Gönderen Konu: T.C. Kimlik numaranızla dolandırıcılık yapıyorlar  (Okunma sayısı 3721 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı biolog

• Usta Kampanyacı
  • Bağımsız Üye
    • lonesome cowboy
İnternet üzerinden alışveriş yaparken TC kimlik numaralarını dolandırıcılara kaptıran vatandaşlar, yakalarını mahkemelerden bir türlü kurtaramıyor.

'Sürekli polis kapımı çalacak mı?' korkusu yaşayan vatandaşlar, devletten yeni TC kimlik numarası istiyor.
AYNI KİŞİYE SÜREKLİ TC KİMLİK NO ÜZERİNDEN DAVA AÇILIYOR

Kimlik numarası mağdurlarından 26 yaşındaki Muhammed Fatih Bıçakcı, dolandırıcıların  internet sitesinde kendi adına üyelikler açarak vatandaşları tuzağa düşürdüğünü aktarıyor. Yüzbinlerce kullanıcısı olan bir internet sitesinin aynı TC numarası ile birden fazla üyeliği kabul etmesine anlam veremeyen Bıçakçı, dolandırıcıların yöntemini şu şekilde anlatıyor:

"Dolandırıcılar, başkasının TC numarasıyla üye olup piyasanın çok altında ürün ilanları veriyor. Dolandırıcı, internet sitesindeki telefon numarasından kendisine ulaşan müşteriden kaparo yatırmasını istiyor. Dolandırıcı, elinde bulundurduğu TC numarasını ve kendi üzerine kayıtlı olmayan bir telefon numarasını vererek ürünün ücretini veya kapora yatırmasını istiyor. Müşteri de TC numarası ve telefon numarasına güvenerek parayı yatırıyor. Ancak dolandırıcı 'parayı çeker çekmez ' telefonunu da bir daha açmamak üzere kapatıp kayıplara karışıyor. Dolandırıldığını anlayan vatandaş da para yatırdığı TC numarası sahibine dava açıyor. Kabakta benim başıma patlıyor." diyor.

TC NUMARAMA DAVA AÇACAĞIM
Sahtekarların kendi TC numarasıyla kaç kişiyi daha dolandırdığını bilmeyen mağdur genç, hakkında her an yeni bir dava açılacağı endişesiyle yaşıyor. TC numarasıyla dolandırıcılık yapmanın bu kadar basit olmasına anlam veremeyen Bıçakcı, yeni bir kimlik numarası verilmesini talep ediyor: "Artık TC kimlik numarama güvenim kalmadı. Her an polis kapıma gelip beni götürecek korkusuyla yaşıyorum. TC numarama dava açıp devletten yeni bir TC kimlik numarası isteyeceğim."
Benzer bir şekilde dolandırılan vatandaşlardan biri de İzmirli Murat Boztoprak (35). Hakkında bir çok dava bulunan Boztoprak da TC kimlik numarasının kötü insanların eline geçtiğini ve devletin kendisine yeni bir TC numarası vermesi gerektiğini vurguluyor.
AVUKAT OKAN: "ELİMDE BİR TC NUMARASI OLSA İSTEDİĞİM KİŞİYİ SUÇLU GÖSTEREBİLİRİM"
Boztoprak'ın avukatı Hakan Okan ise TC numarasının hiçbir özel ve mahremiyeti yokken bu numara üzerinden kişileri dolandırıcılıkla suçlamanın çok ilkel olduğunu vurguluyor. Okan, "Elimde bir TC Kimlik numarası olsa istediğim kişiyi suçlu gibi gösterebilirim. Çünkü sistem buna çok müsait. Mahkemeler de bu davalarda üzerine düşeni yapmıyor. Müvekkiline 5 yıl hapis ve 5 bin TL para cezası veren Ağır Ceza Mahkemesi, delilleri araştırmadan, toplamadan 3 ayda davayı bitiren kararı verdi. Halbuki müvekkilimin söz konusu tarihlerde nerede olduğunu araştırması gerekiyordu." dedi.
(CİHAN) 
Beş dakikada değişir bütün işler.

Çevrimdışı OzleminO

• Usta Kampanyacı
Ynt: T.C. Kimlik numaranızla dolandırıcılık yapıyorlar
« Yanıtla #1 : 21 Kasım 2012, 16:59:55 »
allah yardımcıları olsun
✿✿✿(◠‿◠)✿✿✿

Çevrimdışı elesta

• Acemi Kampanyacı
  • **
« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2012, 17:45:20 »
tc numarası ile hiçbirşey yapılamaz. gizli bir numara değildir. yukarda verilen olay örneğinde tc kimlik numarası var diye güvenmiş falan filan. tam bir saçmalık. ya da o güvenen kişi tam bir saf. 

Çevrimdışı efem-35

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2012, 02:30:49 »
bütün alışveriş siteleri tc kimlik nosunu istiyor o yetmiyor kargocu tc kimlik no istiyor burda vatandaşın suçu ne?

Çevrimdışı fatosmurat

• Usta Kampanyacı
  • duble anne :)
« Yanıtla #4 : 22 Kasım 2012, 02:39:40 »
kargocu benim tc yi ezbere biliyor mesela.sonra form doldurduk money kart alirken falan.nerelere vermiyoruz ki. cok sinir bozucu.ins.basimiza bisey gelmez diye dua ederiz ancak bu ülkede. :/
"Ben O'na ne yaptım?" sorusuna yanıt arama.
Muhtemelen iyilik yapmışsındır...

Çevrimdışı Ayşe Vergen

• Yeni Kampanyacı
  • *
« Yanıtla #5 : 22 Kasım 2012, 18:05:10 »
bunun tc kimlik no ile ilgisi yok, bu kadar saftirik olunursa yolda yürürken cebinden paranı da alırlar anlamazsın :)