şişeye yaparken de rendeleyerek yapıyoruz.
cam şişelerin dondurucuda patlama riski var mı
cam şişelerin dondurucuda patlama riski var mı
cam dondurucuya koyulmazki zaten çatlar, konservelerinde dolapta durmasına bile gerek yok zaten güneş almasın yeter
bana hersey hazır geliyor valla kendi annem tarhanadan tutu salçaya kadar makarnaya kadar yapıp getiriyor kayınvalidem amasyalılar patlıcan biber kurutuyor taze fasülye yaprak sarması tereyağ domates sosu özellikle melemen için vs yapıyor bana yapacak bişey kalmıyor
menemen dedin de, menemeni de yapıp saklıyoruz kavanozda, yumurtasız tabii
yaprak da koyuyoruz biz...onu unuttum annemler bişeyler yapıyor...iki ot vardır çiriş ile çaşır derler,aman babam onları çok sevıyor onları alıyoruz kavanoza koyuyoruz...bır de memleket kavurması gelıyor malum buyukbaş cok olunca,onu da vakumluyorlarmı oyle bısey...
yaprakları yani üzüm yaprağını pet şişelere koyuncada çok güzel duruyorlar bilginiz olsun.
ben de Egeliyim, bizde çok yaygındır evet 
dün programda samsunluyum demiştin
elime ne geçerse atıyorum ben fazla kurabiye kalınca börek kalınca misafir gelince fırında ısıtıyorum mis gibi içli köfte yapıp koyuyorum
sebzelerden bezelye ,taze fasulye,barbunya,bamya ve domates rendeleyip buz kaplarında donduruyorum donduktan sonra poşetlere alıyorum kışın çorbalara yemeklere 2-3 kalıp yetiyor