Gönderen Konu: Elektrik Faturanız Ne Kadar Geldi?  (Okunma sayısı 16655 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı eyefive

• Usta Kampanyacı
Ynt: Elektrik Faturanız Ne Kadar Geldi?
« Yanıtla #30 : 20 Ocak 2012, 20:07:25 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
gece ders calısıyorum ben hatta uydurbısey cok ıyı bılır :D onun ıcın gece camasır ve bulasık makınesı calıstırırım...hatta haslama yapıyorum makıne var pısırme makınesı onu dahı balkona kurarım 1 saatte haslarım yarın ıcın ne varsa...annem cok erken kalktıgından bunlar benım gorevım gerısı onun...ama yıne de yuksek gelır fatura...60 ı gecer...bununla bırlıkte kettle,
cay makınesı,hatta tuhaf gelecek ama tost makınesı cok elektırık harcarmıs Arcelıkten bırı demıstı geldıgınde...3 kısılık bır ev halkı ıcın cok 60 tl...keza dogalgaz daha ucuk cunku kombı :( Ankara zor memleket tavsanlar kovalasın

tost makinesinin yüksek elektirik harcadığı normal bir durum zaten.fırın en çok elektirik harcayan şey.
DÜNYA-AHİRET MADDİ-MANEVİ BOL RIZIK İÇİN  TESPİH:LA İLAHE İLLA ENTE YA HANNAN YA MENNAN YA BEDİAS SEMAVATİ VEL ARDI YA ZEL CELALİ VEL İKRAM

Çevrimdışı talihkuşu

• Usta Kampanyacı
  • 1 kuruşa değer...
« Yanıtla #31 : 20 Ocak 2012, 20:11:36 »
tasarruf  ampülü alacağım her yere artık yeter 90+ 30 apartman boş durma boşa para ver oluyor ne ısınıyoruz ne gönlümüz rahat,,

Çevrimdışı fatosmurat

• Usta Kampanyacı
  • duble anne :)
« Yanıtla #32 : 20 Ocak 2012, 21:42:13 »
30 gunluk 57 gelms. kombi surekli acik.dogal gaz 108 gelms. evi 25 derece yapiyrz. evde yalitm var ve kombi yogusmali. 2. oturma odasi ve salonun peteklerini kapiyorum kullanmadigimiz icin.
"Ben O'na ne yaptım?" sorusuna yanıt arama.
Muhtemelen iyilik yapmışsındır...

Çevrimdışı burcu84

• Usta Kampanyacı
    • Renkli Bahçem
« Yanıtla #33 : 20 Ocak 2012, 21:53:57 »
ben bizimkinin 100 den aşağı geldiğini hiç görmedimm :D   200 bile normal geliyo  :D

Çevrimdışı Aequitas

• Deneyimli Kampanyacı
« Yanıtla #34 : 20 Ocak 2012, 21:58:20 »
Elektrik faturalarından bende şikayetçiyim. Kaç kere sayaçı inceletmek için başvurdum , incelettim ama sonuç hep sorun yok oldu. Bizde de 120 den aşağı fatura gelmiyor bazen 160-180 gördüğümüzde oluyor. Ama sayaçaarınızı inceletebilirsiniz şikayette bulunup belki siz pozitif sonuç alırsınız. Etraftanda çok duyuyorum artık 100 TL den aşağı gelmiyor fatura diye ya zamların sonucu ya da sayaçlar biraz fazla yazıyor.
Veritas = Aequitas

Çevrimdışı burcu84

• Usta Kampanyacı
    • Renkli Bahçem
« Yanıtla #35 : 20 Ocak 2012, 22:04:42 »
zamların sonucuu bu iştee herkesin sayacı fazla yazmıyordur herhalde .. maleseff durum vahim :S

Çevrimdışı calculus07

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #36 : 20 Ocak 2012, 22:15:47 »
zamların sonucuu bu iştee herkesin sayacı fazla yazmıyordur herhalde .. maleseff durum vahim :S
rekabet olmadığı için elimiz kolumuz bağlı işte yapabilcek hiç bişey yok ne kesiyorlarsa onu ödemek zorudayız ama bi rekabet olsa ortada o zaman gör bakayım nasıl yusuf yusuf atuyorlar.internet tarifesi gibi olsa keşke beğenmeynce geç diğeri günde 100 kere arıyorlar internet için 6 bedava şoyle boyle buda onun gibi olsa keşke

Çevrimdışı Marlboro

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #37 : 20 Ocak 2012, 22:16:36 »
kumtel ufo ayrıca ayakları dahil 2300 wat 65 tl kargo dahil gitti gidiyorda bilginize  ;)

Çevrimdışı biolog

• Usta Kampanyacı
  • Bağımsız Üye
    • lonesome cowboy
« Yanıtla #38 : 20 Ocak 2012, 23:02:42 »
1 Normal sayaç akıllı sayaçtan az yakıyor.(Normal tarife)
2 Lcd tv tüplü tv den çok yakar.
3 Masaüstü pc laptoptan çok yakar güç kaynağının wattı ve ekran büyüdükçe sarfiyat artar.
4 Kettle,fırın,migrodalga fırın,elektrik sobası,tost makinesi,ekmek yapma makinesi,vs..Çok yakar.

Bizim tv ve iki laptop saat 12 den sabah 05 e kadar sürekli açıktır, hatta laptoplar hiç kapanmaz beklemeye alırlar kendilerini.
Bayat ekmekler tost makinesinde ısıtılmasın diye her sabah fırından dumanı üstünde taze ekmek alırım.
Banyoda boyler takılı olduğu için 24 saat sıcak su var bu sebeple kettle gibi su ısıtıcılar çalıştırılmaz.
Balık tavada kızartılır fırına atılmaz
Kek börek şu bu fazla yemediğimiz için (hamur işine uzağız) fırın fazla çalışmaz.
Buzdolabının ısısı içerideki yiyecek miktarına göre ayarlanır.
Evdeki tüm ampüller philibs veya osram marka ekonomik ampüldür.Uzak doğu ürünü ekonomik ampüller ekonomik değildir.
Boşa ampül yanmaz yakana şiddet gösterilir toplum içinde azarlanır gerekirse elektrikle hafiften çarpıtılır.
Tost makinesinde ekmek kızartanın eli tost makinesinin arasına koyulup hızlıca bastılır.

Yani !!

Elektrik sarfiyatını azaltacak tüm önlemleri aldım.

Bu ay 38 tl geldi geçen ay 35 geldi.

Beş dakikada değişir bütün işler.

Çevrimdışı calculus07

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #39 : 20 Ocak 2012, 23:10:05 »
akıllı sayaç olmasa 220 geliyormuş hesapladık