"Makrom yapı geleceğinizi karartır." Sloganım bu
Aşağıdaki yazı bir siteden alıntıdır. Sayin dostum, bundan 2,5 yil önce Makrom yapinin Myesgarden projesinden daire almak icin insaat sirketine gittim. Giderken de kredi kartimi yanımda götürdüm, götürmez olaydım. Bana örnek daireyi gezdirdiler göz kamaştırıcıydı. 1000 TL lik kaparo bedelini kredi kartımdan cektiler ve satış sözlesmesini imzaladim. Esenyurtta 143 m2 3+1 bir daire 36 ay sonra teslim. 103500 TL. Üstelik o sırada sahibinden.com ile yapilan bir işbirliği var, sahibinden.com uzerinden alirsan 10.000TL indirim var. Kisaca bana 93.500 TL ye geliyor. Üstelik projede havuzundan tut basket sahasina kadar ne ararsan var.
Neyse, ben eve gelince söyle daha detayli bir inceleme yapiyim dedim. Meger bu Myesgarden projesi Makrom Yapinin henüz ikinci konut projesiymiş. Üstelik ilk konut projesi olan Makrom City yapim aşamasındaymış ve henüz teslim edilmemiş. Bunu öğrenince içime bir sıkıntı düştü. Acaba dedim, satış sözleşmesini iptal mi etsem.
İki-üç gün tereddüt yaşadıktan sonra firmayı aradim. Bana telefonda bu firmanin sektörün köklü firmalarından olduğunu daha önce IS-BA insaat adi altında binlerce konut ürettiklerini Makrom Yapinin sadece daha çağdaş bir isim değişikliği olduğunu söyledi. İstersem sözlesmeyi iptal edebileceklerini ama 1000 TL lik ödediğim kaparo bedelinin geri verilmeyeceğini söyledi. Üstelik lansmana özel sadece 40 konut ayirdiklarini, bu konutlarin tükendiğini ve kalan konutların zamli fiyattan satılacağını, pazartesi günü benim sectiğim daireme 15.000 TL zam geleceğini söylediler.
Bunun üzerine pazartesi günü Esenyurttaki satiş ofisine gittim. Hakikaten tüm fiyat listeleri değişmişti. Benim aldığım konutun fiyatı da 128.000 TL olmuştu. Oradaki satış elemanı bana istersem direkt şirket patronu ile görüşebileceğimi ve kafamdaki sorulari ona sorabileceğimi söyleyerek güven verdi. Ayrica konutlara yabanci talebinin olduğunu sadece o gün üç tane Arab'a yeni fiyatlar üzerinden daire sattığını söyledi. Bazi müşterilerinin benden 10 kat şüpheci olduğunu ruhsatından tut, konulacak malmezelerin markasina kadar incelediklerini, onlarin bile ikna olduklarindan bahsetti. Ben de ikna oldum ve konutuma gelen zam firsatını kacirmamak için o gün mevduattaki paramin vadesini bozup 50.000 TL yi firma hesabina aktardim ve kalanini da senet yaptim.
Sonucta durum şu, Maket üzerinden satın aldığım evin inşaatina 2,5 senedir BAŞLANMADI bile. Üstelik Makrom yapı ilk projesi olan Makrom City de tamamlamadi. Bu süre zarfında 2-3 yeni proje lansmani daha yapti. Bu projelerin birinde reklam filminde Petek Dinçöz oynadi. 6 ay sonra firmanin taahhüt ettiğisüre doluyor ve ben 6 ay sonra ne yapacağımı bile bilmiyorum.
Keşke sizin ki kadar akıllı olabilseydim ve “ne yapmayalım “ diye bu forumdaki akıllı üstatlarima danıssaydım.
Keşke maketlere kanarak, gözümle görmediğim bir konut için ödeme yapmasaydım.
Keşke o 1000 TL lik kaparo bedelinin yanmasını boşverebilseydim.
Keşke konutuza 15.000 TL lik zam geldi v.s. gibi boş laflara kanmasaydım.
Keşke mevduattaki paramın her ay tıkır tıkır gelen faizini az bulup hor görerek, parami mevduattan çekip batirmasaydim.
Şimdi çok pişmanım…
Başınızı ağrıttıysam özür dilerim. Şeytan detaylarda gizlidir hesabi, yaşadığım acı ve kötü tecrübeyi detayi ile paylaşmak istedim.
Saygılar…