Bugün biraz önce çalan zil sesi üzerine kardeşim kapıyı açmış. Normalde apartmanımızın sokak kapısı kapalıdır ancak zile basıp ismini kim olduğunu söyeleyenler girer. Bu tür durumlarla karşılaşmamak için apartmanca çok dikkat ederiz. Ancak bugün sokak kapısı kendiliğinden açık kalmış. Bizim kapı zili çalınca kardeşim kapı deliğinden bir bayan görünce açmış. Gelen bayan ilk önce evde tek olup olmadığını evde kaç kişi yaşandığını onların yaşını sormuş kardeşim hala şüphelenmemiş çünkü gelen bayan çok nazik ve fısıltı gibi bir ses tonu ile konuşuyormuş. Bilgileri öğrenince kendisinin Dr. Özlem Hanımın tanıtımını yaptığını söylemiş bu Dr. sağlık ve zayıflama uzmanı imiş. Eğer isterseniz kendisi birazdan bayan asistanı ile gelip size bir konuşma yapacak sonra sizler ılık bir su içeceksiniz demiş. O anda kardeşim durumu fark etmiş ve ilgilenmiyoruz diye hızlıca kapıyı kapatmış. Büyük ihtimal hırsızlık için gelinmişti ve evde birden çok kişi olduğu için ılık su içme yöntemini denediler belki de kardeşim tek olsaydı direk içeri gireceklerdi. Bunun üzerine ben İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bildirim yaptım kardeşim hem evde tek olmaması hem de olayın farkına varması sayesinde kurtuldu. Ama kardeşim gibi şanslı olmayanlar olabilir lütfen kapınıza gelen tanımadığınızkişilere dikkat edin ve bu tür bir durumla karşılaşırsanız mağdur olmasanız da ihbar da bulunun ki Polis bu durumu engelleyebilsin. Biz İstanbul Anadolu yakası Kadıköydeyiz. İzmir de yaşayan bir arkadaşımın şahit olduğu olay ise daha ilginç orada kapının altına su döküyorlarmış ve o anda bu su nerden geliyor diye kapıyı açan kişini sütüne 3-5 kişi çullanıp eve giriyorlarmış. Bugünlerde biraz dikkatli olmak gerek.
bize de süerkli internet şirketinden geliyorlar azarladım gelmeyin artık rahatsız eddiyorsunuz diyee
bizim apartman da 1 ay da 3 eve hırsız girdi... evden çalacakları değil de kızlarıma zarar verecekleri düşüncesi ve hırsızla karşı karşıya gelme düşüncesi beni ürkütüyor... tüm önlemleri alıyoruz elimizden geldiğince..
kapı çaldığında kilit takılıyken yarım halde açarım hep ve dürbünden bakmadan açmam...
allah akıl fikir versin böylelerine, kurdukları tuzakta kendileri boğulsun...

size de çok geçmiş olsun...
Konya da şu ara abartı.Geçen eşimi bırakırken arabama daldı bi tanesi bizi şuraya bırakıcaksın diye.Zorda olsa hallettim durumu..Geçen gecedee apartmandan çıkan arkdaşımın önünü kesip para istemişler. Çıkar çıkmaz.Bu dedğim olayın birş karakola 30 mt mesafede siz düşünün..
Baştan aşağı memleketin çivisi çıktı
Çok teşekkürler. Sizde apartamana alarm ya da kamaera sistemi kurdurun hiç değilse kendi oturduğunuz daireye. Bazen sahte kamera bile vazgeçirici olabiliyor.
bizim apartman da 1 ay da 3 eve hırsız girdi... evden çalacakları değil de kızlarıma zarar verecekleri düşüncesi ve hırsızla karşı karşıya gelme düşüncesi beni ürkütüyor... tüm önlemleri alıyoruz elimizden geldiğince..
kapı çaldığında kilit takılıyken yarım halde açarım hep ve dürbünden bakmadan açmam...
allah akıl fikir versin böylelerine, kurdukları tuzakta kendileri boğulsun... 
size de çok geçmiş olsun...
Çok geçmiş olsun Allah korusun başıma gese ne yapsam bilemezdim. Arabalarda kapıları devamlı kilitli tutmaya dikkat etmek gerek ama sokakta bile önünü kesip para isteniyorsa çok zor birde karakola bu kadar yakınken eşinize ve kendinize ufak bir biber gazı önlem amaçlı alıp arabada ve çantada taşımak faydalı olabilir.
Konya da şu ara abartı.Geçen eşimi bırakırken arabama daldı bi tanesi bizi şuraya bırakıcaksın diye.Zorda olsa hallettim durumu..Geçen gecedee apartmandan çıkan arkdaşımın önünü kesip para istemişler. Çıkar çıkmaz.Bu dedğim olayın birş karakola 30 mt mesafede siz düşünün..
bizim evede hırsız girdi 3 ay oluyodur bizi takip ettiler demekki.allah korusun bi karşılaşsaydık bıçağı saplatırlardı valla.tanımadığınız kişilere kapıyı açmayın açmadan konuşun..