arkadaslar cuma gunu halsizlik ates titreme vs.gibi belirtilerle hastalandim velhasil cumartesi sabahi acile gittik.bademcik iltihabi olmusum igne yaptilar ilac yazdilar.bu kadar basit bi hastalikta bile sanki dunyam karardi.yataktan kalkamiyorum basim donuyor gibi bir his.ne hastalar var bunumu takiyorsun kafana diye kizanlar olabilir belkiama inanin en.basit hastaliklarda bile hayati zindan ediyorum kendime.2 sene anksiyete bozuklugu panik atak tedavisi gordum.bu lanet hastaliga bagliyorum ve psikilojik oldugunuda biliyorum ama elimden bisey gelmiyor.varmi aranzda bu sorunlari yasayan tekrar psikiyatriste git demeyin ilac kullanmak istemiyorum cunku sadece bedenen rahatsizliklarimda otaya cikiyor bu durum.yani basit bi hastaligi bunyem cok agir bi hastalik gibi algilayip ona gore davraniyor diyebilirim.
cok uzun yazdim biliyorum ama yardimlariniza ihtiyacim var.okuyanlarada cok tesekkur ederim.benim gibi olan varsa eger tavsiyelerinize ihtiyacim var..
canım geçmiş olsun öncelikle. bende ağır bir ameliyat geçirdim. doğuştan küçük olan sol böbreğim 20 li yaşlarıma gelince tamamen işlevini kaybetmişti 6 saatlik bir ameliyat geçirdim. o günden sonra hep hastane korkusu ve anestezi korkusu oldu. panik atak başladı. yalancı kalp krizleri. her seferinde gelen ambulanslar. bu olaylar toplam 2-3 ay sürdü. bende 2 aylık bir ilaç tedavisi ve terapi sonucunda çok şükür düzeldim.... seni anlayabiliyorum, en küçük bir hastalıkta ölüm korkusu başlıyor kendii hastaneye atmak istiyorsun...
bunu nasıl yendim..
dedimki, ne kadar hasta olsamda doktorlar bana 3 aylık ömrün kalmış bile diyecek olsa, rabbimin bana çizdiği bir kader var bir ömür var. bunu ne bir gün sonraya alabilirim ne de 1 gün önceye. o yüzden ne olursa olsun hastalığını kafana takma.. anı yaşa her zaman dedim......
bende birde ülseratif kolit vardı barsaklarımın %40 ı tutulmuştu. hatta dr un biri çıkıp en fazla 5 sene yaşarsın demişti ama o 5 sene doldu

en sonki kontrolümde doktor şok geçirdi. 5 senelik hastalığım beni terk etmişti, kolonoskopi yapıldı barsaklarım tertemizdi

kızlarımda bana terapi gibi geldi tabiki, onlarla zaman nasıl geçiyor anlamıyorum bile..... kendini oyalanacağın başka şeylere ver.
kendini yaradana teslim et ve de ki rabbim herşeyin iyisini bilir, hiç birşeyim yok kısa zaman içinde hepsi geçecek, haftaya bu zamanlar tüm hastalıklarım bitecek bomba gibi olacağım
geçmiş olsun canım acil şifalar dilerim
çok geçmiş olsun arkadaşım. Allah dermansız dert vermesin. bilerek yapıyor olamassın herkesin bünyesinin hastalığa tepkisi değişir. senin bünyende böyle demekki. psikolojik olarak veya çaresiz olarak görme üstesinden gelebilirim güçlüyüm iyileşeceğim diye yaklaşınca atlatırsın inşallah. bide başka birşeyler yapmaya çalış bu süreçte çok düşünme tekrar geçmiş olsun .
Hayatta herşeyin çaresi vardır da ölümün yok. Bunu yaşamış biri olarak tek dua edin derim. Bir de çok stresliyseniz ya da gerginseniz kekik çayı öneririm. Spikerlerin ve siyasetçilerin en büyük dostu. Kekiği demleyin içinde bir dilim limon ve karanfil atın, birebir. Ben demlik demlik içerim. Geçmiş olsun
çok teşekkür ederim arkadaşlar.aslında hiç böyle biri değildim aksine hastalıkta neymiş der geçerdim taa ki doğumdan sonra panik atağa yakalanıncaya kadar..
Allah tüm hastalara acil şifalar versin.herşeyin başı sağlık gerçekten..
geçen gün bir arkadaşım panik atağı günde sadece 2 duble rakı veya şarap ile yendiğini söyledi üstelik doktor tavsiyesiyleymiş, tabi ki tercih sizin
Canım benim işin tıbbi boyutu nedir bilmiyorum ama boşluğa düştüğünde dua okumayı dene Ayetel kürsi,felak,nas okumayı dene sonuçta ortada çok büyük bir hastalık olmadığı halde vesveseye kapılıyor ve hüzün yaşıyosun.Bu duaları okuduğumda bana iyi gelir ve rahatlarım.zihnini olumsuz düşüncelerin kirletmesine izin verme daha kötüsüde olabilirdi diyip şükret inşallah.
insanın bu duygular elinde değil ama ne bileyim rahatlamak için biryerlerden minik bir işaret bekle.
çok basit bir örnek vereyim
pazar günü dawn sendromlu oğlyum rahatsızlandı basit bir üst solunum yolu hastalığı imiş.
ama karnına dokundurmadığı için biz farklı bir genetik rahatsızlığıda var o sandık ve ben doktora götürene kadar kurdum da kurdum.
ağladım dualar ettim''Allahım dilindeki düğümü çözde yavrumun derdi nedir anlayım''
neyse muaynemizi olduk
dr bana çocuk iyi ama senin bugün neyin var dedi.her zaman gittiğimiz doktor başladım ağlamaya hocam diğer rahatsızlığını tetikledi sandık vs vs......sonra eve geldim.dünyam başıma yıkılmış gibiyim
tv izliyorum
adı aklıma gelmiyor bir hoca sohbet veriyor dünyada çekilen sıkıntıların nedenleri ile ilğili
dinledim dinledim dinledim ve o konudan kendime dersler çıkardım rahatladım
bu tarz şeylerde insana iyi geliyor inşallah en kısa zmanda korkularından kurtulursun.
rabbim dermensız dert vermesin
Hepinizden Allah razı olsun..Allah tüm hastalara şifa versin inşallah.