Gönderen Konu: 4+4+4 ile ilgili bi soru :)  (Okunma sayısı 6411 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı nehir_1

• Usta Kampanyacı
  • Bir nefes deniz....
Ynt: 4+4+4 ile ilgili bi soru :)
« Yanıtla #10 : 10 Eylül 2012, 23:28:23 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
şimdi benim kızım 4 yaşında yani 2008 doğumlu ben seneye özel anaokuluna yollamayı düşünüyorum ondan sonraki yıl  zaten 66 aylık olarak zorunlu eğitime başlayacak. Benim anlamadığım ben kızımı özel anaokuluna yollayınca, 66 aylık olunca tekrar anaokulunamı gidicek yoksa 1. sınıfamı başlayacak. yani bu 66 aylık olan çocuklar direk anaokulunamı gidiyor yoksa 1.sınıfamı başlıyor? forumda bilgisi olan kişilerden veya hocalarımızdan yardım istiyorum??? :) :)

66 aylık çocuklar 1. sınıfa başlıyorlar.
Bugün oryantasyona başladık. Sınıfımda 2008 doğumlular ağırlıklı. en miniğimiz 49 aylık ve en büyüğümüz 65 aylık... tabi şimdilik. kayıtlar devam ediyor. işin zor olan tarafı 0-6 yaş döneminde 1 aylık gelişim bile önemliyken 49 aylık ve 65 aylık çocukların aynı sınıfta bulunmaları. 1. sınıfa yoğunlaşıldığı için okulöncesindeki bu çelişkili ve zorlayıcı durum gözardı ediliyor.
@sheymcan

Çevrimdışı darkinangel

• Usta Kampanyacı
  • SAHİP OLDUĞUN GÜCÜ ASLA GÖSTERME...!!!
« Yanıtla #11 : 10 Eylül 2012, 23:31:00 »
şimdi benim kızım 4 yaşında yani 2008 doğumlu ben seneye özel anaokuluna yollamayı düşünüyorum ondan sonraki yıl  zaten 66 aylık olarak zorunlu eğitime başlayacak. Benim anlamadığım ben kızımı özel anaokuluna yollayınca, 66 aylık olunca tekrar anaokulunamı gidicek yoksa 1. sınıfamı başlayacak. yani bu 66 aylık olan çocuklar direk anaokulunamı gidiyor yoksa 1.sınıfamı başlıyor? forumda bilgisi olan kişilerden veya hocalarımızdan yardım istiyorum??? :) :)

66 aylık çocuklar 1. sınıfa başlıyorlar.
Bugün oryantasyona başladık. Sınıfımda 2008 doğumlular ağırlıklı. en miniğimiz 49 aylık ve en büyüğümüz 65 aylık... tabi şimdilik. kayıtlar devam ediyor. işin zor olan tarafı 0-6 yaş döneminde 1 aylık gelişim bile önemliyken 49 aylık ve 65 aylık çocukların aynı sınıfta bulunmaları. 1. sınıfa yoğunlaşıldığı için okulöncesindeki bu çelişkili ve zorlayıcı durum gözardı ediliyor.

anladım şimdi, peki 2008 ağırlıklı demişsiniz ama küçük değillermi?

Çevrimdışı nehir_1

• Usta Kampanyacı
  • Bir nefes deniz....
« Yanıtla #12 : 10 Eylül 2012, 23:33:28 »
2008 doğumlulular 48 aylık oluyor. 48 - 66 ay anasınıfına devam ediyor. 66 aydan sonra 1. sınıf.

ve küçükler minicikler:)
@sheymcan

Çevrimdışı darkinangel

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #13 : 10 Eylül 2012, 23:34:54 »
2008 doğumlulular 48 aylık oluyor. 48 - 66 ay anasınıfına devam ediyor. 66 aydan sonra 1. sınıf.

ve küçükler minicikler:)

hmm peki devlet anaokulu zorunlu değil dimi?

Çevrimdışı nehir_1

• Usta Kampanyacı
  • Bir nefes deniz....
« Yanıtla #14 : 10 Eylül 2012, 23:38:04 »
geçtiğimiz yıllarda aslında hala pilot illerde zorunluydu. Ancak tüm iller zorunlu olacağı düşüncesinde olduğundan ve Bakanlığın sınıf sayısını artırma talebini illere iletmesi sonucu hararetli çalışmalar yapıldı. kamuoyunda zorunlu olarak algılandı. Ancak tüm Türkiye ' de değildi. Ve bu yıl pilot illerdeki uygulamalarada son verildi. kısacası şimdilik zorunlu değil.
@sheymcan

Çevrimdışı darkinangel

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #15 : 10 Eylül 2012, 23:39:08 »
geçtiğimiz yıllarda aslında hala pilot illerde zorunluydu. Ancak tüm iller zorunlu olacağı düşüncesinde olduğundan ve Bakanlığın sınıf sayısını artırma talebini illere iletmesi sonucu hararetli çalışmalar yapıldı. kamuoyunda zorunlu olarak algılandı. Ancak tüm Türkiye ' de değildi. Ve bu yıl pilot illerdeki uygulamalarada son verildi. kısacası şimdilik zorunlu değil.

teşekkür ederim :)

Çevrimdışı calculus07

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #16 : 10 Eylül 2012, 23:48:40 »
dert+dert+dert :)

Çevrimdışı darkinangel

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #17 : 11 Eylül 2012, 00:07:42 »
dert+dert+dert :)

doğru sen pm baksana bir allah aşkına :)

Çevrimdışı cangz

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #18 : 11 Eylül 2012, 11:39:28 »
Bir haber programında halka 4+4+4 hakkında bilgi sahibi olup olmadıklarını sordular. Çoğunluğun cebabı ilkokul+lise+üniversite oldu. :(

Çevrimdışı aylean

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #19 : 11 Eylül 2012, 12:42:05 »
arkadaşımın yanına uğradım.Yan okulda.Bu yıl birleri aldı.Bahçede oyun oynuyorlardı.Büyük çocuklar hemen eş olmuş.Küçükleri oyuna almamışlar.Küçüklerin anneleri onlarıda oyuna katmaya çalışıyordu.Diğer büyükler ''onlar birşey bilmiyor.Oyunumuzu bozuyor.Hepesi geri zekalı ''dedi.Bence bu çocuğun sözü herşeyi açıklıyor
Kül kadar etkisi olmayan insanların,kendisini ateş sanması ne garip...