Yarışma, ilköğretim ve ortaöğretim kurumu öğrencilerine yöneliktir.
Yarışmaya başvuru tarihinde öğrencilerin öğrencilik statüsünün sürmesi şarttır.
Projelerle sahipleri arasındaki kimlik ilişkisi yalnızca proje sahiplerine verilecek kullanıcı adı ile sağlanacaktır. Bu kullanıcı adı tüm yarışma belgelerinde (sunum, rapor, vb) yer alacaktır. Belirlenen kullanıcı adı dışında isim,okul adı,amblem vs.. tanıtıcı bilgi kullanılmayacaktır.
Yarışmaya online başvuru yapan yarışmacılarımız katılma hakkına sahiptir.
Yarışmaya online olarak başvurmak tüm koşulları kabul etmek anlamına gelir.
Yarışmaya bireysel veya grup olarak başvuru yapılabilir.
Yarışmaya grup halinde en fazla 3 kişi katılabilir.
Grup katılımcılarına ödül kazanması halinde ekip adına tek bir ödül verilecektir.
Grup katılımcıları aynı kategoride (ilköğretim veya ortaöğretim) yer almak şartıyla farklı okullarda öğrenci olabilir.
Projeler sayısal (dijital) ortamda hazırlanmak zorundadır. Bunun dışında gerçekleştirilen projeler kabul edilmeyecektir.
Projelerin özgün olması şart olup, projenin daha önce (2011 yılı organizasyonları hariç) herhangi bir ulusal ya da uluslararası yarışmaya katılmamış olması şarttır. Bu kurala aykırı davranan yarışmacı Yürütme Kurulu tarafından elenecektir.
Bir proje için bir danışman öğretmen belirlenecektir. Sonradan danışman öğretmen değişikliği yapılmayacaktır.
Yarışma üç aşamalı olacaktır. Ön değerlendirme, proje itiraz, sunum ve ödül töreni şeklinde yapılacaktır.
Değerlendirme her yarışma alanı için ayrı ayrı yapılacaktır. Katılımcılar ilköğretim ve ortaöğretim kategorilerinde ayrı ayrı değerlendirilecektir.
Yarışmacılar sisteme proje ve proje raporunu yüklemek zorundadır.
Yarışmacılardan web sitesi/portal, eğlenerek öğrenelim/animasyon ve yazılım geliştirme alanlarında başvuranlar ftp alanına en fazla 50 Mbyte boyutunda veri transfer edebilir , diğer alanlarda ki yarışmacılar ise en fazla 10 Mbyte veri transfer edebilir.
Organizasyon sekreterliği tarafından yarışmacılara ayrılan ftp alanın üzerinde veri transfer etmek isteyen yarışmacılar(web sitesi/portal, eğlenerek öğrenelim/animasyon ve yazılım geliştirme) projeleri cd/dvd ortamında gönderebilir.
Yarışmacılar final sunumunda ön değerlendirme için gönderilen sunumların düzenlenmiş ve farklı hali ile sunum yapabilirler.
Proje itiraz başvuru süresi belirtilen tarihler arasındadır. Bu süre dışında yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. İtirazlar ile ilgili değerlendirmeleri jüri üyeleri ve yürütme kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirilecektir.
Yarışmacıların kullandıkları programların lisans sorumlulukları kendilerine aittir. Organizatör kurumlar doğabilecek sorunlardan hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yarışmacılara gerçekleştirdikleri işlemler sonucunda belirtmiş oldukları e-posta adreslerine ileti gönderilecektir.
Yarışmacılar şikayet,istek ve dileklerini organizasyon sekreterliğine web sitesi üzerinden yapacaktır. Web sitesine yapılan başvuruların dışındaki başvurular dikkate alınmayacaktır.
Yarışmacıların organizasyon sekreterliğine iletmiş olduğu şikayet,istek ve dilekleri en geç 7 gün içersinde ilgili yarışmacılara cevap yazılı olarak bildirecektir.
Yarışmacılar organizasyon süresince organizasyon sekreterliğinden yarışma süreci, detayı ve sunumu hakkında bilgi alabilecektir
Organizatör kurumlar organizasyonun içeriği ile ilgili değişiklik yapma hakkına sahiptir.Yapılan değişiklikler resmi web sitesi Linkleri görmeye yetkiniz yok.
Kayit olun veya
giris yapin üzerinden yayınlanır
Ödüller
Dizüstü Bilgisayar
Masaüstü Bilgisayar
Bilgisayar Kursu
Ev Sinema Ses Sistemi
Dijital Fotoğraf Makinesi
Cep Telefonu
İşletim Sistemi / Ofis Yazılımı
Kablosuz Klavye - Fare Seti
LCD Ekran