Perşembe günü kızımın okul servisiyle okuldan gelmesini apartmanın önünde beklerken, hızlı gelen başka bir okul servisi yol kenarından giden bisikletli 40-45 yaşlarında bir yayaya gözlerimin önünde çarpıp kaçtı..o an okadar gözüm döndüki dikiz aynasından görürde döner umudyla elimi kolumu sallayıp bağırdım ama nafile ayrıca öyle hızlıydıki plakasını bile alamadık...aracın ardından bisikletle beraber yolun ortasına doğru taklalar atan yaya ise acılar içinde kıvranmaya başlayınca adamcağıza ambulans çağırıcam ama elimin titremesinden tuşlara zor basıyordum, insanlar çevredeki evlerde sadece perde altlarından olaya müdahale edince iyice koptum " lütfen bari su getirin" diye bağırdım çünkü bikaç kişiydik başında ve adamı konuşturamadık bacağının ağrısından, muhtemelen şokada girmişti çünkü rengide gittikçe sararıyordu sanırım bacağı veya ayağı kırıldı şimdi o kimsenin akibetini bilmiyorum ve allah yardımcısı olsun diyorum ama bu olayda insanlarımızın ne kadar duygusuzlaştığını görmemin verdiği acı adamın çektiği acıdan daha büyüktür sanırım. ..kısaca diyeceğim oki bende dahil araç kullananlar sadece araba kullanmayalım insanlığımızıda kullanarak duyarli araç kullanalım ve yardım ederken hesapsız Allah rızasıyla yardıma muhtaçlara yardımdan korkmayalım...ne olur
çok üzüldüm

sizin içinde çok çok zor...anacaddede filan oturuyosanız belki çevrenizde mobese olabilirdi...ne biçim ülkedeyiz yahu
artık öyle bir hal almşızki bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundayız.karşı komşumuz tanımıyoruz kalmışki yaralıya yardım eder olalım toplumuz nereye gidiyor.yada insanlar korkuyor çekiniyor artık.arabamıza kimseyi almıyoruz karşı komşumuzla tanışmıyoruz yaralı görsek görmezden geliyoruz şahit yazarlar başımıza kalır diye kavgayı ayırmıyoruz.eskiden dedem yolda kalan arabayı kaçıran tanıdığı tanımadığı herkesi hayrına eve getirir yedirir içirirmiş hatta en güzel yemekler ona yapılır en iyi şekilde ağırlanırmış.şimdi böyle olsa evine tanımadığın birini al hayal iyi olanıda vardır elbet ama kötüler onlarıda kapatıyor .2 gün sonra cesedin bulunur güven kalmamış.Allah sonumuzu hayır eylesin bende öyle bir kaza gördüm eşimle giderken öndeki araç birden yol değiştirdi tam o sırada dolmuşla çarpıştı o anı hiç unutmam arabanın önünden duman çıkıyor sıcak su fışkırıyor insanlar durup uzaktan bile bakmıyorlar direk geçip gidiyorlar biz zaten arkasındaydık eşim hemen indi bana ambulansı aramamı söyledi yemin ederim o kokrkuyla numara aklıma gelmiyor Allah kimseye yaşatmasın.eşim indiğinde öndeki bayan ve erkeğin galiba öldüğünü arkadaki kişinin ise şok geçirdiğini söyledi.yakında polis ekibi varmış hemen bölgeyi boşalttı en işlek caddede duran sayısı 5 parmağı geçmez.Allah kimselere yaşatmasın.buna yardım edilmezdi evet ama görmezden gelmek niye
Son 1O yılda İnsanlar çok kötü Kutuplaştırıldı Kindarlaştırıldı..
insanların kutuplaştırılması ile arabanın çarptığı insan arasındaki bağlantıyı kuramadım .şimdi hemen siyaset açıklamayın
insanların kutuplaştırılması ile arabanın çarptığı insan arasındaki bağlantıyı kuramadım .şimdi hemen siyaset açıklamayın
İnsanları Kutuplaştırırsan Ayırırsan Kindarlaştırırsan Aralarına NİFAK Tohumu Sokarsan..
İnsanlar kendilerinden olmayanlara HER KONU da Yardım Etmez..
AMAN BANANE Der GEÇER.. Bunu Anlamamak zor olmamalı..
Söylediklerine kısmen katılıyorumda bu olayla pek bağdaşmıyor Nerden bilsinler kazazedenin kendi kutubundan olduğunu _?
Söylediklerine kısmen katılıyorumda bu olayla pek bağdaşmıyor Nerden bilsinler kazazedenin kendi kutubundan olduğunu _?
İşte cevapı vermişsiniz Sorunda orada
kim olduğunu bilmediklerinden tanımadıklarından O kişiye bir canlı Olarak değilde yabancı tanımadık biri olarak gördüklerinden yardım etmemişler.. Eğer tanıdıkları yada kendilerinden olduğunu Bilseler idi zaten yardım Ederlerdi..
Bunları genel anlamda yazıyorum Çoğunluk İçin..
Yoksa illaki istisna Yardımseverler insanlarda vardır..
Kutuplaştırmayı "Kendilerinden" sözüne sadece Siyasi Olarak Algılamayın..
Olaya Daha Geniş Din Dil Irk Cinsiyet Tanıdık Tanımadık vs. olarak bakın..
Kazaya uğramış bir insana yardım ederken aklına gelen ilk şey ırkçılık veya farkçılıksa , acaba bu bizdenmidir değilmidir düşüncesiyle yardımı reddediyorsa bu onun kişisel bozukluğudur topluumsal bölünmenin sonucuu değil.
Kaldıki kazalar , afetler insanların görüş gözetmezsizin toplu hareket ederek birleştiği durumlardır
Neyse uzatmıycam demem oki insanların vijdan kavramından uzaklaşmalarını iç siyasette değilde asimilasyonda ara.
Kazaya uğramış bir insana yardım ederken aklına gelen ilk şey ırkçılık veya farkçılıksa , acaba bu bizdenmidir değilmidir düşüncesiyle yardımı reddediyorsa bu onun kişisel bozukluğudur topluumsal bölünmenin sonucuu değil.
Kaldıki kazalar , afetler insanların görüş gözetmezsizin toplu hareket ederek birleştiği durumlardır
Neyse uzatmıycam demem oki insanların vijdan kavramından uzaklaşmalarını iç siyasette değilde asimilasyonda ara.
Vicdan kavramı nasıL kaybolur ?
İnsanları kutuplaştırarak İnsanlara Kindarlığınızı Unutmayın diyerek birbirine düşman Ederek.. Peki İnsanların vicdan kavramı kaybolursa ne olur ?
İnsanlar İnsanlığını Unutur Kendilerinden başkasını düşünmez..
Buda topluma Aynı yukardaki gibi "AMAN BANANE " diyerek yansır..