1.SORU-Aşağıdaki alıntı hangi kitaba ve yazara aittir?
İzin vermezse çocuklar ona karşı gelebilirlerdi ve bu durumda daha büyük bir tehlikeye atılmış olmazlar mıydı? "Kevin'ın halasını ararım," dedi Jude sakin bir sesle. "Bir yetişkinin partiye denetleyeceğinden emin olurum."
"Aman, Tanrım," diye sızlandı Mia, "İyice resil olacağız. Çocuk değiliz biz."
"Gerçekten, anne," dedi Zach. "Bize güvenebileceğini biliyorsun. Asla içkili araba kullanmam."
"Asla içmeyeceğine söz vermeni yeğlerim," dedi Jude.
Zach annesine baktı. "Bir bira içebilirim. Bir bira öldürmez. Sana yalan söylememi mi istiyorsun? Bu ailede işler böyle yürümüyor sanıyordum."
2.SORU-Aşağıdaki alıntı hangi kitaba ve yazara aittir?
Siyah şekil, mermer zemin üzerinde çarpık şekilde yatan iblis efendisini öylece bırakıp geri çekildi.
"Ona yaptığın şeyin, onun vücudunu benim için işe yaramaz hale getirmeyeceğini umuyordum," dedi adam cebinden çıkardığı soğuk metal seyle dalgın dalgın oynarken. "Gördüğün gibi, onun kanına ihtiyacım var."
Agramon siyah bi sütun gibi görünen gövdesiyle döndü ve ölümcül pırıltılar saçan gözleriyle, pahalı bir takım elbise giymiş olan tasasız yüzlü adamı, adamın tenindeki siyah İşaretler'i ve elindeki parlak nesneyi süzdü. "Bu iblis efendisi çocuğa beni çağırması için para verdin ve ona benim neler yapabileceğimi anlatmadın mı?"
3.SORU-Aşağıdaki alıntı hangi kitaba ve yazara aittir?
Yüzbaşının sert bakışları, bu afacan çocuğa baktıkça yumuşadı. Dudaklarında oluşan tebessümü gizlemeye çalışarak,“Üzgünüm evlat. Bu adamlar evlerinden çok uzaktalar. Tıpkı önyargıları gibi tavırlarını da değiştirmeleri gerek,” dedi.
Çocuk, Kuzeyli subayın karşısında büyük bir korkuya kapılmış olduğu için cevap veremedi. Subay, çocuğun ayağına büyük gelen kocaman çizmelerine bakarken, çocuk gözlerini ondan kaçırdı.
“Gelelim sana. Birini mi bekliyorsun?” diye sordu subay. “Yoksa evden mi kaçtın?”
Delikanlı, yüzbaşının sorgulayan bakışları karşısında huzursuz oldu. Soruyu duymazdan gelerek gözlerini uzaklara çevirdi. Çocuğun fakirliğini ele veren yırtık pırtık, bol kıyafetlerini gören yüzbaşı ise bir teklifte bulunmaya karar verdi:
“Eğer istersen sana hastanede bir iş ayarlayabilirim.”
Çocuk, kıyafetinin kirli koluyla burnunu sildikten sonra subayın koyu mavi üniformasına aldırmaz gözlerle baktı. “Bir Yanki’nin emrinde çalışmak istemiyorum.”
Yüzbaşı sakince gülümsedi. “Birini vurmanı falan istemeyeceğiz senden.”
Delikanlı koyu gri gözlerini nefretle kıstı. “Yankilerin kıçını yalayacak başka birini bulun.”
4.SORU – Aşağıdaki yazar adı ve kitabın boşluklarını doldurunuz.
1 ) C _ _ H _ / _ E L _ Y // Ö _ _ Ü _ _ E / _ İ _ / _ E _ E ......
2) _ İ _ _ L E / _ O _ _ A N // _ H _ _ K _ I _ / _ E _ _ İ _
3) _ R N _ _ / G _ _ N _ E _ G // _ İR _ _
4)D _ _ A _ _ E / _ İ _ T // _ A _ _ İ _ İ _ / S _ _ İ _ İ _ _ N
5) C _ _ L _ / _ H _ _ L İ _ _ // _ E _ / S _ _ E _ İ _ _ R _ E _
5.SORU - Aşağıdaki karışık Yazar ve kitabın isimlerini bulunuz..
A) NDAİL / NCFRASI / ELE // ZSNESİ LAAS
B) ZLYİE / ŞUERNKOC // MEYİİKS / LEEKM / AAMZINSPYA
C) NTAHNOAJ / LLROCRA // ÖMGEZİİGLN / SİES
D) BTHAEİLZE / TOYH // NİSE / ABİEKLM / AYDZMI
E) DEARNA / NAKE // NİDEİTEMK / HÜÜRM
6.SORU- Aşağıdaki biyografi hangi yazara aittir?
Asıl adı Dinah Dinwiddie olan yazar Teksas'ta bir çiftlikte doğup büyümüştür. Washington D.C.'de üniversiteden mezun olmuş ve orada çalışmıştır. Amerika'yı ve Avrupa'yı gezdikten sonra tekrar Teksas'a geri dönmüştür.
Yazar New York Times and USA Today'de en çok satanlar listesine girmeyi başarmış ve historical romance türündeki kitaplarıyla listelerden inmeyen biri olmuştur. 4 kez RITA'ya aday olan yazar halen Teksas'ta eşiyle beraber yaşamaktadır..
fighting ♥ Kitap Rüyas
Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin