Fitrenizi eğer vermek isterseniz arkadaşlar kimse yokmu derneğinin fitre bağışı yapabilirsiniz.
ALLAH kabul eylesin arkadaşlar.
Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin
ada orda kişi başı 6.5 tl diye yazıyor zaten

sen görmemişsin
biz 3 kişilik verdik eneste birey oldu
Fitre nedir?
Sadaka-i fıtır (fıtır sadakası) Ramazan ayının sonuna yetişen ve aslî ihtiyaçlarından başka en az nisab miktarı bir mala sâhip bulunan her müslümanın vermesi gereken vâcib bir sadakadır. Buna yalnız fıtra da denir. Bu kelime halk arasında fitre şeklini almıştır. Fıtır sadakası (fitre), insanın yaradılışına bir şükür olmak üzere sevab kazanmak kasdıyla verdiği sadaka demektir. Fitre, orucun kabûlüne, ölüm sekeratından ve kabir azâbından kurtuluşa bir vesiledir. Yoksulların ihtiyaçlarını gidermeye, bayram gününün neş`esinden onların da istifade etmelerine bir yardımdır. Bu cihetle fitre, insanî bir hayır ve medeni bir vazifedir.
Fitre Kimlere Vâcibdir?
Fitre vermek için şart olan, müslüman olmak, hür olmak ve aslî ihtiyaçlar dışında nisab miktarı mala sâhip olmaktır. Akıl ve bülûğ fitrede şart değildir. Zengin akıl hastalarının ve çocukların fitreleri, velileri tarafından verilmelidir.
Fitre vâcib olduktan sonra nisab miktarı olan mal telef olsa bile, fitrenin ödenmesi şarttır.
Fitre Bedeli Nasıl Belirlenir?
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2009 yılı fitre (sadaka-ı fıtır) miktarını 6,50 TL olarak belirledi.
Belirlenen miktarın asgari miktar olduğu, idealin ''kişinin yaşam standartlarına göre, ailesinde günlük olarak kişi başına düşen harcamalarına karşılık gelen bir meblağın verilmesi olduğunun'' tavsiye edilmesi kararlaştırıldı.
biz vermişiz allah kabul etsin
deniz feneri davasından sonra hiç güvenim kalmadı böyle kuruluşlara böyle düşünüyorum sonrada içim mi fesat acaba diye üzülüyorum ya
evet haklısın deniz feneri vurgunundan sonra ınsanın bagış yapası gelmıyorkı nereye gitcegı bellı degıl dıye korkuyor ınsan ıhtıyacı olana gitse içim yanmayacak:)
Bırakı bunlar hep oyun Türkiyenin üzerinde kirli oyunlar oynanıyor Hep deniz feneri gibi yardım kuruluşlarda İçini bilerek bir pislik yolluyorlar koplu kuruyorlar Hep fakir karibanlara oluyor yazık
benim artık bu kuruluşlara güvenim kalmadı. Bağış yapanada Allah kabul etsin diyorum.