Gönderen Konu: Aşırı el ve ayak terlemesi yaşayan varmı?  (Okunma sayısı 9665 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı burcu84

• Usta Kampanyacı
    • Renkli Bahçem
Aşırı el ve ayak terlemesi yaşayan varmı?
« : 10 Mayıs 2011, 20:42:39 »
 ellerim ve ayakkalarım yaz kış aşırı derecede terliyor. Hiperhidrosis diye geçiyor sanırım bunun adı. Ve gerçekten rahatsız edici boyutlara ulaşıyor bazen. Bunun gibi rahatsızlığı olan ve bi çözüm yöntemi olan varmı aranızda acaba?  :-\
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı balca

• Usta Kampanyacı
  • ömer ali-meltem hazan
    • blogum:=)))
Ynt: Aşırı el ve ayak terlemesi yaşayan varmı?
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2011, 20:48:21 »
ellerim ve ayakkalarım yaz kış aşırı derecede terliyor. Hiperhidrosis diye geçiyor sanırım bunun adı. Ve gerçekten rahatsız edici boyutlara ulaşıyor bazen. Bunun gibi rahatsızlığı olan ve bi çözüm yöntemi olan varmı aranızda acaba?  :-\
babamın sorunu bu :

EL TERLEMESİNE BİTKİSEL ÇÖZÜM;
Suna Dumankaya’nın El ve Ayak terlemeleri için önerdiği bitkisel formülün uygulanışı şöyle:Önce bir kova suyun içine 1 kahve fincanı deniz tuzu ve 1 kahve fincanı elma sirkesini koyup, ayaklarınızı 20 dakika içinde bekletip, kurulayın.
Daha sonra başka bir kovada bir kase pudranın içine 7 damla kekik yağı damlatıp,terleme görülen el ya da ayaklarınıza sürün ve pamuklu bir çorap giyerek geceden sabaha kadar bekletin.
Bu uygulamanın haftada 3 gün uygulanması önerilirken,devamlılığının da önemi belirtiliyor.

bunu yapıyoruz dene ıstersen
Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin tıklasanız yeter

Çevrimdışı burcu84

• Usta Kampanyacı
    • Renkli Bahçem
« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2011, 20:50:06 »
bunu duymamıştım. İşe yarıyormu acaba. en kısa zamanda bunu da deneyeceğim. Çeşitli kremler var aslında ama pek işe yarar gibi gelmedi. Bir de bunu denemek lazım  :-\

Çevrimdışı turuncu993

• Usta Kampanyacı
« Yanıtla #3 : 10 Mayıs 2011, 23:09:03 »
tiroit değerlerinizi ölçtürdünüzmü ??bendede var aynı sorun.tiroite bağlı olabilir demişti doktorum.elimin terlediğini düşünmem bile hemen elimi terletiyor.Hatta şu anda terliyo bile  :D
Şans gel bana gel bana gel bana...

Çevrimdışı burcu84

• Usta Kampanyacı
    • Renkli Bahçem
« Yanıtla #4 : 10 Mayıs 2011, 23:16:53 »
tiroit değerlerinizi ölçtürdünüzmü ??bendede var aynı sorun.tiroite bağlı olabilir demişti doktorum.elimin terlediğini düşünmem bile hemen elimi terletiyor.Hatta şu anda terliyo bile  :D

inanın sizin mesajınızı okumadan önce kuruydu ellerimm aynen düşündüm vee terlemeye başladıı :D ya bu psikolojik olarak terliyoo anlamadım gitti ya :) anneminde var aynı sorun o baya geçmişte göstermiş çaresi yok demişler . tiroit değerlerimi söyledi doktor baktır diye ama ben baktırmadım ona.tiroit olduğunu sanmıyorum pek ama ona da baktırmakta fayda var. Şu an sırılsıklam oldu bile düşündükçe terliyo bir de ayağımdaki terlii çıkardığım anda vücudumdan aşağıya bişeyler iniyo sanki :D başlıyo terlemeye  ;D

Çevrimdışı pLnLp

• Forum Moderatörü
  • Usta Kampanyacı
  • Tek arkadaşı "üzüm" :)
« Yanıtla #5 : 10 Mayıs 2011, 23:27:55 »
benımde sadece ellerim terler surekli heycanlanınca kışın yazın ilk bahar son bahar :D gerçekten berbat bi durum
blog kamp. yapmıştım tereson ile onu denemek için 2 gun kullandım iyi gelmişti. sonra yaza saklıym dedm yazın kullanıcam :D
Twitter:Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
İnstagram:Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Teklife Bir Tık Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı burcu84

• Usta Kampanyacı
    • Renkli Bahçem
« Yanıtla #6 : 10 Mayıs 2011, 23:45:39 »
ya bi yerde gördüm tereson indirimdeymiş  araştırdım bazıları iyi geldi diyo bazıları iyi gelmedi diyo alsammı almasammı karar veremedim. terkur vermişti doktor 1-2 kullandım ama ellerimi kaygan kaygan yaptığı için kullanmadım ööle kaldı. Çeşitli yöntemler arıyorum işte  :-\

Çevrimdışı pLnLp

• Forum Moderatörü
  • Usta Kampanyacı
  • Tek arkadaşı "üzüm" :)
« Yanıtla #7 : 10 Mayıs 2011, 23:51:04 »
Bende araştırmıştım geçen yıl ama bi sonuç elde edemedim. Botoks iyi geliyor diye duymuştum
ama oda dokulara zarar veriyormuş vs durumlarıda var.
Bende boşverdim iyi yönleride var vücuttaki toksinleri atıyoruz bol bol  :D ( avutuyorum kendimi )
Twitter:Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
İnstagram:Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin
Teklife Bir Tık Linkleri görmeye yetkiniz yok. Kayit olun veya giris yapin

Çevrimdışı kareem1987

• Deneyimli Kampanyacı
« Yanıtla #8 : 11 Mayıs 2011, 00:01:33 »
el terlemesi için özel bir eldiven olduğunu duymuştum.bir araştırırsanız...

Çevrimdışı burcu84

• Usta Kampanyacı
    • Renkli Bahçem
« Yanıtla #9 : 11 Mayıs 2011, 00:03:51 »
eldivende geçici yöntem . kalıcı olarak ameliyat diye duydum ama o da refleks terleme falan oluşuyormuş sonrasında e benimkide refleks terleme gibi birşey zaten aklıma geldikçe terliyo sanırım alışmaktan başka çare pek yok :(