Gönderen Konu: vanda 6 büyüklünde deprem  (Okunma sayısı 24889 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı adige01

• Usta Kampanyacı
Ynt: vanda 6 büyüklünde deprem
« Yanıtla #220 : 26 Ekim 2011, 11:32:36 »
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
kuzenım hıc ıyı degıl...hemde hıc degıl...saglıklı tamam hıc bıseyı yok ama morelı sıfır...oturamıyor dun babamın kuzenı onu Konya ya goturdu...ben 10 dk fılan gordum...ellerı mosmor...yuzunde de ufak tefek sıyırıklar var...ama keyfı yok...gozlerım doldu karsısında annemde bana kızdı aglaman eksıktı dıye...boyle ogretmenlık nasıl yapacak bılemıyorum...okullarının ortasında kocaman bır catlak varmıs...sımdı merkezden cevap beklıyorlar...zor... :'( :'(
öğretmenlerin işi çok zor yaa,doğuda görev yapan bütün öğretmenlere Allah kuvvet versin.ordaki hocaların büyük kısmı psikolojk destek görüyor ztn..kuzeninede çok geçmş olsun cnm  :(
Kalbini ALLAH bilsin,gerisini salla gitsin..

Çevrimdışı balca

• Usta Kampanyacı
  • ömer ali-meltem hazan
    • blogum:=)))
« Yanıtla #221 : 26 Ekim 2011, 11:35:26 »
kuzenım hıc ıyı degıl...hemde hıc degıl...saglıklı tamam hıc bıseyı yok ama morelı sıfır...oturamıyor dun babamın kuzenı onu Konya ya goturdu...ben 10 dk fılan gordum...ellerı mosmor...yuzunde de ufak tefek sıyırıklar var...ama keyfı yok...gozlerım doldu karsısında annemde bana kızdı aglaman eksıktı dıye...boyle ogretmenlık nasıl yapacak bılemıyorum...okullarının ortasında kocaman bır catlak varmıs...sımdı merkezden cevap beklıyorlar...zor... :'( :'(
öğretmenlerin işi çok zor yaa,doğuda görev yapan bütün öğretmenlere Allah kuvvet versin.ordaki hocaların büyük kısmı psikolojk destek görüyor ztn..kuzeninede çok geçmş olsun cnm  :(

sagol canım Tugbam...bılmıyorum ama halamlar artık bırakmak da ıstemıyor...calısma bıle demısler...zaten 3.yılında anca atandı...bakalım ne olacak...

bu arada boyle bır haber var

FLAŞ!.. HÜKÜMETİN YARDIM TALEBİNE İSRAİL’DEN JET YANIT!.. İSRAİL, İLK OLARAK VAN’A PREFABRİK EVLER YOLLADI!.. HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!..

26/10/2011 11:30

Ankara’nın dün akşam saatlerinde 31 ülkeden çadır ve prefabrik konut desteği istemesinin ardından, İsrail Savunma Bakanlığı’ndan jet yanıt geldi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün yaptığı açıklamaya göre, Türk yetkililer Ankara'daki İsrail Başkonsolosluğu'ndan Van'a prefabrik ev yollanması talebini iletti.

Bunun üzerine, dün gece İsrail Savunma Bakanlığı yedi taşınabilir prefabrik evi, Boeing 747 tipi sivil bir uçakla Türkiye'ye gönderdi.

Bakanlıktaki yetkililer bu yardımların devamının geleceğini belirtti. 

Resmi kaynaklar, yardım için İsrail'in savunma güçlerine ait ulaşım araçlarının değil, sivil uçakların kullanılmasının Türkiye tarafından Mavi Marmara olayı sebebiyle uygulanan bir yasaktan kaynaklanıp kaynaklanmadığı hakkında bir açıklama yapmadı.

DİPLOMATİK BİR YORUM YAPILMAMALI

Depremin olduğu ilk gün hem İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres hem de Başbakan Binyamin Netanyahu Türk mevkidaşlarını arayarak yardım teklif etmişti. Ancak, Türk yetkililer bu teklifleri geri çevirmişti.

İsrail Savunma Bakanlığı yardımlarının reddedilmesine rağmen, 'Türk yetkililer belki fikirlerini değiştirebilir' düşüncesiyle bir yardım ekibi hazırda bulundurduklarını da bildirdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'na ait bir kaynak ise, Türkiye'nin bu yardım talebinin diplomatik bir kabul gibi okunmaması gerektiğinin altını çizdi.

JAPONYA'DAN 400 BİN DOLAR, MAKEDONYA'DAN 100 BİN EURO

Depremlere alışık olan Japonya da, Van'daki depremzedelere yardım gönderme kararı aldı.

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Japonya'nın Uluslararası İşbirliği Ajansı aracılığıyla depremden zarar gören Türkiye'ye yaklaşık 400 bin ABD doları ile çadır gibi acil yardım malzemeleri sağlamaya karar verildiği bildirildi.

Makedonya hükümetininse, Van'da meydana gelen depremde evleri  hasar gören depremzedelere 100 bin euro değerinde para yardımı göndereceği bildirildi.

Ayrıca, hükümetteki Türk asıllı Devlet Bakanı Hadi Nezir Ankara'daki  Makedonya Büyükelçisiyle temasa geçerek, Van'a gereken teknik yardımlar konusunda  bilgi almakta olduğu belirtildi.
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin tıklasanız yeter

Çevrimdışı aylean

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #222 : 26 Ekim 2011, 11:38:02 »
Bence böyle günlerde siyaset bir yana bırakılmalı sadece zor durumda olan insanlar düşünülmeli.Gururlanma zamanı değil.
Kül kadar etkisi olmayan insanların,kendisini ateş sanması ne garip...

Çevrimdışı tuanatugba1984

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #223 : 26 Ekim 2011, 12:40:11 »
bunlar acaba sadece yardım olarakmı yolladılar ???

Çevrimdışı aylean

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #224 : 26 Ekim 2011, 12:50:40 »
''Aldırmayın,deprem olmuş,insanlar ölmüş,binalar yıkılmış..........Hele bir dursun.
Adanada armut çalan cocukların önce bir cezasını verelim,sıra bu binaları yapan mütahitlere gelecek elbette..''
Diyor yazar köşesinde.Gerçekten araştırdım.Adana üç çocuk çaldıkları armutu yiyemeden polisin amansız takibi sonucunda yakalanmış.Van depreminde yıkılan binalar 3 ila 5 yaşındaymış.Yani deprem yönetmeliğinden sonra yapılmış.Ama yıkıldılar.
Kül kadar etkisi olmayan insanların,kendisini ateş sanması ne garip...

Çevrimdışı gunes

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #225 : 26 Ekim 2011, 13:54:29 »
ekşi sözlüktennn

1.ömrü hayatımda duyduğum en anlamlı söz oldu bu.

ağlaya ağlaya yazıyorum bunları...

deprem olur olmaz van'a kazak, bot, mont gibi eşyalar gönderirken montun cebine "geçmiş olsun kardeşim, ben de gölcük'te senin şu an yaşadıklarını yaşadım. maddi manevi ne sıkıntın olursa bana 05xxxxxxxxx numaralı telefondan ulaşabilirsin, hiç çekinme." yazılı bir kağıt koyulduğundan 3 gün sonra gelen mesaj:

"allah razı olsun kardeşim. şu an gönderdiğin montla ısınıyorum. sana söz bir gün sen düşersen ben de seni kaldıracağım."

(bu konuda soylemek istediklerim bu kadar, 26.10.2011 11:22)
Adwin referans kodu: sVwMvijpJG

Çevrimdışı gizemlitosbaga

• Forum Moderatörü
  • Hero Member
  • ...Şans cesurdan yanadır...
« Yanıtla #226 : 26 Ekim 2011, 15:00:04 »
bunu ben de okudum, gözlerim doldu...
...İster kum tanesi olsun ister kaya, ikisi de aynı şekilde batar suya (OldBoy)...

Çevrimdışı asi demir

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #227 : 26 Ekim 2011, 15:04:45 »
ekşi sözlüktennn

deprem olur olmaz van'a kazak, bot, mont gibi eşyalar gönderirken montun cebine "geçmiş olsun kardeşim, ben de gölcük'te senin şu an yaşadıklarını yaşadım. maddi manevi ne sıkıntın olursa bana 05xxxxxxxxx numaralı telefondan ulaşabilirsin, hiç çekinme." yazılı bir kağıt koyulduğundan 3 gün sonra gelen mesaj:

"allah razı olsun kardeşim. şu an gönderdiğin montla ısınıyorum. sana söz bir gün sen düşersen ben de seni kaldıracağım."

yorumsuz :'( :'( :'(

Çevrimdışı fatosmurat

• Usta Kampanyacı
  • duble anne :)
« Yanıtla #228 : 26 Ekim 2011, 15:09:04 »
ekşi sözlüktennn

ürperdim tüğlerim diken diken... :'(
"Ben O'na ne yaptım?" sorusuna yanıt arama.
Muhtemelen iyilik yapmışsındır...

Çevrimdışı turuncu993

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #229 : 26 Ekim 2011, 15:48:41 »
bazı vatandaşlarımız yardım kolilerinin içine türk bayrağıda koymuşlar.türk bayrağını gören şerefsizlerden bazıları tuvalet kağıdı ihtiyacı vardı iyi oldu falan yazmışlar şikayet ettiğim bir facebook sayfasında...konuşmıyım diyorum ama bunları görüncede çok sinirim bozuluyo arkadaşlar yaa  :'(
Şans gel bana gel bana gel bana...