Gönderen Konu: Başkasının telefon hatlarını kullananların hatları üzerine almaları için fırsat  (Okunma sayısı 2026 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı simonbolivar

• Forum Moderatörü
  • Usta Kampanyacı
Başkasının Hattını Kullananlar Dikkat!
BTK, başkalarına ait cep telefonu hatlarını kullananlara 1 yıl süre verdi.

''Aboneliğin Güncelleştirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar'' kurul kararı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe konuldu.

Yeni uygulamaya göre, başkalarına ait cep telefonu hatlarını kullananlar 1 Ekim 2013 tarihine kadar ilgili GSM işletmecisine başvurup taahhütname imzalayarak, kullandıkları hattı herhangi bir ücret ödemeden kendi adlarına kaydettirebilecek.

Telefon hatlarının eski abonelerine de kullanıcı adına yapılan bu kayıt işlemine itiraz hakkı tanındı. 1 Ekim 2014 tarihine kadar itiraz etmeyen eski abonelerin telefon hattı üzerindeki hakları ortadan kalkacak.

GSM işletmecileri hatları kendi üzerlerine kaydettirmek isteyenlerin vergi ve harç gibi masraflarını almayacaklar.

Telefon hatlarının eski abonelerine de kayıt işlemine itiraz etmeleri için süre tanındı. Buna göre 1 Ekim 2014 tarihine kadar adına kayıtlı telefon olduğu halde, başkası tarafından kullananlar itiraz edebilecekler. Etmemeleri halinde telefon hattı üzerindeki hakları ortadan kalkacak.
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2012, 20:26:25 Gönderen: simonbolivar »

Çevrimdışı hicazfasli

• Usta Kampanyacı
  • DESTEK İÇİN ÖM ATINIZ.
Annemin hattını almanın tam zamanı,nasıl olsa kullanmıyordu.

Kampanyalarda çok işe yarıyor.  ;)

Çevrimdışı lerzankara

• Usta Kampanyacı
  • yakışıklı şanslarım
    • lerzankaradan
çoook sevindim
10 senedir kullandığım hattın sahibini tanımıyorum ve defalarca Turkcelle yazıştım üzerime almak için kimlik lazım dediler eski sahibinin
en son bundan 3 sene önce aralıkta yazıştığımda kasım ayında böyle bir uygulama vardı bitti dediklerinde çok üzülmüştüm :)
kismet ettiyse Mevla el getirir yel getirir sel getirir. kismet etmediyse Mevla el götürür yel götürür sel götürür.

Çevrimdışı simonbolivar

• Forum Moderatörü
  • Usta Kampanyacı
Ablamın hattını telefoncu kendi kimliğiyle çıkarmış  seneler önce, telefoncu  bir dolandırıcılık işine girmiş,  mağdular turkcellden adamın telefonunu isteyince ablamın telefonunu vermişler, sıkıntılı bir durum yani, Ben de hattı nasıl üzerimize alırız diye araştırırken buldum bu bilgiyi. Uygulama yeni başlamış

Çevrimdışı devrim1986

• Usta Kampanyacı
  • P.S. ✿ I Love You..✿
Turkcell Devir İşletim Ücreti olarak 37 TL alıyor..Bilginize arkadaşlar..Henüz bu uygulanmıyormuş..Canlı destek hattından sordum.. :D :D
Dünyalar kadar değil aşklarım kadarsın...

Çevrimdışı simonbolivar

• Forum Moderatörü
  • Usta Kampanyacı
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Turkcell Devir İşletim Ücreti olarak 37 TL alıyor..Bilginize arkadaşlar..Henüz bu uygulanmıyormuş..Canlı destek hattından sordum.. :D :D

Müş hiz bilmiyor olabilir, BTK'nın kararına uymak zorundalar,BTK dan çok büyük ceza alabilirler uygulamazlarsa..

Çevrimdışı hicazfasli

• Usta Kampanyacı
  • DESTEK İÇİN ÖM ATINIZ.

Olmadı şimdi.  :(

Çevrimdışı devrim1986

• Usta Kampanyacı
  • P.S. ✿ I Love You..✿
Kendisi en güncel ve doğru bilgiyi veriyorum dedi..Şuan 37 TL ücret ödeyerek devir işlemi yapabileceğinizi ekranda görüyorum..Şuan bize gelen herhangi bir bilgi yok ücretsiz olmaz dedi..:)

Müş hiz bilmiyor olabilir, BTK'nın kararına uymak zorundalar,BTK dan çok büyük ceza alabilirler uygulamazlarsa..

Çevrimdışı devrim1986

• Usta Kampanyacı
  • P.S. ✿ I Love You..✿
Yönetmelik daha çok yeni..Uygulamaya başlayacaklardır..Takip etmek lazım..Arada canlı destekten sorarız.. :D :D

Olmadı şimdi.  :(

Çevrimdışı simonbolivar

• Forum Moderatörü
  • Usta Kampanyacı
Kendisi en güncel ve doğru bilgiyi veriyorum dedi..Şuan 37 TL ücret ödeyerek devir işlemi yapabileceğinizi ekranda görüyorum..Şuan bize gelen herhangi bir bilgi yok ücretsiz olmaz dedi..:)

bu dedikleri her iki kişinin birlikte başvurması halinde aldıkları ücrettir diye tahmin ediyorum ama benim durumda olanlarda adam kendi adına hattı çıkarmış ortalıkta yok ama kullanıcı benim, yasal olarak kullanıcın hattı üzerine alması gerekir diye düşünüyorum.