"O mektubun tarhçesine bir bak! Senden sonra nefret edilecek bir arkadaşının eline, oradan bi şantajcılar çetesine geçiriyor; kopyaları Londra'daki arkadaşlarıma, eserimin oynandığı tiyatronun yöneticisine gönderiliyor; doğru olanın dışında her tür yorum yapılıyor hakkında; Sosyete, sana ahlaksız bir mektup yazdığım için büyük paralar ödemek zorunda kaldığım gibi abes bir dedikoduyla çalkalanıyor;bu, babanın en feci saldırısının temelini oluşturuyor; gerçekte ne olduğunu kanıtlayabilmek için mektubun aslını mahkemeye ben sunuyorum; babanın avukatı masumiyeti baştan çıkarmak amacı taşıyan iğrenç ve sinsice bir çabadiye niteliyor mektubu; sonuçta suçlamanın bir parçası oluyor; Ceza Mahkemesine gidiyor, Yargıç, kıt bilgi ve aşırı ahlakçılıkla hüküm veriyor; mektup sonunda beni hapse düşürüyor." Yazarın hapisten dostuna yazdığı; ancak, ölümünden sonra okuyucuyla buluşan, suçlamalar ve analizlerle dolu mektubundan alınan bu cümleler aşağıdaki hangi kitapta yer almaktadır?
Suçluyorum
Bir İdam Mahkumunun Son Günü
Prens
De Profundis
Nisan 2009'a kadar sorumuzu doğru yanıtlayanlar arasından 10 kişiye Lafcadio Hearn'nın 'Kvaidan' adlı kitabı hediye.
Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin