Gönderen Konu: iş konusunda yardım :(  (Okunma sayısı 6695 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı trinity2912

• Usta Kampanyacı
Ynt: iş konusunda yardım :(
« Yanıtla #20 : 18 Temmuz 2013, 02:03:10 »
Ben de kimya mühendisiyim ilk mezun olduğum yıllarda çok heyecanlıydım ama gerçek hayat geriye sadece kaygıyı bıraktı  :(  ilk işimi torpilim olmadığı için çok zor buldum  asgari ücretten az paraya cumartesi dahil gece gündüz çalıştım zaten kimsenin kolay kolay yapmayacağı bir işe 2,5 yıl dayandım.Aradan 10 yıl geçti ve şuan daha iyi koşullarda çalışıyorum öncekilere göre ama severek çalışmıyorum ve benden aldıklarına kızgınım 2 yaşındaki birtanecik kızımı haftaiçi 30 km uzaktaki kayınvaledime bırakıyorum haftaiçi 2-3 kez yanına gidiyoruz çok zor oluyor ancak çalışmak zorundayım.20 yıllık emeğimin ve ailemin binbir zorlukla beni okutmasının karşılığı daha iyi olmalıydı.Öğrenciyken hayal ettiklerimi şimdi hatırlayınca tebessüm ediyorum.İşsiz çok arkadaşımız da var.Eşim de ilk evlendiğimizde uzun süre işsiz kaldı ve mesleği satınalma olduğu için kendimiz alım-satım yapan bir ufak firma kurduk ama sermaye sorunu olunca büyük balıklar varken yüzemedik battık.Tüm bu yaşadıklarım şuanki işim için şükretmeyi öğretti en azından bir işim var deyip avunuyorum. Kısacası demek istediğim malesef isteklerimizin hepsi birarada olmuyor benim açımdan avuntum çocuğumun isteklerini yapabilmek.Umarım senin şansın daha çok olur  :)

Çevrimdışı glh_n

• Moderator
  • Usta Kampanyacı
  • Blogumdaki kampanyalar sizi beklerrr :D
« Yanıtla #21 : 18 Temmuz 2013, 02:31:46 »
Ben polis olmanı hiç tavsiye etmem gerçekten çok zor bir meslek ve artık eskisi gibi değil maalesef.
En yakın arkadaşımın babası emekli baş komiser ve çocukluk anılarımızı konuştuğumuzda çoğunlukla babasının görevde olduğunu bayramlarda tatillerde falan göremediğini anlatır hep ve ilerde çoluk çocuğa karıştığında onlara çok fazla vakit ayıramayacağını da göz önünde bulundur derim.

Daha yaşın genç kpss ye en azından 1 kez daha sıkı bir şekilde hazırlanmanı öneririm.

Bende seninle aynı kriterlerlerde bir iş hayali peşindeyim 2012 kpssye hazırlandım ilk girişimdi 4. sınıftaydım ve özellikle tarihten alt yapım sıfırdı hatta dersanede ilk 1 ayın sonunda deneme sınavında 30 soruda 7 doğrum 21 boşum çıkardı düşün  ;D vatandaşlığı zaten boş geçerdim türkçe-mat- coğrafya da orta yani oldukça vasat bir başlangıç  :)

Hayatında hiç düzenli bir şekilde ders çalışmayan biri olarak bu defa çalıştım didindim en azından  elimden geleni yapmaya çalıştm hem mezun oldm hem de  çok iyi bir puan değil belki ama 78 aldım.
İşletme mezunuyum bu puanla belki dördüncü atamalarda çok az bi şansım olur oda 2014 haziranda ve işimi şansa bırakmamak için bu sene tekrardan hazırlanmayı düşünüyorum.

Bunları kpssyi gözünde çok fazla büyütme diye anlatıyorum çünkü inan olay sadece odaklanmayla ilgili ve 6-7 ay dişini sıkıp hayatının geri kalanını istediğin çalışma koşullarında geçirebilirsin bak 1 yıl bile demiyorum çünkü benim sıkı bir şekilde hazırlanma sürecim yaklaşık 5 ay gibi bişeydi ki dediğim gibi çok vasat bir başlangıçtı ve bu başlangıçla 78 alabildiysem daha sıkı bi çalışmayla belki bi 85 alıp atanabilirim diye en azından 1 kez daha denicem ben  :)
Bence sende deneyebilirsin  :)
YENİ FACEBOOK SAYFAMI BEĞENİRMİSİNİZ :)
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı adige01

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #22 : 18 Temmuz 2013, 12:25:52 »
Ben polis olmanı hiç tavsiye etmem gerçekten çok zor bir meslek ve artık eskisi gibi değil maalesef.
En yakın arkadaşımın babası emekli baş komiser ve çocukluk anılarımızı konuştuğumuzda çoğunlukla babasının görevde olduğunu bayramlarda tatillerde falan göremediğini anlatır hep ve ilerde çoluk çocuğa karıştığında onlara çok fazla vakit ayıramayacağını da göz önünde bulundur derim.

Daha yaşın genç kpss ye en azından 1 kez daha sıkı bir şekilde hazırlanmanı öneririm.

Bende seninle aynı kriterlerlerde bir iş hayali peşindeyim 2012 kpssye hazırlandım ilk girişimdi 4. sınıftaydım ve özellikle tarihten alt yapım sıfırdı hatta dersanede ilk 1 ayın sonunda deneme sınavında 30 soruda 7 doğrum 21 boşum çıkardı düşün  ;D vatandaşlığı zaten boş geçerdim türkçe-mat- coğrafya da orta yani oldukça vasat bir başlangıç  :)

Hayatında hiç düzenli bir şekilde ders çalışmayan biri olarak bu defa çalıştım didindim en azından  elimden geleni yapmaya çalıştm hem mezun oldm hem de  çok iyi bir puan değil belki ama 78 aldım.
İşletme mezunuyum bu puanla belki dördüncü atamalarda çok az bi şansım olur oda 2014 haziranda ve işimi şansa bırakmamak için bu sene tekrardan hazırlanmayı düşünüyorum.

Bunları kpssyi gözünde çok fazla büyütme diye anlatıyorum çünkü inan olay sadece odaklanmayla ilgili ve 6-7 ay dişini sıkıp hayatının geri kalanını istediğin çalışma koşullarında geçirebilirsin bak 1 yıl bile demiyorum çünkü benim sıkı bir şekilde hazırlanma sürecim yaklaşık 5 ay gibi bişeydi ki dediğim gibi çok vasat bir başlangıçtı ve bu başlangıçla 78 alabildiysem daha sıkı bi çalışmayla belki bi 85 alıp atanabilirim diye en azından 1 kez daha denicem ben  :)
Bence sende deneyebilirsin  :)
gülhancm bende iktisat mezunuyum armağana mı yaradı bu yazdıkların bana mı bilmem :) yeni mezun oldum bende, kpssyi tamamen aklımdan çıkarmıştım ve girmedimde zaten sınava. Kpss hakkında hemen hemen hiçbir fikrim yok buyüzden. Bankacılık diye düşünmüştüm her zaman ama abim bankacı olduğu için kesinlikle tavsiye etmiyor ve özel sektörde çalışanların tamamı kesinlikle kpssye enazndan 1sene otur adamakıllı hazırlan diyor.. Acaba mı derken şu yazdıkların da bana moral oldu sagolasın :)

Arkadaşım B grubundan bu yıl 82puanla gümrük memurluğuna atandı 2800 maaşla başladı işe 24 saat çalışıyor sonra 2gün tatil,belki düzenli saatler olsa daha iyi ama bir bankaya gişeden girdiğin zaman adamların sana verdiği maaş 900tl civarı ve insanüstü çalıştırarak,insan kendine yediremiyor aynı fakülteden mezun olup aradaki yaşam standardını..

Ama ben hazırlanırsam Kpss B grubundan hazırlanırım diye düşünüyorum,sen A'dan mı bu puanı çektin, ilk girişine rağmen gayet iyi bir puan almışsın. İnş. bu sene kazanır ve atanırsın..

Armağan senin için de en hayırlısı olsun,gönlüne göre bir iş bulursun inşallah..
Kalbini ALLAH bilsin,gerisini salla gitsin..

Çevrimdışı glh_n

• Moderator
  • Usta Kampanyacı
  • Blogumdaki kampanyalar sizi beklerrr :D
« Yanıtla #23 : 20 Temmuz 2013, 00:22:34 »
Canım bu hevesini kaybetme çünkü özel sektörde çalışan tanıdıkların gerçekten haklılar :)
Benim az da olsa özel sektör deneyimim oldu ve çok sevdiğim insanlarla oldukça keyifli bir çalışma ortamıydı hatta biraz daha çalışsam memurluktan bile vazgeçebilirdim ( :) ) fakat maalesef bazı nedenlerden dolayı iş yeri kapandı ve tekrar anladım ki benim için en ideal olanı devlet memurluğu :D

Bankacılık lisedeyken gözüme çok güzel bir meslek olarak görünürdü de bankada çalışan tanıdıklarımdan sonra ondan da vazgeçtim :)

Ben kpssye B grubundan hazırlandım ve yine Bden hazırlanıcam şimdilik çok yükseklerde gözüm yok kazanır da yükselmek istersem o zaman tekrar hazırlanabilirim veya yükselme olanağım varsa sınavlarına falan girerim kazanamasam da hiç değilse bi kaybım olmaz mantığıyla bakıyorum açıkcası :)

Gümrük memurluğu alımlarına da başvurmadım ama iyi mi ettim kötü mü ettim bilemedim.
Düz memur olunca rahat sayılırmışta muhafaza memurluğunda falan aynen dediğin şartlarda ve yanlış hatırlamıyorsam bu senenin başındaki alımlarda 1000 muhafaza memuru alındı ve puanları 76-77 gibi bişeye düşmüştü. Bende gece nöbeti ve 3 yılda bir rotasyon olduğu için başvurmaya çekinmiştim maaşları gerçekten güzel ama çoktaa çalışıyorlar hoş nöbet olmasa çok çalışmaya razıyım ben :)

Uzun lafın kısası sana da bu sene mutlaka hazırlanmanı öneriyorum. Özel sektörde yıllarca çalıştıktan sonra anca normal bir maaşa yaklaşabiliyorsun onun yerine yanlızca 6-7 ay dişini sıkıp şansını deneyebilirsin olmazsa zaten özel sektör bi yere kaçmıyo mecburen ordan başlıcaz  :)

İnşallah hepimiz tez zamanda gönlümüzden geçene kavuşuruzz :)

YENİ FACEBOOK SAYFAMI BEĞENİRMİSİNİZ :)

Çevrimdışı lonelycocuq

• Usta Kampanyacı
  • Beşiktaşım Oleyyyy
« Yanıtla #24 : 20 Temmuz 2013, 01:54:19 »
Yazdıklarınızı  okudum da daha üniversiteyi bitirmeden stres bastı wallahi :)

Çevrimdışı balca

• Usta Kampanyacı
  • ömer ali-meltem hazan
    • blogum:=)))
e bunu forumda kutlayalım Armağan :)
« Yanıtla #25 : 31 Ekim 2013, 17:39:35 »
Ben buraya da yazıcam kızsa da kızmasa da :))

Allah izin verirse Armağan artık POMEM öğrencisi :) Karabük bekle en büyük sömürücülerden biri geliyor :))

Umarım herkesin duası tez zamanda kabul olur :)))
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin tıklasanız yeter

Çevrimdışı calculus07

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #26 : 31 Ekim 2013, 17:53:35 »
Ben buraya da yazıcam kızsa da kızmasa da :))

Allah izin verirse Armağan artık POMEM öğrencisi :) Karabük bekle en büyük sömürücülerden biri geliyor :))

Umarım herkesin duası tez zamanda kabul olur :)))
kanka sen var ya sen :D

Çevrimdışı emk87

• Forum Moderatörü
  • Hero Member
  • şansım daim olsun inşallah =) aminnnn
« Yanıtla #27 : 31 Ekim 2013, 18:37:26 »
Hayırlı olsun armağan çok sevindim senin adına

Çevrimdışı mavigül

• Usta Kampanyacı
  • Hayırlısından versin Rabbim...Amin
« Yanıtla #28 : 31 Ekim 2013, 18:56:13 »
neden işkura başvurmadınız kardeşime teklif geldiğinde kardeşim asker olmuştu ve çok güzel bir teklifti...oda polisliği düşünüyor...ikinizin hakkında hayırlısı neyse o olsun inş.

ozcartman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : 31 Ekim 2013, 19:12:30 »
Eskiden yaptığım işin ne olduğunun hiç önemli yok ancak onun üzerinden genel durumu paylaşayım:

- Deli gibi çalışırsın, patron sana verebileceği kadar az vermeye çalışır çünkü bilir ki senin az dediğin paraya - sırf mecbur kaldıkları için - çalışacak insan çoktur dışarda.

-İyi sayılabilecek bir maaş alabilirsen kendini şanslı hissedersin ancak bu defa da sigortan asgariden yatar çok maaş verirken geleceğinden çalar.

-İki kuruş asgari geçim indirimin vardır onu bile vermez. Her çalışandan 50 lira çalar, asgariden sigorta yatırır ordan çalar, hak ettiğin öğle yemeğini en kötüsünden çıkartır ordan çalar, kimi zaman maaşını eksik öder içerde paran kalır ordan çalar; sonra da pişmiş kelle gibi iyi patron edalarıyla 'biz bu şirketi çalışarak bu hale getirdik.' der karşında.

-Hasta olursun geçmiş olsun telefonu yerine, neden rapor aldın işler aksadı fırçası yersin.

-Rapor aldığın günlerin maaşını patron vermeyeceğine göre sgk'dan almak istersin ancak sigortan asgariden yattığı için iki kuruşu bile zor alır susarsın.

-Geçerli bir sebepten dolayı izin almaya kalkarsın. Zamanında mesai saatlerin dışında tek kuruş fazla mesai almadan çalışmışsındır ancak bir saat izin almak için kırk takla atarsın.

-Bi servisin, bi öğle yemeğin vardır her fırsatta onları kaldırmaya, kaldıramıyorlarsa da en aza indirmeye çalışırlar.

-Üstelik tüm bunlara rağmen patron denilen şahıs kendisine çalışanlarının saygı göstermesini bekler ki çok afedersiniz suratına bile tükürülmez kendisinin.

-Kendisi canı istediğinde canının istediği yere gidebildiği için gün içerisinde sizin de bi yerlere gitme ihtiyacınız olduğunu asla bilmez, bilse bile bilmezden gelir.

Bu konularda o kadar doluyum ki arkadaşlar bir dokun bin ah işit durumundayım resmen. Daha da yazarım da susayım en iyisi.

Kölelik düzenine mecburen katlananlara Allah kolaylık ve sabır versin. Kölelik düzenini barındırmayan işverenlere de bol kazançlı, bereketli işler versin İnşallah.