Arkadaşlar yarışmanın yeni dönemi 2 nisanda başlıyormuş... Bilginiz olsun... bi network kurar soruları cevaplarız olur mu...
arkadaşlar facebook sayfalarına
Bilen Kazanır 18. Ödüllü Bilgi Yarışmasının Ödülleri Belli Oldu. 5. Yaş Gününe Özel Olan Bu Yarışmada Ödüller de Size Özel Olarak Hazırlandı.. İşte Ödüller....
1. Sıra Ödülü(Erkek İçin) : BIANCHI BİSİKLET
1. Sıra Ödülü(Bayan İçin) : BIANCHI BİSİKLET
25. Sıra Ödülü : Ipod Shuffle (4.Nesil) 2GB MP3 Player
50. Sıra Ödülü : MINI COOPER S Uzaktan Kumandalı Araba
75. Sıra Ödülü : Ford 1948 Model Araba
100. Sıra Ödülü : PİLSAN SÜPER BLOKLAR
Ayrıca yarışma bitiş tarihi 24 Nisan 2011 den 1 Mayıs 2011'e Alındı.
diye bilgi düşmüşler.
arkadaşlar bu sorular zor mu ne... bana öyle geldi.. şunları bi cevaplayalım... ucunda ödül var..
SORU 1 :
ÖZÜO2ĞBNFOJO ZBT ĞVOV IBOĞJ UBSJIUF LÜUMBOİS?
SORU 2
Geçen Mart ayında 8.9'luk depremle sarsılan ve sonrasında gerçekleşen tsunamiye bağlı olarak nükleer felaketin eşiğinde bulunup tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşayan ülke hangisidir.
SORU 3
Beril birgün babasından;
- 'Baba bana Eurovision Şarkı Yarışması hakkında bilgi verir misin?' diye istekte bulunur. Babası da kızı Beril'i kıramaz ve başlar anlatmaya..
- '1956 yılında başlayan ve her yıl Avrupa ülkeleri arasında düzenlenen; her ülkenin temsilcilerinin göstermiş olduğu performansa bağlı olarak sıralama yapılan bir müzik organizasyonudur. Hatta 2003 yılında Sertap Erener, Everyway That I Can adlı şarkısıyla Türkiye'ye birincilik kazandırmıştır.' şeklinde bilgi verdikten sonra Beril babasına;
- 'Peki bizi(Türkiye) bu yıl kim temsil edecek?' demesi üzerine babanın kızın sorduğu soruya cevabı ne olmalıdır?
SORU 4
Gündüz Güneş'in görünür parlaklığı -26 kadir, gece ise Ay'ın dolunay evresinde parlaklığı -12 kadir olarak ölçülmektedir. Buna göre gün içinde Güneş'ten daha sönük ve Ay'dan daha parlak hayali bir Süpernova'nın ışınım gücü tam sayı cinsinden en az kaç kadir olabilir?
SORU 5
Rıdvan bir gün sabah kahvaltısından sonra annesiyle birlikte haberleri izlerken ekranın sağ üstünde yer alan ay-yıldız, Türk bayrağı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi dikkatini çekmiştir. Bunun üzerine annesine;
- Anneciğim niçin ekranın üst kısmında bayrağımızın ve Atatürk'ün resmi var diye sorunca, annesi;
- Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının, egemenliğini ilan ettiği; Mustafa Kemal Atatürk'ün de bu günü çocuklara armağan ettiği bayram günüdür. der.
Buna göre yukarıdaki parçada tanımlanan bayram hangisidir?
ilk soru çok zor yarım saattir düşünüyorum bulamadım
ilk soru çok zor yarım saattir düşünüyorum bulamadım
nasıl çözüceski onu anlamadım
1.soruyu office word programım olsa oraya atıp çözmeye çalışırdım da.
3 yüksek sadakat.
5. soruyu 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı şeklinde kabul edebilirler...
1. sorunun cevabı
Oyun 1 Gamenin Yaş günü hangi tarihte kutlanır?
4. Soruyu çözebilen var mı?