-
Değer Mi?
Gönderen:
Aequitas
03 Ağu, 2011 00:58
-
Hayatımda hiç kampanyayla işi olmayan biriydim. Bir gün FikriMühim sitesinin linkin ararken sitenize rastladım , rastlayış o rastlayış oldu. Ofiste - evde boş vaktimde bilgisayrım zaten hep açık olduğu için sitede bir kenarda açık. Günlük hayat zaten çok sıkıcı burda yazılanları okumak çok eğlenceli ve bazende çekişle olan kampanyalara katılmak heycanlı ve bağımlılk yapıcı etkide. Hiç değilse bir nevi stres atma yöntemi.
Ancak birde beğenili yarışmalar olayını gördüm ve iki kere girme hatası yaptım bir tanesi Philips Avent di diğeri Colgate aslında ilkinde dersimi almam gerekirdi ama işin içinde büyük isim olunca markalar ehh hadi şansımı deniyim diyorsun. Her 2 yarışmada da çok çaba sarf ettim her 2sinde de sıralamya girdim ama ödül alamadım. İsimleri malum olan kişiler aldı nasıl olduysa .
Normalde avukat olarak bu tür hakszılıklarda hiçbir zaman dayanmam , haksızlığı yapan babamn oğlu olsa söylerim. Babamada çekmişim di,yebilirm aslında yani doğrucu Davut denilen türdenim. Tüketici davaları alanım olmadığı halde bir iki kere kendim için başvurup kazandığım olmuştur. 2 olay analiyim. Meşhur bir teknoloji marketten LG marka tv aldık kullanılmış tv verdikleri ortaya çıktı söz konsu firma ve hatta Türkiye LG ilgilnemdi lakin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Tüketici Hakem Heyeti çok alakadar oldular. Ve en önemlisi onlardan önce LG nin yurtdışındaki yetkilileri direk attığım amile cevap yazarak ilgileneceklerini söylediler ertesi gün eve yeni tv geldi. Yeni gelen tv de 1,5 yıl sonra piksel hataları oluştu kırmızı pullanma yine aynı yollar ve yine çözüm yeri LG yurtdışı yetkileleri garanti bitimine 1 ay kala yeni tv yollattırdılar. İkinci olay ise Arçelik te yaşadığım deneyim Arçelik Dvd Recorder aldığımın senesi bozuldu servis 1 günde geldi tamir etti getirdi ama olmadı sorun devam ediyordu ikinci kere geldiklerinde yanlarında yeni kutulu ürünle geldiler ve ekstra garanti süresi eklediler. İşte firmalar ve aralarındaki farklar.
Şimdi kampanya boyutuna indirgeyip incelediğimde 2 li bir zincir var. Söz konusu şirket/ marka ve onun internet reklam işlemlerini yapan şirket. İşte bu zincir bozuk ne yazık ki Türkiyedeki internet işlerini yapan çoğu firmaya artık güvenmiyorum. Birebir yaşadığım tecrüübelerle diyebilirim ki bazıları bile bile hileli olanlara hediye vermeyi tercih ediyor kör mü şikayetleri görmüyor mu görüyor ama arada belli ki bir anlaşma var . Ama siz bunu söz konusu markaya zincirin en büyük halkasına aktardığınızda onlar sizi yine zaten içi çürümüş olan ikinci zincire atıyorlar. Ordan nasıl sonuç alınsın onalr zaten anlaşmalı bu durumda şirketin bir üst düzeyi genel müdürlüğ bu durumu ayrıntılı oalrak başka kuruma inceletmeli . Olması gereken buyken olanlar ortada.
Sahte hesaplara gelince inanamaycağınız kadar çok var ben yapmam diyenler bile yapıyor . Nasıl yapıldığını bugün ofiste tartıştık ve bilişimci bir arkadaşa sorduk. Ya hepimizin bildiği modem fişi çek tak ya da Proxy değiştirme programları. Bunlar ne için lazım ip değişiminden çok Facebookda yeni hesap açmak için çünkü Facebook aynı ip üzerinden çok sayıda hesap açılmasını algılıyor ve hemen telefon sistemini artık devreye sokuyor. Bunu aşana uyanık sahte hesapcılar yüzlerce hesabı tek başlarına açmıyorlar. Dikkat ettim gruplaşmalar var. Colgate duvarındaki tehdit mesela sahte oy atıp istediğmi eletirim yazan kişi aslında o gruptan biri . Bir insanın yüzlerce hesabı yönetmesi mümkün değil ortaklaşa çalışıyorlar.
İnternet site adminlerinin ip görme kısmına gelince size bir dava anlatıyım internet üzerinden hakaret Facebook üzerinden başlayan savcılığa gittiğimde Facebook olduğu için elde var sıfır dediler. Ve söz konusu hakaret eden kişinin mailini alın önce dediler. Ve sonra ya mailleşin bir şekilde yda size Msn üzerinden yazı yazmasını sağlayın. Evet bu aşamada ilk önce mail adresini verdik ip bulundu ama kim belli değil daha. O kişinin online olmasını 1 ay bekledik ve yakaladık ismini. Şimdi ben 1,5 ayda bir ip bulabilirken acaba bu sayfa sahipleri nasıl buluyor diye soruşturdum. Palvara olduğunu öğrendim internet efsanesi . Zaten hukuki oalrak mümkün olmayan ve yask bir eylem ancak savcılık kanalı ile yapabilirsiniz.
Peki Colgate de adminin eleme kriterleri neymiş onuda Colgate yetkilisi bayandan öğrendim - Gece 2 den sonra verilen oylar - ard arda oy gelmesi - profil resmi olmayan oy gelmesi - ismin garip olması eleme kriteriymiş. İp incelemesi yok mu dediğimde biz şirketten o isteyeceğiz dedi ben o şirkete nasıl inanabilirim ki artık ? Zaten elde edemeyeceği bir bilgiyi nasıl arayacak. Yarışmada o kadar bariz hileler vardı ki bunları görmemesi imkansızdı. Colgate yetkilsine olayı ip incelmesi için gerkirse Tüketici Hakem Heyeti ordan Tüketici Mahkemesine götüreceğimi belirttim çünkü o şirketin yaptığı yapacağı hiçbir şeye güvenmem.
Sizlerede tavsiyem beğenili yarışmalrda mutlaka anlaşma var adminlerle buna eminim ( büyük ödüllü olanlarda çok fazla ) katılırken 2 kere düşünün. Benim katıldığım ilk yarışma Philipsti ödülü büyük sayılabilridi Airfryer mesela . Colgate de ise tanıdığı isimlere vermeyi seven bir admin var. Özellikle son gece 4 kişiyi silip sonra listye koyması. Aynı resimler ve isimlere izin vermesi. Bir bayanın 2 resmi yanyana ilk 10 daydı ve yanındaki diğer resimde de soyadı aynıydı 3 katılım yapmıştı yani ve kazandı ne ilginç değil mi?
Bu tür hususlarda genelde forumda boşver başkasından kazanırsın deniliyor - uğraşma nedeni belli. O internet şirketi senin ismnii mimlerse bir daha kazanma şansınız olmaz diye. Haklı bir korku ancak ben hobi olarak katıldığım için umrumda değil. Ve bir şirketinde artık bunların farkına varacağını umuyorum.
Büyük yapılı uluslarası şirketlerde böyle bir şey farkederseniz ilk önce şirketin Türkiye şubesine sonra firmanın genel merkezine eğer yabancı diliniz varsa mail yazın. Bu çok önemli bir nokta.
Bu meşhuır isimli internet dolandırıcıları ise bir gün mutlaka büyük bir duvara toslıyacaklar umarım dava açma imkanı benim olur çok büyük zevkle o şirketin avukatlığını yaparım ve ücretsiz zevk için yaparım.
Sitemiz çok güzel herkes birbirine destek olamya çabalıyor Colgate için kaç kişiye mesaj attım hepside sağolsun karşılık verdi. Dayanışma çok güzel bu tür sahtekarlıklarda da dayanışma gösterilip söz konusu şirketlerin üzerine daha fazla gidilirse çok güzel sonuçlar alınabilir. Bazen bireysel değil topluluk olarak davranmak daha güzel sonuçlar doğurabilir.
Bugün forumdan birkaç arkadaşı Facebook umdan çıkarmak duurmunda kaldım kendilerine mesaj yazdım acank burda açıklama yapma gereği duyuyorum. Colgate yarışmasından sonra 3-4 tane arkadaşımın FQacebook hesapları kapatılma tehlikesi yaşadı ve çok sayıda garip mesajlar hakaret dolu mesajlar ve garip arkadaşlık telifleri garip derken acaip isimli resimli almaya başladım . Sizlerinde etkilimesini istemediğim için çıkardım. Sonuçta orda bütün ailem - iş arkadaşlarım - arkadaşlarım var admini olduğum önemli bir sayfa ve kuzenimin yüksek katılmlı grubu var. Buralara gelen mesajlar çok kötüydü. O yüzden Facebook sayfamı özel tutma kararı aldım belki ilerde bir tane daha açar burdaki arkadaşları eklerim. Silmek zorunda kaldığım arkadaşlardan özür diliyorum.
-
Gönderen:
balca
03 Ağu, 2011 01:06
-
sılınenlerden bırı de benım...gercekten canınız yandı onun ıcın uzerınde durmadım...canınızı sakın sıkmayın...
-
Gönderen:
lonelycocuq
03 Ağu, 2011 01:57
-
Bende bir tv kanalı bi yarisma yapmisti oyun tarzinda son gune kadar ilk 3 teydim son gun geldiler hop hediyeleri aldilar şikayet edecemde Facebook sayfalarına yazıyorum cevap yok , sikayetvara yazdım 1 ayı gecti cevap yok ,telefon numaralari desen yok sürekli yönlendiriyorlar numara numara dilekçe yazmayı düşünüyorum ingilizcem çok iyi olsa mailde atardim belki onlar ilgilenirdi...
-
Gönderen:
Aequitas
03 Ağu, 2011 03:34
-
Hangi kanal yabancı kaynaklı mı ?
Özlem sizinde benimde resmen hakkımızı yedi sayfa admini zaten sayfalrında bulduğum herşeyi paylaşıyorum artık zamanım olunca ve Amerikadaki tüketici hatlarının emailinede baya uzun şekilde anlattım . Bir daha beğenili yarışma asla.
Benim kazandığım en büyük ödül bu sene Bon Jovi Diamond Ring konser biletiydi ve nasıl oldu biliyormusunuz aslında bizim şirketlere kapak olucak bir şekilde insnalar çalışıyor yurtdışında . Bne 18 yıldır konseri beklediğim için zaten vip den bilet almıştım kardeşimle . Ve Bon Jovi nin sitesinde konser biletleri için çekiliş vardı emailini yazıp katılıyordun kardeşimde bende katıldık , Konserden 2 gün önce kardeşime bilet kazandığına dair mail geldi ve cevap yazmamızı istediler. Baya bir yazıştıktan sonra biletleri 2 kişi için yapmaya ikna oldular tabii bizimkiler gibi torpiller var sırada demiyor kimse. Konser günü gittiğimizde gişeerden biride Bon Jovinin özel sitesinin görevlileri vardı hem siteden bilet alanlara biletlerini veriyordu hemde bizim gibi kazanan 7 kişiye. İnanın o gün oradaki Amerikalı görevli ben ve kardeşim için liste daha eline ulaşmamıştı 1 saat uğraşt Amerikayı 2 kere aradı 40 kere karışıklık için özür diledi ve bir anda ilk önce Sahne Önü Golden Circle bilet sahibi olduk ve elimizdeki Vip biletleri satmaya çabalarken Bon Jovi Facebook sayfasında bir yazı yazıldı şapkalı kıza şifreyi söyleyin Diamond Ring denilen en öne geçin diye. O kızı bulmak için baya uğraştık ama tam karşımızdaymış aslında ve Diamond Ring girişi için bilekliğimizi taktı. O gün heyecandan ölmemdeim ya bir daha ölmem zaten. Ve bir yerimize gidelim nasılmış dedik meğer sahne önünün önüymüş resmen önümüzdeydi Bon Jovi. Hayatımın en güzel gecesiydi. İşte burda insanların farklı yaklaşımı ve ilgisi. Bu arada bizim kazandığımız biletler normalde 560 TL den satışa çıkarılmıştı ve ilk gün bitmişti o yüzden Vip den almıştım uzaktanda olsa izlerim diye.
İşte bu gibi farklılkları yaşayınca insan üzülüyor nende bizm ülkemizde böyle değil diye?
-
Gönderen:
papatya89
03 Ağu, 2011 03:43
-
hepsini okumadm ama burda hemen hemen hepimizin bi özel facesi bi de kampanya facesi var
kampanya facesi acp kampanyalara ordan katıl canın sklmaz
-
Gönderen:
Aequitas
03 Ağu, 2011 03:50
-
Evet mantıklı olanı oymuş çok iyi anladım . Bir ara uğraşıcak vakit bulursam açarım diye düşünüyorum ama yinede komik ve yanlış geliyor aynı isme 2 farklı Facebook. Bakalım daha ne kadar taciz edicek Colgate sahte oycuları onu merak ediyorum. En son duvarda resmn hakret ve küfür ettiler şikayteçi olucam edğim anda silindi ki gerçekten olucaktım ne idiği belirsiz bir hesabı bile bir garip adını yazmıştım açtığım konu ile alaklaı sayfada utanmaz sahtekar - gözlüklerini çıkar bak aç gibi sözler yazmıştı. Sorun bir diş macunu değil ben zaten diş macunu alabilcek güçteyim Allaha şükür sorun adalet ve haksızlık bunu algılayamayan çok insan var. Firmalar tüketicilere değer vermiyorlar Türkiyede onu iyice anladım.
-
Gönderen:
KüL Kedisi
03 Ağu, 2011 04:03
-
bu colgatte elenme meselesi ne bilaç kez duydum ama bilgim yok
-
Gönderen:
balca
03 Ağu, 2011 04:15
-
ben kampanya hesabını da ozel hayatım hesabını da aynı kullanıyorum...gecıcı bır hesap acmıstım ama gırıs yaptıgım bıle yok...hata edıyorum ama ınatlastım acıkcası...cok sorun yasadım dogru...lıstelerdekı anlamsız kısıler ekledı...etıketlemeden neler cekıyorum zaten hıc anlatmayayım...ogrencılerım bıle hocam etıketlenmıssınız yıne dıyıp duruyor...
ama gulumser haklı...benım yaptıgımı yapmayın...kendınıze bır hesap acın...canınızı da sıkmayın cıdden yapacak bısey yok herkes hakkına gore degıl fıkrıne gore hareket edıyor...
-
Gönderen:
Aequitas
03 Ağu, 2011 04:22
-
Colgate son yaptığı yarışmada yarışma bitimine 1 saat kala ben ve siteden yine bi,r iki arkdaşımız hiç gerekçe göstermeden eledi. Ve aynı anda gerçekten sahtekar olan kişileride eleyip ki 3 resimle katılan aynı kişi vardı - oyları bir günde 100 üstü çıkanda - 3 üncü kez kazanacak olanda bu isimleri sildi gibi yaptı ve 23 00 de kazananlarda bu silinen isimler vardı ve bizler elenmiştik. Açıklama yapmadılar sayfada ilk 10dakilere sahte oy atıp eleteceğiz diyenler vardı onalrın tehditi diye düşünüyorum ama ödülü verdikleri bazı kişilerde gerçekten sahtekar. Yani adaletsiz zaman çalan bir yarışma oldu. Ben 4 gün boyunca sizde dahil çok kişiyi oy için rahatısz ettim ve kendi arkadaşlarımıda - kuzenmin grubunda yayınladım oy istedim hepsi çöpe gitti.
Kardelen hanım zaten artık kendi özel Facebook umla beğenili şeylere katiyen katılmam. İkinci bir hesapda uğraşıp açarmıyım bilmiyorum onuda açsam yine bu kişilerin saldırısına maruz kalıcam - sinirlenicem hiç değmez.
-
Gönderen:
KüL Kedisi
03 Ağu, 2011 04:24
-
profili kapatılanlar olmuş o mevzu ne