Gönderen Konu: Sigaraya zam !! Yeni Fiyatlar..  (Okunma sayısı 7972 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Smile

• Usta Kampanyacı
Ynt: Sigaraya zam !! Yeni Fiyatlar..
« Yanıtla #10 : 02 Ocak 2013, 13:14:28 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Bu zamlar sigara kaçakçılarının işine geliyor.
Benim sigara içen tanıdıklarımın % 80 i kaçak sigara içiyor.
Ara sokaklarda köşe başlarında tütüncü dükkanları var.Tabelaları bile var ya.Tütüncü yazıyor tabelada.Tezgah altında kaçak sigara satıyorlar.Hiçbir yaptırım yok.
Hindistan, Bangladeş gibiyiz valla.
Bu arada sadece sigara değil herşeye zam geldi.Konut satışlarından alınan % 1 lik vergi % 18 e çıktı.300 yüz bin tl ye alınan daireden 3 bin tl vergi alınırken şimdi 54000 tl vergi alınacak.

İyi iyi memleket iyiye gidiyor. :)
1 gecede evin değeri arttı :D

Çevrimdışı biolog

• Usta Kampanyacı
  • Bağımsız Üye
    • lonesome cowboy
« Yanıtla #11 : 02 Ocak 2013, 13:20:38 »
Ara sokaklarda köşe başlarında tütüncü dükkanları var.Tabelaları bile var ya.Tütüncü yazıyor tabelada.Tezgah altında kaçak sigara satıyorlar.Hiçbir yaptırım yok.
Bu arada sadece sigara değil herşeye zam geldi.Konut satışlarından alınan % 1 lik vergi % 18 e çıktı.300 yüz bin tl ye alınan daireden 3 bin tl vergi alınırken şimdi 54000 tl vergi alınacak.

bu noktada düşündüğüm birkaç şey var şu an.
1-yarışmadan kazandığım 16000 liranın vergi kesintisi şimdi daha mı fazla olacak?
2-bomontiye de zam geldi mi?
3-milli piyango yılbaşı çekilişinde son iki rakamdan çeyrek bilete kazandığım 80/4=20 liranın bir rakamı vergi olarak kesilir mi, 10 liram garanti mi?
4-cumhurbaşganımız instagramı kullanmaya başladı diye ondan da vergi almaya başlarlar mı?
5-babam böyle şarkıları nereden öğrendi?

saygılar.

Zengin vergisi çıktı haberin yok sanırım.O 16 000 tl yi sana yedirtmezlerrrrr. :)

1 gecede evin değeri arttı :D

Artmadı düştü.Sen evi satmak için % 18 indirim yapcaksın ki alıcı bulunsun.
% 18 senin cebine değil devletin cebine inecek.300 000 tl lik eve 354 000 tl kimse vermez.
Kargoyu ödersen ben veririm belki ama kuzeyin nemli havası bana yaramıyor.Vazgeçtim :)
Beş dakikada değişir bütün işler.

Çevrimdışı klewx

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #12 : 02 Ocak 2013, 14:49:46 »
zam hiç satmayan carrefour daki prestij yılbaşı sepetleriyle verilen 5 adet lm light box
sigarasını bile kapışılır vaziyete soktu dün gece itibariyle,bende sigara içmeyenlerdenim
sigara içenler tütün kokuyor mecbur kalmadıkça sigara içenlere sokulmamak en iyisi,
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2013, 14:58:34 Gönderen: klewx »
bir aptala verilecek en güzel cevap susmaktır,

Çevrimdışı mehpare01

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #13 : 02 Ocak 2013, 15:07:52 »
günde 1 paket sigara için birisi olarak gelde içme sinirden diyorum >:(
olduğu kadar olmadığı kader..

Çevrimdışı erteb

• Global Moderator
  • Usta Kampanyacı
« Yanıtla #14 : 02 Ocak 2013, 15:13:42 »
Bu fiyatlar doğru değil arkadaşlar. Ben içmiyorum ama eşim BAT ta çalışıyor. Arayıp sordum, halen eski fiyatlardan satıyorlar. Bazı bakkallar zam getirmiş kafalarınca. Tekel ürünleri, Viceroy, Kent bunlar için zamlı fiyat ödemeyin. Malboro zamlı satıyor bugün. 

