Gönderen Konu: iş konusunda yardım :(  (Okunma sayısı 6705 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı huseyinboz

• Usta Kampanyacı
Ynt: iş konusunda yardım :(
« Yanıtla #10 : 17 Temmuz 2013, 12:20:35 »
Benim işyerinde stajyer bir arkadaş Çin'den saat getirttiğini ve sahibinden-gittigidiyor üzerinden sattığını ayda 1000 lira gibi bir kazanç elde ettiğini söyledi. Elimde daha çok para olsa daha çok para yatırır, farklı ürünlerde alıp satardım, iyi para getiriyor dedi. Gönderen firma da kargo ücretini kendi ödüyormuş. Ama ne kadar güvenilir,bilemem. Benimde bir ara aklıma yatmıştı ama ben satış konusunda çok becerikli değilim, bir ara çorap işine girmiştim,ek gelir olsun diye.Hepsi elimde kaldı, sanırım bi 10 senelik çorap stoğum var :)

Çevrimdışı f_y

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #11 : 17 Temmuz 2013, 15:07:14 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Benim işyerinde stajyer bir arkadaş Çin'den saat getirttiğini ve sahibinden-gittigidiyor üzerinden sattığını ayda 1000 lira gibi bir kazanç elde ettiğini söyledi. Elimde daha çok para olsa daha çok para yatırır, farklı ürünlerde alıp satardım, iyi para getiriyor dedi. Gönderen firma da kargo ücretini kendi ödüyormuş. Ama ne kadar güvenilir,bilemem. Benimde bir ara aklıma yatmıştı ama ben satış konusunda çok becerikli değilim, bir ara çorap işine girmiştim,ek gelir olsun diye.Hepsi elimde kaldı, sanırım bi 10 senelik çorap stoğum var :)

Bu ticaret meselesi şans işi midir, beceri midir bilemedim. Aynı durum bizde de olur. Biri bişeyler satar, çok iyi sattığını söyler. Biz girişince kuruyuverir o dal :) Neler kaldı elimizde öyle, ama uslanmak bilmedik o ayrı  :D

Çevrimdışı Zemote

• Deneyimli Kampanyacı
    • Baskı Bardak
« Yanıtla #12 : 17 Temmuz 2013, 16:07:14 »
çinden bu adresten Alışveriş yapabilirsiniz.. Paypalda kabul ediyorlar..  2 günde geliyor..

ben çok şey aldım..

Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin  kalitesiz ucuz oluyor bir bakıma Kullan at ürünleri :D

Mesela burada 9O TL den satılan Iphone kılıflar sitede 6  TL :D
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2013, 16:09:08 Gönderen: Zemote »
İnstagram E Ticaret baskibardak.tr

Çevrimdışı balca

• Usta Kampanyacı
  • ömer ali-meltem hazan
    • blogum:=)))
« Yanıtla #13 : 17 Temmuz 2013, 20:42:38 »
bu konuyu senınle o kadar çok konuştuk ki... ben bile sayısını unuttum!

bak 26 yaşındayım. Mezun olalı 3 sene oldu. Mezun oldum Polatlı'nın en sacma sapan butık dershanesınde gece yarılarına kadar 500 tl ye etut hocalıgı yaptım. Kazanmadıgım sınav kalmamasına ragmen mulakatlarda elendım...Bunu da bılıyosun.

Sonra baska dershaneye gectım,kar yagdı dershanede bıle kaldım bunu da bılıyosun...Hemde Polatlı'nın kışında ki gözlerinle gördün.

Hıc bısey guzel degıl. Hıc bısey kolay degıl.

