MAKALE KONULARI:
1. Patentin önemi?;
2. Patent yapan insanların kazançları?
3. Patentin ülke kalkınmasına etkisi?
4. Buluş nasıl yapılır?
5. Türkiye’deki buluş sayısını artırmak için neler yapılabilir?
6. Üniversite de alınan eğitim buluşçu olmak için yeterli mi?
7. Patentin işsizliği önlemeye katkısı nasıl olabilir?
8. Patent konusunda herhangi bir konu üzerine de makale yazılabilir veya patentle ilgili konuda bir firmayla ya da bir öğretim görevlisi ile bir röportaj da yapılabilir.
KİMLER KATILMALI:
‘Patent Harekâtı’ herkesi harekete çağırıyor! Adres Patent tarafından düzenlenen Ödüllü Makale Yarışması’na katılım için aranan tek özellik fikir sahibi olmak. Üniversite öğrencilerinden, blog yazarlarına, gazetecilerden patent sahiplerine, üretim firmalarınan AR-GE çalışanlarına kadar, kurumlar açısından AR-GE’nin önemini farkında olan ve inovasyon bilincine sahip herkese açık. Katılımcıların yarışmaya dahil olabilmesi için yapmaları gereken, hazırladıkları makale ile birlikte iletişim bilgilerini ‘ Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir ’ adresine e-posta olarak göndermeleri.
YARIŞMA SÜRESİ:
Yarışma başlangıç tarihi : 01 Ocak 2011
Yarışma bitiş tarihi : 31 Mart 2011
Ödül Tarihi : 26 Nisan 2011 Dünya Fikri Mülkiyet Günü
DEĞERLENDİRME:
Değerlendirme ölçütü olarak;
1. Makalelerin tıklanma sayısı
2. Makalelerin facebook, twitter gibi sosyal medya ağlarında yer alma oranı, yaygınlığı
3. Makalelerin bloglarda yayınlanması ile ilgili olarak arama motorlarında ‘bulunma’ sayısı baz alınacaktır.
Bu kriterlere göre en yüksek puan alan makaleden başlayarak sıralama yapılacaktır.

Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin