kolay yapılan brokoli çorbası tarifi olan varmı:)
var 1 kg den az brokoliyi 3-4 bardak su ile kaynamaya bırak, kaynayınca mikserle iyice ez sulanana kadar. daha sonra 1 ufak paket kremanın yarısından fazlasını ekle karıştır
tuz + biber
en son üzerine biraz sıvı yağ içinde az miktar tereyagı kızıdırlıp dökülüyor ( sarmısaklı seven de var ben tercih etmiyorum )
bayılırım en sevdiğim çorbalardandır

keşke bir de eşim sevse .. ben kremalı brokoli çorbasını seviyorum daha güzel oluyor isterseniz sizde kremalı yapın
brokoli çorbasını kırmızı mercimekle yapıyorlar harika oluyormuş. bir ara yemekteyizde meşhur olmuştu
ama ben sabah kahvaltıda brokolileri 2-3 dakika kaynar suda bekletiyorum. soğuk sudan geçirip suyunu çırpıyorum ondan sonra yiyorum harika oluyor bir deneyin beğeniceksiniz. sapı hele kabuğunu soyduktan sonra salatalık gibi oluyor harika. ben denemeden tereddüt etmiştim ama ondan sonra kahvaltımın vazgeçilmezi oldu. buharda haşlamak, pişirmek brokoliyi iğrenç yapıyor ama çiğ olarak deneyin çok güzel
çorbasını içmedim ama salatasına bayılırım

1 çorba kaşığı elma sirkesi+ 1 çorba kaşığı nar ekşisi+ 2 sulu limon+ 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı. yarım kilo brokoli için bunlar
2 dakika kaynar suda haşladıktan sonra zeytinyağı bol limon ve kırmızı biberle mükemmel ötesi olur canımı istedi bu arada mutlumusunuzzz
bayılırım brokoliye buharda az pişiriyoruz çok yumuşatmıyoruz hem yoğurtlu hemde sarımsak limonlu çok güzel oluyorr