Daha sonra sertıfıkalar aldım, yabancı dıl dıye tutturdular dunya puan aldım. Devam ettım bılgı işleme. Sonra bır egıtım fırmasına gectım egıtmen oldum,ne mı oldu merkez fırmann subesını kapattı ve bak işsizim.

kpss ye hazırlanmalarımı hıc sayma bıle Armagan...gecenın körlerınde ylısanstan dönmelerıme hıc gelme...

sen askerden dönen herkesın yasadıgını yasıyosun ama cabuk pes ettın. Toplamda 560 bın İİBFlı iş arıyor ve bu her sene degısıyor. Az sakin olsan belkı de daha cok kolaylasacak hersey. Yıne hazırlan KPSS ye nolacak? Kapanırsın 90 alırsın atanırsın,85 alırsın atanırsın. Ha bak 80 alma 2.atamada da atanamadım.

Bak zor olmazsa ımtıhan olmaz...Zor olacak kı ımtıhan olsun,şukret halıne, yıllarca atanamayan fen bılgısı mezunlarına,fızık kımya mezunlarına bır de dershane kapısını kapatıyorlar kaldırıyor dershane...

Dua edelım...Her zaman bıze kar yagmayacak bence...

Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin tıklasanız yeter

Çevrimdışı 3333iga

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #14 : 17 Temmuz 2013, 22:42:01 »
arkadaşım bankacılık yapma da ne yaparsan yap...stres den genç yaşta ölmek istiyorsan bankacılığı tavsiye ederim..ama ben biraz yaşayayım çoluk çocuga karışayım sonra da dede olup emekli olayım diyorsan başka bir meslek tercih etmelisin..ancak hayat o kadar zor ki ekmek aslanın ağzında falan değil midesinden öte de..ben esnaflık ,muhasebecilik ,kuruyemişcilik ve bankacılık yaptım..3.5 sene bankacılık yaptım simsiyah saçlarım ağardı evim de huzur kalmadı.+ bir de paranın haram helalliği kesin olmadığı için evimin bereketi kalmadı..ama polislik iyidir en azından devlettesin..

Çevrimdışı calculus07

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #15 : 17 Temmuz 2013, 23:31:25 »
@balca kanka çok saol güzel bi yazı yazmşn sürekli konuşuyoruz zaten senle bu konularu

@3333iga hocam siz bir sürü iş yapmşınız esnaflıktan bankacılığa kadar kuruyemşçilik benmde aklıma yatan bir iş zor yanları falan nelerdir

Çevrimdışı ozlemce108

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #16 : 17 Temmuz 2013, 23:53:19 »
iş demeyin bana, evlendim işsizim, çocuğum oldu işsizim, kızım bu yıl okula başlayacak hala işsizim:(
çocuk olunca iş bulmak imkansız gibi, yaşın daha genç, gönlüne göre bir iş bulursun inş. enkısa zamanda.  Ama eline geçen fırsatları sakın kaçırma, ben kaçırdım çok pişmanım:(

Çevrimdışı Zemote

• Deneyimli Kampanyacı
    • Baskı Bardak
« Yanıtla #17 : 18 Temmuz 2013, 00:15:10 »
Moralini Bozmuş gibi Olmayım Ama 
Türkiyemde
TorpiL Cevre varsa ücreti iyi çalışma saatlari iyi masa başı bir iş bulursun..

TorpiL Yoksa Asgari ücretle 900 TL civarı Yoğun bir şekilde Çalışırsın..

Özel Sektörde sabah 5 Akşam 6 İş Aramak hayaL gibi bir şey..

Örnek: Teknosa Medya Market Kipa vs.. gibi büyük Marketlerde 9 Saat Mesai ile çalışıyorlar
Aldıklarıda Elaman Olarak En dusugu 900 En yukseki 1.200 TL Civarı.. çoğuda Üniversite Mezunu..

Artık Satış Elemanlarını bile Tercihen Üniversite Mezunu Diye Arıyorlar.. Gerisini sen Düşün yani..

Esnaflık zor Eskisi gibi değiL Spotajı vergisi Çok Arttı..   Gerçekten Tecrübeli olduğun bir sektör olursa şansını denemekte yarar Var..  Esnafların hiç birinde SosyaL hayat pek iç acıcı değiL bunu unutma..
Önceden GIDA ve Giyim iyiydi Onuda AVM ler ve Büyük Marketler bitirdi..

Esnaflığı Sececeksen Alabiliyorsan bence Bayilik Al..
Sayısal Loto İddaa Filan.. Şimdi yeni Yasada çıkıyor Netten iddayı Kesecekler..
Gerçi bunda bile torpil var adamı olan Alıyor Ama şansını deneyebilirsin.. 
Diğer önerim Telefon İşinede girebilirsin Turkcell Avea Vodafone Bayiliği..
Yada herhangi bir bayilik..  En Azından Bunlar Sermaye İstemez Teminat İster..

Kendimide örnek veriyim 5 Senedir Netcafem vardı gece gündüz çalışıyordum iyide kazanıyordum..
İşte Son Dönem ADSL yaygınlaştı Bilgisayarları gectim Her cepte internet oldu..
Netcafelerde Sigarayı yasakladılar.. Yaş Sınırı geldi.. Kamera Sistemi Vs. geldi..  İşler iyice azaldı Kapatmak zorunda Kaldım.. 2 Senedir filan bende iş arıyorum..
Ama ben boşta durmuyorum
Kendi çapımda Bilgisayar işleriyle Uğraşarak birşeyler yapmaya çalışıyorum..
Kendimide gectim Üniversite mezunu yabancı dili Olan ne cevher çocuklar bile iş bulamıyor...

Yaşın gençken Birşeyler yapmaya Bak..

Anladığım Sen rahat bir iş olsun istiyorsun Ama Tanıdığın yoksa Çook Zor..
Yada büyük bir şansa ihtiyacın var..
İnstagram E Ticaret baskibardak.tr

Çevrimdışı calculus07

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #18 : 18 Temmuz 2013, 00:47:45 »
Moralini Bozmuş gibi Olmayım Ama 
Türkiyemde
TorpiL Cevre varsa ücreti iyi çalışma saatlari iyi masa başı bir iş bulursun..

TorpiL Yoksa Asgari ücretle 900 TL civarı Yoğun bir şekilde Çalışırsın..

Özel Sektörde sabah 5 Akşam 6 İş Aramak hayaL gibi bir şey..

Örnek: Teknosa Medya Market Kipa vs.. gibi büyük Marketlerde 9 Saat Mesai ile çalışıyorlar
Aldıklarıda Elaman Olarak En dusugu 900 En yukseki 1.200 TL Civarı.. çoğuda Üniversite Mezunu..

Artık Satış Elemanlarını bile Tercihen Üniversite Mezunu Diye Arıyorlar.. Gerisini sen Düşün yani..

Esnaflık zor Eskisi gibi değiL Spotajı vergisi Çok Arttı..   Gerçekten Tecrübeli olduğun bir sektör olursa şansını denemekte yarar Var..  Esnafların hiç birinde SosyaL hayat pek iç acıcı değiL bunu unutma..
Önceden GIDA ve Giyim iyiydi Onuda AVM ler ve Büyük Marketler bitirdi..

Esnaflığı Sececeksen Alabiliyorsan bence Bayilik Al..
Sayısal Loto İddaa Filan.. Şimdi yeni Yasada çıkıyor Netten iddayı Kesecekler..
Gerçi bunda bile torpil var adamı olan Alıyor Ama şansını deneyebilirsin.. 
Diğer önerim Telefon İşinede girebilirsin Turkcell Avea Vodafone Bayiliği..
Yada herhangi bir bayilik..  En Azından Bunlar Sermaye İstemez Teminat İster..

Kendimide örnek veriyim 5 Senedir Netcafem vardı gece gündüz çalışıyordum iyide kazanıyordum..
İşte Son Dönem ADSL yaygınlaştı Bilgisayarları gectim Her cepte internet oldu..
Netcafelerde Sigarayı yasakladılar.. Yaş Sınırı geldi.. Kamera Sistemi Vs. geldi..  İşler iyice azaldı Kapatmak zorunda Kaldım.. 2 Senedir filan bende iş arıyorum..
Ama ben boşta durmuyorum
Kendi çapımda Bilgisayar işleriyle Uğraşarak birşeyler yapmaya çalışıyorum..
Kendimide gectim Üniversite mezunu yabancı dili Olan ne cevher çocuklar bile iş bulamıyor...

Yaşın gençken Birşeyler yapmaya Bak..

Anladığım Sen rahat bir iş olsun istiyorsun Ama Tanıdığın yoksa Çook Zor..
Yada büyük bir şansa ihtiyacın var..
çok güzel yazmışın dostum teşekkür eederim.
valla bizim bi tanıdık vardı adamlar 120 bin tl ye iddaa bayi devrediyolar işlleri bu onlar bile diyorki artık biz bile alamıyoruz tamamen torpil olmuş diyolar valla
ne yapacam bilmiyorum sen tam beni anlamışın benim istediğim sabah 8 adkşam 5-6 6 hafta sonu tatil bir iş ama torpilsiz zor dediğin gibi

Çevrimdışı f_y

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #19 : 18 Temmuz 2013, 01:55:08 »
bu konuyu senınle o kadar çok konuştuk ki... ben bile sayısını unuttum!

bak 26 yaşındayım. Mezun olalı 3 sene oldu. Mezun oldum Polatlı'nın en sacma sapan butık dershanesınde gece yarılarına kadar 500 tl ye etut hocalıgı yaptım. Kazanmadıgım sınav kalmamasına ragmen mulakatlarda elendım...Bunu da bılıyosun.

Sonra baska dershaneye gectım,kar yagdı dershanede bıle kaldım bunu da bılıyosun...Hemde Polatlı'nın kışında ki gözlerinle gördün.

Hıc bısey guzel degıl. Hıc bısey kolay degıl.

Daha sonra sertıfıkalar aldım, yabancı dıl dıye tutturdular dunya puan aldım. Devam ettım bılgı işleme. Sonra bır egıtım fırmasına gectım egıtmen oldum,ne mı oldu merkez fırmann subesını kapattı ve bak işsizim.

kpss ye hazırlanmalarımı hıc sayma bıle Armagan...gecenın körlerınde ylısanstan dönmelerıme hıc gelme...

sen askerden dönen herkesın yasadıgını yasıyosun ama cabuk pes ettın. Toplamda 560 bın İİBFlı iş arıyor ve bu her sene degısıyor. Az sakin olsan belkı de daha cok kolaylasacak hersey. Yıne hazırlan KPSS ye nolacak? Kapanırsın 90 alırsın atanırsın,85 alırsın atanırsın. Ha bak 80 alma 2.atamada da atanamadım.

Bak zor olmazsa ımtıhan olmaz...Zor olacak kı ımtıhan olsun,şukret halıne, yıllarca atanamayan fen bılgısı mezunlarına,fızık kımya mezunlarına bır de dershane kapısını kapatıyorlar kaldırıyor dershane...

Dua edelım...Her zaman bıze kar yagmayacak bence...

Çok güzel yazmışsınız. Hatta şu an dersaneler de kapanacağı için pek çok insan işsiz kalacak. Onun için mebin alacağı öğretmen sayısını arttırması için seslerini duyurmaya çalışıyorlar.
 #LiseMatematik3000Kadroİstiyor
edebiyatın da var, bilişimcilerin de var. her bir branşın 20 bin mezunu var en az işsiz. 80 üstü puanlarla hepsi senelerdir dersanede günde 8-10 saat derse girip sigortasız asgari ücret kadar bile para vermiyor. 10-15 sene sonra alıyorsun, ama gençlik bitmiş, o saatten sonra günde 10 saat dersi kim anlatabilecek? iibf de aynı şekilde.kuş kadar kadro, bi dünya mezun...emeklere yazık, yıllara yazık, gençliğe yazık...
zor yani.ALlah herkesin yardımcısı olsun. Bu öğretmen kardeşlere de destek olursanız sevinirim.
Allah herkesin işini rast getirsin.