasi bir kac yil ust uste guzel hediye veren tofita son yilinda berbat bir
hediye verdi oda bana denk geldi kisaca yurt disi hediyesi herkese uymaz...uymuyor,
bir aptala verilecek en güzel cevap susmaktır,

Çevrimdışı scr4m

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #8 : 14 Mart 2014, 00:59:57 »
yurtici seyahat hediyeleri iyidir,yurtdisi masrafli cogu kazanan kullanmiyor 2004 yilinda
3 ve ya 4 kisiye peugeot veren tofita 2005 yazinda buyuk hediye olarak 10 kisiye ingiltere de
1 ay odenekli dil kursu ve ingiltere gezisi hediyesi verdi cekiliste ilk kazanan benim katilimimdan
kazanan akrabam dogal olarak gitmek istemedi kullanmadik ayni cekiliste nokia telefon ve 100
kisiye lcw ceki verildi kisacasi bir kac yil ust uste guzel hediye veren tofita son yilinda berbat bir
hediye verdi oda bana denk geldi kisaca yurt disi hediyesi herkese uymaz...uymuyor,

Aynen yurtdışı seyahatinin kişiye uyması önemlidir.Kendi adıma seyahat etmeyi çok severim.Hatta yurtdışı turu için para biriktirdiğim olmuştur.Fakat çekilişlerde şöyle bir sıkıntı var.Kazandığın yurtdışı tatilinin zamanı uymuyorsa ve ekstra masraf çıkabiliyorsa(yüksek vergi gibi) kullanılamıyabilir.İlgi alanına girmeyen durumlarda olabilir.Mesela dediğin gibi 1 aylık ingilizce dil kursu 8-10 bin tl'ye geliyor ve benim eğitimim için çok faydalı olur.Ama ingilizce ile alakası olmayan biri için çok gereksiz gelebilir.Ya da kişinin futbola ilgisi yoktur dünya kupasına seyahat kazanır ve yüksek vergi talep etseler gitmeye değer mi diye düşünebilir.
Aslında firmaları anlamıyorum.10 binlerce liralık seyahatler yerine  muadili yada daha düşük değerde başka  bir hediye opsiyonu sunabilirler.Mesela 2 kişilik tanzanya seyahati 8000-9000 tl değerinde bunun yerine o değere yakın bir ATV,cross motosiklet vs. opsiyonu sunabilir.İsteyen istediğini kullanır.Sonuçta firmadan aynı para çıkıyor.

Çevrimdışı sanko86

• Usta Kampanyacı
  • Şükürler olsun....
« Yanıtla #9 : 14 Mart 2014, 08:35:01 »

Aynen yurtdışı seyahatinin kişiye uyması önemlidir.Kendi adıma seyahat etmeyi çok severim.Hatta yurtdışı turu için para biriktirdiğim olmuştur.Fakat çekilişlerde şöyle bir sıkıntı var.Kazandığın yurtdışı tatilinin zamanı uymuyorsa ve ekstra masraf çıkabiliyorsa(yüksek vergi gibi) kullanılamıyabilir.İlgi alanına girmeyen durumlarda olabilir.Mesela dediğin gibi 1 aylık ingilizce dil kursu 8-10 bin tl'ye geliyor ve benim eğitimim için çok faydalı olur.Ama ingilizce ile alakası olmayan biri için çok gereksiz gelebilir.Ya da kişinin futbola ilgisi yoktur dünya kupasına seyahat kazanır ve yüksek vergi talep etseler gitmeye değer mi diye düşünebilir.
Aslında firmaları anlamıyorum.10 binlerce liralık seyahatler yerine  muadili yada daha düşük değerde başka  bir hediye opsiyonu sunabilirler.Mesela 2 kişilik tanzanya seyahati 8000-9000 tl değerinde bunun yerine o değere yakın bir ATV,cross motosiklet vs. opsiyonu sunabilir.İsteyen istediğini kullanır.Sonuçta firmadan aynı para çıkıyor.

Kampanyanın dikkat çekmesi adına bu seyahat ödülleri veriliyor diye düşünüyorum.
Ne kadar yükselirsen, uçmayı bilmeyenlere o kadar küçük görünürsün.
 Nietzche