Arkadaşlar merhaba ,
bir sorunum var burada tartışmak istedim ,sizde fikirlerinizi söylerseniz çok memnun olurum . Şimdi durum şu : Üniversitede danışman hoca üstten ne kadar muafsan o kadar ders veririm sana diyor . Fakat üniversitenin sınav yönetmeliğinde de "2.50 yi geçen öğrenci danışmanın olumlu görüşünü alarak toplam 30 krediye kadar ders alabilir" şeklinde bir madde var. Ben bu hakkım olanı nasıl alacağım . Hır gür olsunda istemiyorum bir kere izah etmeye çalıştım adama olmaz olmaz diye geçiştirdi.Diyorum birde yönetmeliğin çıktısını mı alsam gitsem ? Adam durduk yerde zamanımı çalacak erken bitirmesi varken :@ (Bu arada ortalamam 2.74)
üniversitende havuz sistemi var ise üstten ders alırsın .havuz sistemi yok ise ortalaman kaç olursa olsun üstten ders alamazsın.
bizim zamanımızda dersler dönemlikti ve 60 not sistemi vardı konu hakkında bilgim yok malesef:(
bizim ünide sadece sınıf birincisi üstten ders alabilirdi,hiç üstten ders alamadım
tabıkı ustten ders alabılırsın 2.50 gectıgın surece 30 kredıye alma hakkın var ...
Danışman onayının son günü olan bugün halledebildim sonunda, neredeyse hergün okuldaydım.Araya prof soktukta öyle ikna edebildik herifi ,ben anlamıyorum hakkını almak için bile tanıdık lazım bu memlekette ya