Bu zamlar gerçekten kaçakçıların ekmeğine yağ sürüyor, insanların sağlığı daha çok tehlikeye atılıyor. Sigaraya yönelik politika zam değil, bilinçlendirmeyle devam etmeli.
Denenmiş yemek tarifleri: Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı halehan

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #15 : 02 Ocak 2013, 15:16:35 »
yaa harbiden çok kötü oldu şimdi.sabah haberi okudum.içmicem bir daha dedim.şimdi sinirden miğdem ağrıyor.öff anasını satiimmm bi lüksümüz bu vardı.onunda içine ettiler.gerçi sağlığımız açısından iyi oldu amma.gelgelelim nasıl dayanıcaz
kısmet te varsa gelir YEMEN den,kısmet te yoksa ne gelir elden.

Çevrimdışı actilki

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #16 : 02 Ocak 2013, 15:20:10 »
ne istiyorlar bu aktif içicileren..
içmek isteyen içer istemeyen içmez ..

ben aktif bir içiciyim ama bugune kadarda hiç kimseyi sigara içmeye yöneltmedim. niye sigara içmiyorsun diyede karış mıyorum ..

bana niye karışıyorsunuz ...
bir can sıkıntımız vardı oda artık pahalı...

aslında ben bırakmak istemiyorum açıkcası azalsam yeter onu başarsam hiç bir problem yok..

Çevrimdışı gizemlitosbaga

• Moderator
  • Hero Member
  • ...Şans cesurdan yanadır...
« Yanıtla #17 : 02 Ocak 2013, 15:25:59 »
Bu fiyatlar doğru değil arkadaşlar. Ben içmiyorum ama eşim BAT ta çalışıyor. Arayıp sordum, halen eski fiyatlardan satıyorlar. Bazı bakkallar zam getirmiş kafalarınca. Tekel ürünleri, Viceroy, Kent bunlar için zamlı fiyat ödemeyin. Malboro zamlı satıyor bugün. 

Bu zamlar gerçekten kaçakçıların ekmeğine yağ sürüyor, insanların sağlığı daha çok tehlikeye atılıyor. Sigaraya yönelik politika zam değil, bilinçlendirmeyle devam etmeli.

ben bu sabah normal fiyata aldım. henüz herhangi bir liste belirlendiğini duymadım açıkçası ama işgüzar bakkal ve bayiiler elbette ki ya saklayacaklar ya da zamlı vermeye çalışacaklardır bugünlerde. Eninde sonunda o zam uygulanacak elbette ama buna kimse halk sağlığını koruma amaçlı filan demesin, yıldırma politikasıyla olmaz bu işler. neyse siyasete girmeyeyim forum bunun yeri değil :) kimse içmesin ben de bırakayım iyi olur elbette ama bu kişilerin tercihi sonuçta.
...İster kum tanesi olsun ister kaya, ikisi de aynı şekilde batar suya (OldBoy)...

Çevrimdışı diazem

• Global Moderator
  • Hero Member
« Yanıtla #18 : 02 Ocak 2013, 15:44:44 »
Sigaraya gelen zam neysede her şeye gelen ZAM üstüne ZAM bizi iyice telef edicek artık.. Ev alıcaklara kolay gelsin özellikle...
Kuzu büyüsün görürsünüz siz...

Çevrimdışı devrim1986

• Usta Kampanyacı
  • P.S. ✿ I Love You..✿
« Yanıtla #19 : 02 Ocak 2013, 15:49:36 »
Kesinlikle bilgi doğru..Aynı bilgiler bana da ulaştı..Şuan ise sigara topluyor birçok firma yada marketler zinciri..Stok üzerinden kar payı elde etmek için..Bayiiler dört köşe olacaktır yakın zamanda..Kaçak sigaraya da büyük ikramiye olacak bu gelecek olan zamlarda... :)

Dünyalar kadar değil aşklarım kadarsın...