okuldaki sınav haftasını atlattım ama sesimi çok kullanmaktan- bağırmaktan sesim kısldı.allahtan haftasonuna denk geldi.şu an sadece fısıltıyla-o da güçlükle- konuşuyorum.sabahtan beri tarçınlı çaylar,limonlu zencefilli karışımlar,yiyip karanfil çiğniyorum.ses kısıklığı için ilaç haricinde önerisi olan varsa lütfen paylaşabilir mi

ilaç kullanamıyorum,pensilin alerjim var, ne hikmetse doktorların verdiği diğer antibiyotikler de kötü etkiliyor-bir keresinde az daha zehirleniyordum.doktorsuz önerileri bekliyorum
çok geçmiş olsun

benim hiç sesim kısılmadı tam olarak ama erkek gibi çıktığı oluyor hastalandığım zamanlarda.o süreçte de genelde çok aşırı sıcak olmayan karanfilli meyve çayları içiyorum.
canım çok geçmiş olsun. ses teli yorgunluğu da aynı grip gibi ne kadar ilaç içersen iç dinlenerek geçer sadece. suyunu da ılık içmeye çalış. benim tek tavsiye edebileceğim bunlar

dinlenirken kitap okuyabilirsin bu arada
zencefıl bal...karıstırıp yutabılırsın...tahammul edebılırsen soganın ortasını kes...ıcıne bal dök akıt...sonra sabah suzulen kısmı kasıkla yut...daha cok var da unutuyorum...bır de bogazın halen agrıyorsa 2 kasık karbonat,bır kasık tuz bır cay bardagına koy sonra ılık su koy ve gargara yap en sonunda da lımonlu su ıc...gecmısler olsun
Adaçayı, narçiçeği, hibuscus, ve zencefili eşit miktarda birbirine karıştırıyoruz. 1 su bardağı kaynamış suya bu bitki karışımından 1 tutam atıyoruz. 5 dakika demlendikten sonra ılınınca içiyoruz. Maranki tarifiymiş. Zencefil iyi gelir diye biliyorum bende

Geçmiş olsun.
hafızlığa ilk başladığımda 6 yıl imam hatip okumama rağmen ha harfinş 1 hafta boyunca geçememiştim boğazdan çıkarmaya çalışırken sesimden olmuştum ilk ve son o zaman ksıldı sesim sana tek söyleyebileceğim hiç konuşma hareketlerle anlat derdini boynuna ılık havlu sar sürekli olarak ve boğazını temizleme hareketi vardır ya ıııgıgıg

tarzı bişey onu yapma

yaklaşık olarak 3 gün içinde toparlmaya başlar
gecms olsn. bende degilde kizlarimdan birinde olmstu. laranjit dedi dr. ses telleri iltihaplanmasiymis. ilaclarinin yani sira papatya cati vermstm. 3\4 gunde gcmsti. acil sifalar.
gecms olsn. bende degilde kizlarimdan birinde olmstu. laranjit dedi dr. ses telleri iltihaplanmasiymis. ilaclarinin yani sira papatya cati vermstm. 3\4 gunde gcmsti. acil sifalar.
önerin için teşekkürler papatya çayını deneyeceğim.
önerileriniz için çok teşekkürler,boğazıma tülbent sardım,dün hemen hemen hiç konuşmadım,dinlenince bugün kısık da olsa azıcık sesim çıktı,ama korkumdan konuşmuyorum yine

mümkün olduğu kadar dinlendiricem ses tellerimi. birazdan babamı yollayıp,papatya,adaçayı bir de kebabiye aldırıcam.kebabiyeyi de karanfil gibi ağızda çiğnemek gerekiyormuş. hadi benim derdim 2-3 günlük,Allah ömürlük derdi olana şifa versin,konuşamayınca anladım sesimin kıymetini.