Gönderen Konu: tesisattan anlayan var mı?  (Okunma sayısı 3137 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozcartman

• Ziyaretçi
tesisattan anlayan var mı?
« : 24 Kasım 2013, 21:33:26 »
Arkadaşlar aranızda tesisat işlerinden anlayan var mı? Evimde eski sayılabilecek ancak gayet güzel ısıtan bir termosifon var. sıcak suyu açınca bir miktar bulanık akıyor. aklıma ilk olarak pas geldi. tesisatçı çağırmak istemiyorum. kesinlikle parasında değilim ancak saat 12'de gelicem diyip de bütün gün eve çakılmanıza neden olan, akşama kadar 3 kere 5 kere aratan sonra da alakasız bi saatte gelen servis olayına girmek istemiyorum. Kendi çabamla yapabileceğim bişeyler var mı acaba? Suyu en yüksek ısıya getir biraz akıt yazmışlar nette ama işe yarar mı bilemedim.

Çevrimdışı Beyondparadise

• Global Moderator
  • Hero Member
Ynt: tesisattan anlayan var mı?
« Yanıtla #1 : 24 Kasım 2013, 22:06:09 »
Hiç anlamam  ;D
ama aklıma kreç birikmesi geldi acaba bu termosifonun içine kireç topu atsan işe yararmı ?

ozcartman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 24 Kasım 2013, 22:21:30 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Hiç anlamam  ;D
ama aklıma kreç birikmesi geldi acaba bu termosifonun içine kireç topu atsan işe yararmı ?

mantıklı olabilir ama kireç o kadar yani gözle görülecek kadar bulanıklık yapar mı ki?

Çevrimdışı blackhawk

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #3 : 24 Kasım 2013, 22:53:14 »
zamanla  termosifonun içinde ve rezistansda (ısıtıcıda) kireç oluşuyor bu kireçlerin servise bakım yaptırılarak temizlenmesi gerekiyor,uzun zamandır bakım yaptırmadıysanız sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.cihaza hiç bakım yapıldımı?
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2013, 22:55:40 Gönderen: blackhawk »

ozcartman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 24 Kasım 2013, 23:04:04 »
zamanla  termosifonun içinde ve rezistansda (ısıtıcıda) kireç oluşuyor bu kireçlerin servise bakım yaptırılarak temizlenmesi gerekiyor,uzun zamandır bakım yaptırmadıysanız sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.cihaza hiç bakım yapıldımı?

ben yaklaşık 1 senedir bu dairedeyim. geçmişte ne yapıldı ne yapılmadı hiç bilmiyorum.

Çevrimdışı blackhawk

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #5 : 24 Kasım 2013, 23:08:47 »
anladım.cihaz çok eskiyse ve hiç bakım yapılmamışsa termosifonun içi ve ısıtıcı kireçlenmiştir veya kazanda paslanma vb durum olmuş olabilir.tesisatçı değilim ama bir firmanın teknik servisinde çalıştım birkaç kez termosifona bakım yapmıştık.

ozcartman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 24 Kasım 2013, 23:15:52 »
anladım.cihaz çok eskiyse ve hiç bakım yapılmamışsa termosifonun içi ve ısıtıcı kireçlenmiştir veya kazanda paslanma vb durum olmuş olabilir.tesisatçı değilim ama bir firmanın teknik servisinde çalıştım birkaç kez termosifona bakım yapmıştık.

benim yapabileceğim en azından deneyebileceğim bişeyler var mı peki?

Çevrimdışı blackhawk

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #7 : 24 Kasım 2013, 23:20:19 »
Bence cihaza hiç kendiniz müdahale etmeyin elektrik bağlantıları felan var tehlikeli olabilir.Cihazın markasını biliyormusunuz?

ozcartman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 24 Kasım 2013, 23:24:20 »
Bence cihaza hiç kendiniz müdahale etmeyin elektrik bağlantıları felan var tehlikeli olabilir.Cihazın markasını biliyormusunuz?

arçelik marka

Çevrimdışı blackhawk

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #9 : 24 Kasım 2013, 23:35:44 »
En iyisi servisi arayın durumu anlatın.Servise müracaat ederseniz bilginiz olsun diye söyleyeyim,eve gelip cihaza bakarlar fiyat verirler ve sonra yaptıracaz veya yaptırmıycaz derseniz eve geldikleri için bir miktar ücret talep edebilirler,bizim firmada çalışma şeklimiz bu şekildeydi sizin cihaz başka markaymış bu cihazın servisi nasıl çalışıyor bilemiyorum.bilginiz olsun diye söyledim..